İlk defa uçağa binmek istiyorum, ne yapmalıyım?

Şehir dışına gitmek istiyorum fakat otobüsle çok uzun sürdüğü için uçağı deneyimlemek istiyorum. Hayatımda daha önce hiç binmedim ve hiçbir şey bilmiyorum. Kendime de pek güvenmiyorum bu konuda :D ne yapmalıyım?

En az iki saat öncesinden havalimanında olmalısın. Güvenlik kontrollerinden geçeyim bagajımı vereyim derken zaten uçağın kapısına varman o kadar sürüyor. Kalkarken ve inerken sakız çiğnemeni ya da esneme hareketi yapmanı öneririm. Ayrıca kabinde yanında olacak çantanın içinde deodorant parfüm gibi ürünlerin en fazla 50 ML olması gerekiyor. Ayrıca akmaması için şeffaf bir pakete koyman gerekiyor.

Havalimanına gidince ne yapılır nereye gidilir vs hiçbir şey bilmiyorum.
Ben bineli 5 sene oldu yüzde yüz hatırlamıyorum ama genel olarak gidiyosun biletini kontrol ediyorlar valizlerini tartıyorlar sonra valizi teslim ediyorsun bekleme kısmına geçiyorsun her şey anons ediliyor orada zaten uçak gelince de anons geliyor kapı açılıyor koltuğunu bulup oturuyorsun, orada her şeyi anlatıyorlar zaten. İnince çıkışa gidiyorsun valizi de teslim alıyorsun yürüyen merdiven tarzı bir şeyde otomatik geliyordu hatırladığım kadarıyla. Sonra evli evine köylü köyüne.

Şehir dışına gitmek istiyorum fakat otobüsle çok uzun sürdüğü için uçağı deneyimlemek istiyorum. Hayatımda daha önce hiç binmedim ve hiçbir şey bilmiyorum. Kendime de pek güvenmiyorum bu konuda :D ne yapmalıyım?

Ben 14 yaşındayken tek başıma binmiştim sen de yaparsın.

En az iki saat öncesinden havalimanında olmalısın. Güvenlik kontrollerinden geçeyim bagajımı vereyim derken zaten uçağın kapısına varman o kadar sürüyor. Kalkarken ve inerken sakız çiğnemeni ya da esneme hareketi yapmanı öneririm. Ayrıca kabinde yanında olacak çantanın içinde deodorant parfüm gibi ürünlerin en fazla 50 ML olması gerekiyor. Ayrıca akmaması için şeffaf bir pakete koyman gerekiyor.
Evet arkadaş güzel açıklamış max 50 ml sıvı alabilirsin kesici alet makas vb. Bagajın çok ağır olmamalı ( bindiğin sınıfa göre kilo sınırı değişebilir) eğer istanbuldan bineceksen minimum 2 saat önceden gelmen lazım

Technopat Haberler

Geri
Yukarı