İlk kez Linux kullananlara tavsiyeler

maxok0

Femtopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte B550 Gaming X V2
Ryzen 5 5600X
RX 6700 XT
32 GB Ram
1TB SSD
4TB HDD
Meslek
Öğrenci
Linux'a geçtim ilk kez kullanacağım tavsiye veya bilgi verebilir misiniz?

@maxok0 terminal kullanmayı öğrenin zaten açık kaynak olduğundan hatalaraınıza çabuk çözüm bulursunuz.

@Sinyor Ezio Auditore öncelikle açık kaynaklı hatalara daha rahat çözüm bulursunuz, kişiselleştirme Windows'tan daha çok ayar var, paket yönetimi.
Sırf daha fazla kişiselleştirme var diye basit bir işlem için bile kod yazmak mantıklı mı geliyor?

@Sinyor Ezio Auditore hayır kişiselleştirme için değil ve daha fazla kod yazmıyorsunuz kendi mağazası da var ve windowsunkinden daha iyi.

@Sinyor Ezio Auditore ve neden grafik arayüzü yok mu Linux'un.
Yok diyen olmadı da, Linux Windows'tan daha iyi demek içinde ne bileyim hiç geçerli bir sebep yok gibi. Yeni nesil oyunları açmayan bir işletim sisteminden bahsediyoruz.. Windows her zaman daha güncel ve daha kullanışlıdır.

Linux Mint kullanmayı öğrenin. Linux Mint Cinnamon veya Xfce kullanabilirsiniz. Cinnamon ve Xfce nedir dersen, masaüstü ortamlarıdır. Linux Mint ise linux dağıtımıdır.
Oyun için kullanacaksan MX Linux önermem, ben kullanıyorum ve memnun değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…