İlk dönem 1. sınav sonu 43 ortalama çok kötü mü?

Tuna00

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar geçen sene sınıfta kaldım ve bu sene biraz özen göstermek istedim ve sonuç bu. Geçen sene ilk sınav sonu 28-29'du ortalamam ama bu sene 43'e çıkarabildim en fazla. Daha beden dersi girilmedi ve İngilizce girilmedi. İngilizcem çok iyi bu arada o da ortalamamı yükseltir. Daha sözlüler, 2.sınavlar falan var sizce sınıfı geçebilir miyim? 43 ortalama ilk sınavlar için çok kötü mü endişelenmeli miyim?

Daha ilk sınavlar olduğundan ikincide bir tık yükseltip sözlü notlarınıda yüksek tutabilirsen geçilir ama genel not ortalaması dışında lisede 3 ders ortlamasının 50'den altı olması durumunda da kalınıyor diye biliyorum genel ort yüksek tutsanda ders ortamalarınıda yükseltmen lazım.

Daha ilk sınavlar olduğundan ikincide bir tık yükseltip sözlü notlarınıda yüksek tutabilirsen geçilir ama genel not ortalaması dışında lisede 3 ders ortlamasının 50'den altı olması durumunda da kalınıyor diye biliyorum genel ort yüksek tutsanda ders ortamalarınıda yükseltmen lazım.
Şuan 5 dersten kalıyorum 2 tanesini geçicem 3 kalıcak.

Şu an 5 dersten kalıyorum 2 tanesini geçeceğim 3 kalacak.

Yani ilk sınavlardan 43 ortalama iyi değil ama senin elinde olan bir şey ikinci sınavlara ciddi hazırlanıp iyi bir not alırsan genel ortalama zaten rahatlıkla geçer ikinci sınavdan yüksek alıp sözlüleride iyi tuttugun sürece 2 dersten fazlada kalmazsın.

@Tuna00, anlıyorum. Bunu şunun için sormuştum: Biliyorsunuz ki 10. sınıfın geçme yönetmeliği farklı. 3 zayıftan fazla zayıf da yapmamaya çalışın. 9. sınıftan kalma sorumlu dersiniz umarım yoktur.

Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması MADDE 58- (Değ: 1/7/2015-29403 RG) (1) Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.

Çünkü alt sınıflar da dahil olmak üzere 6'dan fazla başarısız dersiniz olursa sınıf tekrarına kalıyorsunuz. 3'den fazla zayıfınız olursa da sınıf tekrarına kalıyorsunuz. Hocalarla aranız nasıl? İyi mi? Aranızı iyi tutmaya çalışıp ders içi notlarıyla kurtarmaya çalışın.

@Tuna00, anlıyorum. Bunu şunun için sormuştum: Biliyorsunuz ki 10. sınıfın geçme yönetmeliği farklı. 3 zayıftan fazla zayıf da yapmamaya çalışın. 9. sınıftan kalma sorumlu dersiniz umarım yoktur.

Çünkü alt sınıflar da dahil olmak üzere 6'dan fazla başarısız dersiniz olursa sınıf tekrarına kalıyorsunuz. 3'den fazla zayıfınız olursa da sınıf tekrarına kalıyorsunuz. Hocalarla aranız nasıl? İyi mi? Aranızı iyi tutmaya çalışıp ders içi notlarıyla kurtarmaya çalışın.
9.sınıfı 5 zayıfla geçtim fakat geçen sene kaldığım için o alttan dersten kalma olayı sıfırlandı benim için. Hocalarla da aram iyi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı