İlk elektrogitar önerisi

astro nohut

Hectopat
Daha fazla  
6 aydır ileri orta düzey ukulele çalmaktayım. İleri-orta düzey derken Tab çalıyorum ve artık ukulelenin sınırlarına ulaşmış gibi hissediyorum. Başlangıç için bir elektrogitar istiyorum ama ne alacağımı bilmiyorum. Alırsam da en az 4-5 yıl değiştiremeyeceğim. Bu yüzden öyle bir gitar alayım ki beni uzun süre idare etsin. Yamaha pasifica 120h modelini bir arkadaşım önerdi ama fiyatı biraz tuzlu geldi. Sizin önerileriniz nelerdir? Acaba?

Modeli bilmem de fiyatları araştırıp ikinci el almanı tavsiye ederim. Çok daha uyguna gelir. Heves edip kenara bırakan çok kişi var. Veya daha iyi gitar almak isteyen vs. Alırken bir luthiere götürüp kontrol ettirirsin. Hem bakımını hem de tel değişimini de yaptırırsın sorun olmaz.

Modeli bilmem de fiyatları araştırıp ikinci el almanı tavsiye ederim. Çok daha uyguna gelir. Heves edip kenara bırakan çok kişi var. Veya daha iyi gitar almak isteyen vs. Alırken bir luthiere götürüp kontrol ettirirsin. Hem bakımını hem de tel değişimini de yaptırırsın sorun olmaz.

Gitar alırken nelere dikkat etmeliyim onu pek bilmiyorum sadece fiyata bakıp alırsam pişman olurum büyük ihtimalle teknik özellik olarak ne kadar bilgi lazım nelere önem vermeliyim.

Gitar alırken nelere dikkat etmeliyim onu pek bilmiyorum sadece fiyata bakıp alırsam pişman olurum büyük ihtimalle teknik özellik olarak ne kadar bilgi lazım nelere önem vermeliyim.
Bilindik modellere yönelebilirsin. İnternetten yorumlarına bakarsın. Bir de hangi tarz çalmak istiyorsun ona göre modeli belirlersin. Çok emin değilsen HSS bir gitar alabilirsin. İşçiliği çok kötü olmayan bir gitar olduktan sonra zaten ilk başta amaç keyif almak ve gitar çalmayı öğrenmek olacak. Parmak egzersizleri vs. o yüzden çok kötü olmadıktan sonra kullanımı rahat bir gitar yeterli olur. Ben şu an SX kullanıyorum mesela fena değil.

İkinci el sitesi var mı sahibinden dışında

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı