İlk Dönem Devamsızlık 22 Gün

Makaleler
2
Arkadaşlar selam.

11. sınıf bilişim meslek öğrencisiyim. Eğitim hayatım boyunca hep devamsızlığı sonuna kadar kullanan biri olmuşumdur. Yanlış anlaşılmak istemem, bununla övünmüyorum.

En basitinden, 8. sınıfta 55 gün devamsızlığım falan vardı. Özel nedenlerim veya hastalığım yok. Bugüne kadar da devamsızlıktan kalmadım. Gitmediğim zamanları ailem sildiriyor. Bir kaç senedir sınır var biliyorsunuz. Toplamda 30 gün. 20 izinli/raporlu, 10 günü ise özürsüz. 9 ve 10. sınıfta da toplamda 28-29 devamsızlık yaparak, yani verilen hakları sonuna kadar kullanarak bitirmiştim.

Şimdi ise bu ilk dönemi biraz abarttım, 20 günü yemiş bulunmaktayım. 11. sınıf olmam ve üzerine ilk dönemin son haftası olması takdir edersiniz ki ne ders işleniyor, ne öğrenciler geliyor. Tüm gün zaman geçmemesiyle birlikte, çok aşırı sıkıcı oluyor. Havalar da buz gibi. Bu arada, sıcak insanıyımdır soğuktan nefret ederim bu yüzden de gitmediğim gün sayısı ilk döneme göre çok.

Bunlardan ötürü yarın ve ertesi günde gitmemeyi planlıyorum. Toplamda 22 ile bitireceğim dönemi galiba. 2. döneme 8 gün kalıyor. 2. dönem havalarda sıcak olacağından, çok devamsızlık yapacağımı sanmıyorum o yüzden 8 yeter diye planlıyorum. Siz ne diyorsunuz bu duruma? Yeter mi?

Edit; son hafta yok yazmama ihtimalleri de var tabii.

Madem ailen sildiriyor kafana göre takıl. Yine de hava soğuk diye devamsızlık yapman garibime gitmedi değil.

Liseden hatırladığıma göre sildiriyor dediği 10 gün izinsiz 20 gün izinli devamsızlık hakları var. İzinsizden izinliye çevirmişler zaten. Milli sporcu veya kronik hasta değilseniz rapor da kabul edilmiyor 30 gün hakkı bitince. Biz müdürün e-okul şifresini çalıp kendimize onur belgesi yazıp devamsızlıklarımızı silmiştik. Ortaya çıkmıştı bu durum tabi. O yollardan geçen biri olarak sana tavsiyem asla ileriye dönük zaten 2. Yarıyılda giderim okula diyerek devamsızlık yapma. Bi sorunun olur okula mecbur gitmek zorunda kalırsın bu da seni psikolojik olarak yıpratır.

Madem ailen sildiriyor kafana göre takıl. Yine de hava soğuk diye devamsızlık yapman garibime gitmedi değil.

O konuda sıkıntım yok zaten sıkıntı 8 gün kalması. Birde evet abarttım biraz bu dönem. Son hafta cidden gidilmemeli, kimse gelmiyor zaten. Bunu düşünmeliydim öncesinden.
Liseden hatırladığıma göre sildiriyor dediği 10 gün izinsiz 20 gün izinli devamsızlık hakları var. İzinsizden izinliye çevirmişler zaten. Milli sporcu veya kronik hasta değilseniz rapor da kabul edilmiyor 30 gün hakkı bitince. Biz müdürün e-okul şifresini çalıp kendimize onur belgesi yazıp devamsızlıklarımızı silmiştik. Ortaya çıkmıştı bu durum tabi. O yollardan geçen biri olarak sana tavsiyem asla ileriye dönük zaten 2. Yarıyılda giderim okula diyerek devamsızlık yapma. Bi sorunun olur okula mecbur gitmek zorunda kalırsın bu da seni psikolojik olarak yıpratır.

Ya ben abarttım zaten orası bariz de, 2. dönem için 8 de az bir rakam değil açıkçası. Normalde 2 döneme birlikte 10 veriyorlar özürsüz olarak zaten.

