antidoto17
Femtopat
Daha fazla
Sana da merhabaMerhabalar, iyi günler.
Hoşgeldin.Forumdaki ilk gönderim.
Birazdan söyleyeceğim.Daha çok video edit işlerim için kullanacağım bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum, detaylı araştırma sonrası şöyle bir liste yaptım kendime, sizce nasıl, değiştirilmesini önerdiğiniz vs parçalar var mıdır?
Hangi anakart? X570-A PRO vb.Bir de B550 ile X570 arasındaki farkları çok anlamadım, hangisi daha iyi olur
İyi günler.Şimdiden teşekkürler, iyi ve sağlıklı günler dilerim.
Güzel seçim, edit işleriyle uğraşıyorsan 5800X'de düşünebilirsin.CPU: Ryzen 5 5600X.
Bu parça sistemin diğer parçalarına hakaret.GPU:MSI GeForce GTX 1650 D6 Ventus XS OC.
Güzel.RAM: Corsair CMK16GX4M2Z3600C20 16 GB (2x8GB) DDR4 3600MHz.
Oh oh, en güzeliSSD: 980 Pro 1TB.
Tamam.güç kaynağı: Corsair RM750X.
Güzel.bilgisayar kasası: Corsair iCUE 465X.
SilverStone PF240 ARGB Sıvı Soğutma Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe Bu düşünülebilir.Soğutma?
Sana da merhaba
Hoş geldin.
Birazdan söyleyeceğim.
Hangi anakart? X570-A PRO vb.
İyi günler.
Güzel seçim, edit işleriyle uğraşıyorsan 5800X'de düşünebilirsin.
Bu parça sistemin diğer parçalarına hakaret.
Güzel.
Oh oh, en güzeli
Tamam.
Güzel.
SilverStone PF240 ARGB Sıvı Soğutma Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe bu düşünülebilir.
Sıvı soğutma şart mı? Ya da işlemci soğutucusunu da hemen almam gerekiyor mu? Kasa'da 3 fan var, 2-3 ay sonra 3 fan daha alsam yeterli olmaz mı?
Anakart konusunda ASUS TUF Gaming B550-PLUS ile B550M-PLUS Wi-Fi arasında kalmıştım. X570'i de çok öven olmuş internetten. Daha fazla PC-I portundan kastınız daha çok HDD'yi mi desteklemesi? Çok anlamıyorum kusura bakmayın.
Ekran kartı konusunda maalesef şu piyasada paramın yettiği başka bir ekran kartı bulamadım... İlerleyen dönemlerde stok sorunu düzelince upgarede edeceğim. @Baş-ül Adam @SwindelieR
Şuanlık idare etse de ileride sıvı soğutma almanız gerekebilir.sıvı soğutma şart mı? Ya da işlemci soğutucusunu da hemen almam gerekiyor mu? Kasa'da 3 fan var, 2-3 ay sonra 3 fan daha alsam yeterli olmaz mı?
MSI MPG B550 GAMING PLUS AMD AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe Bu alınabilir.Anakart konusunda Asus Tuf Gaming B550-Plus ile B550M-Plus Wifi arasında kalmıştım
Tamam, öyle olur.Ekran kartı konusunda maalesef şu piyasada paramın yettiği başka bir ekran kartı bulamadım... İlerleyen dönemlerde stok sorunu düzelince upgarede edeceğim.
Asus TUF'un MPG'den daha iyi olduğuna dair detaylı bir inceleme okumuştum, ayrıca TUF daha ucuz. B550 ile B550M arasındaki farkı biraz anlatır mısnıız, PC-I girişi daha çoktan kasıt daha çok SSD ve HDD alması mı? başka bir şey var mı ?Şuanlık idare etse de ileride sıvı soğutma almanız gerekebilir.
MSI MPG B550 GAMING PLUS AMD AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe Bu alınabilir.
Tamam, öyle olur.
Bahsettiğim ekran kartını 3.073TL'ye aldım, ikinci el daha iyi bir kart 4-5k'dan başlıyor maalesef2. el bir kart bulup 6 ay idare etmek daha mantıklı bence.
İleriye dönük olmasını istemiştiniz ve kurgu/edit gibi işlerle uğraşacağınızı söylemiştiniz. Bunu dikkate alarak çeşitli PCI-e arabirimi kullanan ve farklı fonksiyonlarda kartlar alma ihtiyacınız olabilir. MATX anakartlar bu konuda daha az PCI-e slotuyla biraz işleri zorlaştırabilir. En basitinden Capture Card veya daha hızlı çoklu M.2 SSD'ler gibi kullanımlarda işini görecektir.PC-I girişi daha çoktan kasıt daha çok SSD ve HDD alması mı? başka bir şey var mı ?
İleriye dönük olmasını istemiştiniz ve kurgu/edit gibi işlerle uğraşacağınızı söylemiştiniz. Bunu dikkate alarak çeşitli PCI-e arabirimi kullanan ve farklı fonksiyonlarda kartlar alma ihtiyacınız olabilir. mATX anakartlar bu konuda daha az PCI-e slotuyla biraz işleri zorlaştırabilir. En basitinden capture Card veya daha hızlı çoklu M.2 SSD'ler gibi kullanımlarda işini görecektir.