İlk İngilizce uzun metin denemem

maraushi

Kilopat
Makaleler
19
1666456220178.png

Selam, henüz ortaokul sondayım ve ilk defa Google çeviri kullanmadan uzun metinler yazmayı denedim. İçinde bir sürü yanlış kelime var kontrol ettim ve "did killed (Did'i çıkaracaktım da yazıyı sildiğim için yapamadım.) , did GO, she's, Home to girl" gibi aşırı fazla yanlış ve berbat kelimeler var. 😂 emojisi atmayın, dediğim gibi ilk kelimem. Sizce İngilizcemde en çok ne yönde eksiklerim ve yanlışlarım var? Nasıl geliştirebilirim?

(Ara sıra alt yazılı film izliyorum ve yabancı Discord serverlarında takılıyorum.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam en başını okudum ve "She name is" yazmışsınız. Bu yanlış bir kullanım. "Her name is" olması gerekiyor.

Tamamdır.
@89666 rapor edildin.
🤣 Emojisi attığı için kimseyi rapor edemezsiniz hocam etseniz bile çok umursanmazsınız zaten.

8. sınıfa göre çok kötü değil daha kötülerini de görüyoruz ama yine de baya çalışman lazım, altyazılı film izleyerek, basit ingilizce kitaplar okuyarak, tekrar yaparak geliştirebileceğini düşünüyorum.

She name is "Eleven" kısmında "She name is" yerine "Her name is" kullanmanız daha iyi olur. He did go on holiday on Los Angeles cümlesi ise neredeyse tamamen yanlış. He did go yerine he gone, on holiday yerine at holiday demek daha doğru olur. On Los Angeles kısmında ise "on" kelimesini yada her ne deniyorsa çıkaralım ve Los Angeles kelimesini "at holiday"in önüne alalım. Sonuç: "He gone Los Angeles at holiday".

Daha bir çok yanlışınız var gibi ama üşendim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı