@Sinyor Ezio Auditore Linux kullanmak Windows kullanmaktan 100 kat daha zor bence ama Linux hafif, stabil ve kararlı olduğu için kullanıyorum ben. Virüsler, kötü amaçlı yazılım ve kodlar Linux'u Windows'a kıyasla daha az etkiliyor. Bir de Linux'un Windows gibi verilerimizin peşinde olmadığını söylüyorlar, bu doğru mu bilmiyorum. Bu sebeplerden dolayı Linux kullanıyorum.
Ne için kod yazıyormuşuz hocam. Sorması ayıpta en kanser şeylerden biri olan tiling wm ler için bile kod yazmaya gerek yok ki KDE Plasma XFCE Gnome var. Bunları normal windows gibi kullanabilirsiniz. He birde güncellik olarak emin olnu linux widndowstan daha güncel bir sürü gönüllü bir sürü fork yapıyor bir projenin geliştirilmesinin durması duruunda örn:compton gönüllüler devam ettiriyor. Mesela compton un forku picom sıkıntısız devam ediyor.
Hatta şu anda KDE kullanmıyorum ama önceden aldığım bir ScreenShot
Arch linux a kurabilirsiniz sudo pacman -Sy plasma dolphin konsole sddm
Eğer ubuntu gibi bir dağıtımsa internette arattırıp bu paketlerin ubuntu versiyonunun kurabilirsiniz.
Daha sonra hangi dm yi kullanıyorsanız (gdm, lightdm) durdurup sddm i başlatacaksınız
Durdurmak için
GDM için sudo systemctl disable gdm --now
Lightdm için sudo systemctl disable lightdm --now
İkisinden birini deneyin bu komutu yazdığında masaüstü gidecek ve tty ye atacak orada kullanıcı adını yazıp enter dedikten sonra şifreni gireceksin ve bu komutu yazacaksın sudo systemctl enable sddm --now
Öyle olsaydı E-Sporcular vs Linux kullanırdı. Linux'u kullanan azımsanmayacak kitlenin PC özelliklerinden dolayı kullandığını biliyoruz. Yeni PC alınca hepsi Windows'a geçip Linux'un yüzüne dahi bakmıyorlar.
Buna katılmıyorum. Linux'un tek bir amacı yok hocam. Hemen hemen her alan için geliştirilmiş bir Linux projesine denk gelmeniz mümkün. Oyun için geliştirilmiş draugeros, nobara Linux, regata OS gibi bir sürü dağıtım mevcut.
Konunun sorusuna gelecek olursak, Windows'ta kullandığınız her programı bulamayabilirsiniz. Alternatiflerini araştırmanız daha iyi olur. Terminal günümüzde artık bir tercih olsa da alışmanızı tavsiye ederim. İşleri cidden kolaylaştırıyor. Oyun konusunda özellikle oyunu ilk açtığınızda FPS droplar yaşayabilirsiniz. Bu normal bir durum, çünkü Vulkan Shader'ları işliyor. Çok kısa oyun sekanslarında bile düzeliyor sorunlar ama merak etmeyin. Ben Linux'tayken BF5'te stuttering(anlık kasmalar-donmalar)
Yaşıyordum ve genelde maçın henüz başında çıkıp başka başka ayarlar deniyordum. Sonrasında ne olabilir deyip bir maç'ı FPS droplarla bitirdim, ki maçın sonuna doğru bayağı bayağı azaldı FPS dropları, diğer maçlarda bir FPS düşmesi veya stuttering problemi yaşamadım.