Bu arada, Kocaeli'de oturuyorum. Okulum ise İstanbul'da. Giderken sabah babam bırakıyor yol üzeri olduğu için ama gelirken 1 saat falan sürüyor. Devamsız silme olayım bu yüzden biraz rahat.

Okumak için uğraşma direk. Gir bir yere meslek öğren. Devamsızlık için kafa yormana da gerek kalmaz. 12. sınıfım. 4 gün devamsızlığı çok diyorum. Bu kafadaysaniz belge falan da umurunuzda değildir.

Sayenizde çok aydınlandım, teşekkürlerimi sunup okuldan ayrılma dilekçemi de yazıyorum. Çok sağ olun, çok teşekkürler. Bu ülkeye sizin gibi insanlar lazım.

Sayenizde çok aydınlandım, teşekkürlerimi sunup okuldan ayrılma dilekçemi de yazıyorum. Çok sağ olun, çok teşekkürler. Bu ülkeye sizin gibi insanlar lazım.
Ne demek. Her zaman sizin gibilere akıl vermeyi kendime görev bildim.
Bu arada konunuza gelecek olursak heyet raporu diye bir şey var herhalde. 30 günden sonra bile rapor alınabiliyor sanırsam.

Okumak için uğraşma direk. Gir bir yere meslek öğren.

4 gün devamsızlığı çok diyorum.

Akıl vermeden önce kendini bir düzeltmeni öneriyorum. Daha düzgün cümle kuramayan biri olarak, hangi vasıfla kimlere akıl veriyorsun?

Ayrıca, meslek öğren falan diye zırvalamışsın. Yukarı da meslek öğrencisi olduğumu yazdım zaten. Okul hayatım boyunca sürekli devamsızlık yapan biri olarak, senden çok okuduğum da çok açık.

Aynı şekilde ben de tüm devamasızlık haklarımı kullanırdım. 9.Sınıf'ta 40 gündü Lise 2 ye geçince 30'a inmişti. Benim arkadaş Lise1 de 40'ı geçmek için parmağını kırdı özel izin aldı. Neyse;
Şunu söyleyeyim mesela 20 günü doldurdun. Kalan günleri annen veya baban indirebilir ama 5 iş günü içerisinde buna dikkat etmen lazım en son böyleydi. Şimdiki durumları bilmiyorum o yüzden ben art arda 5 gün gelmeyip 6.Gün hepsini birden tek seferde sildiriyordum. Çok git gel olunca uğraştırdığından kızabilirler sana. Bunu bir araştır müdür yardımcısına kaç gün sonra velim gelmez ise devamsızlığı silemez? Yani silmesi için kaç günü geçmeden gelmesi gerekir bunu mutlaka öğren.

Biz üniversitede inşaat mühendisi, bilgisayar mühendisi okuyacağız diye gittik düz lise okuduk afedersin hiçbir boka yaramadı. Yani @AcemiTeknocu 'ya kızıyorsun ama hafiften haklı :)
2 Yıllık bilgisayar programcılığı tutturduk üniversiteden onuda 2.Yıl bıraktım oyun tasarlama camiasına girdim tabi senin durumunu bilemem içinde ders çalışma isteği varsa yardırırsın.

Uzun lafın kısası mutlaka 2.Dönem'e en az 7 gün ayır çünkü 2.Dönem sonları sınıfta 2 kişi olabilirsiniz.

Akıl vermeden önce kendini bir düzeltmeni öneriyorum. Daha düzgün cümle kuramayan biri olarak, hangi vasıfla kimlere akıl veriyorsun?

Ayrıca, meslek öğren falan diye zırvalamışsın. Yukarı da meslek öğrencisi olduğumu yazdım zaten. Okul hayatım boyunca sürekli devamsızlık yapan biri olarak, senden çok okuduğum da çok açık.
Bu kafayla o okulu zor bitirirsiniz. Çok gördüm sizin gibileri. Hepsi de ya geçer not almak için hoca peşinde , müdür peşinde koşuyordu. Ya da sınıfta sok toplantısı ile geçiyordu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı