İlk ehliyet dersinde zorlanmak normal mi?

• Konuyu başlatan zea918
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 114

zea918

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, dün ilk manuel direksiyon dersimi aldım. 1 ay içinde 2 ders blok olarak 4 ders alacağım her hafta 1 gün ders veriyorlar. Dün ilk direksiyon dersim oldu. Hayatımda hiç araba kullanmadım. Derste hocanın dediklerini yapmaya çalıştım. Aracı istop ettirmeden kaldırmayı zar zor başardım. Hoca biraz yaşlı olduğu için iletişim problemleri yaşıyoruz. Parkura giden yolun yarısında arabayı bana verdi. Ders sonunda kendimi hiçbir şey anlamamış gibi hissettim. Şu an sadece arabayı çalıştırmayı ve istop ettirmeden kaldırmayı biliyorum. Sizce ilk defa süren birisi için normal mi?

Arkadaşlar merhaba, dün ilk manuel direksiyon dersimi aldım. 1 ay içinde 2 ders blok olarak 4 ders alacağım her hafta 1 gün ders veriyorlar. Dün ilk direksiyon dersim oldu. Hayatımda hiç araba kullanmadım. Derste hocanın dediklerini yapmaya çalıştım. Aracı istop ettirmeden kaldırmayı zar zor başardım. Hoca biraz yaşlı olduğu için iletişim problemleri yaşıyoruz. Parkura giden yolun yarısında arabayı bana verdi. Ders sonunda kendimi hiçbir şey anlamamış gibi hissettim. Şu an sadece arabayı çalıştırmayı ve istop ettirmeden kaldırmayı biliyorum. Sizce ilk defa süren birisi için normal mi?
Gayet normal, hiç dert etme. Dert ettiğin müddet sana zararı olacak çünkü. Rahat bir kafa yapısı ile gir dersine, güzelce kavra ve rahatça geç direksiyon sınavını. Boş bir arazide mümkünse eğer babanın ve ya sana yardımcı olacak birinin aracıyla dur kalk yaparsan sana güzel bir artısı olur.

Çok normal hocam. Hiç araba kullanmamış kişiler için dersler arasında devasa farklar oluyor. İlk ders hiçbir şey anlamamış gibi hissedersiniz, üçüncü dersinizde ben bu işi çözdüm dersiniz. Sürece güvenin, acele etmeyin :)

Çok normal arabayı önceden sürmeyen herkes aynı şeyi yaşıyordur. Zaten hatalı veya sakıncalı bir durumda kendisi durduruyor arabayı. Rahat bir şekilde dikkatlice sür arabayı. Elinden geldiğince deneyim kazanmaya çalış. Zaten arabayı kaldırmayı hallettikten sonra bisiklet sürmek gibi alışıyorsun. Sonrası etrafına dikkat etmek ve ani hareketlerden kaçınmak. Dikkatini yola ver devam et.

Normaldir. İlk 4 ders sık sık stop ettireceksiniz, moraliniz bozulmasın.

Araç dizelse, debriyajı ilk vitesin gaz pedalı gibi düşünün. *böyle anlatım normalde tavsiye edilmez ancak öğrenirken zamanla kendi mantığınız oturur.

Normaldir. İlk 4 ders sık sık stop ettireceksiniz, moraliniz bozulmasın.

Araç dizelse, debriyajı ilk vitesin gaz pedalı gibi düşünün. *böyle anlatım normalde tavsiye edilmez ancak öğrenirken zamanla kendi mantığınız oturur.

Hocam araç benzinli Hyundai i20. ben debriyajı kökledikten sonra önce gaz verip sonra ayağımı debriyajdan çekiyordum. Önce debriyaji salıp hemen ardından mı gaz vermeliyim.

Ben 3. Dersim'de trafiğe çıktım 😅 ilk ders paralel ve l park2. Ders paralel ve l park üstüne 25m geri + ani fren 3. Derste trafiğe çıktım 4. Derste aracada alıştığım için kolayca sürdüm.

Önce debriyaji salıp hemen ardından mı gaz vermeliyim.
Hayır hayır, benzinlide öyle yapmayın.

Dizeller torklu olduğu için genelde debriyajı bıraktığınızda (düz yolda) araç hatırı sayılır bir hız elde eder, benzinlide bu pek yoktur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı