İlk kez spora başlayan biri ne yapmalı?

pckpt

Decapat
Daha fazla  
İlk kez başlayacağım ne yapmam lazım? Direkt protein tozu mu başlamam lazım? Vücut yapım mezomorf 1.5 litre su şişesine kaç kaşık protein tozu koymamız lazım? Creatin homohydrojen almayı planlıyorum.

Dur bir bismillah salona adım atmadan ne bu protein tozu aşkı. Hemen öyle takviyelere sarılmana gerek yok önce git bir kayıt ol, hocayla konuş sana fullbody program verir zaten onu yap ortama alış. Yemeğini de spora göre ayarlarsın orası sana kalmış. Takviyelere falan sonradan başlarsın acelesi yok.

Protein tozu gelişiminini artırmaz, boşa para harcamış olursun. Tavuk, et, yumurta vb. şeyleri düzenli tüketirsen yeter de artar bile. Kreatini günde 5 gram yani 1 ölçek alın, fazlası böbreğe ve karaciğere zarar verebilir. 3 4 aylık bir gelişimin olmadan supplementlere para harcamak bence mantıklı değil.

Hiçbir supplemente ihtiyacın yok, vitamin ve omega 3 yeterli olacak.

Beslenmene dikkat et, protein ağırlıklı beslen. Başlangıç için bunlar yeterli, asıl üstüne düşmen gereken konu spora düzenli gitmek olsun.

Bügünde gidersem 3.gün olacak fakat sol kolum cok oynatamıyorum ilk günden beri oynatınca acıyor karın bölgesinde acı var sağ kolumda hafif acı var normal mi? Full body calısıyorum hafif ağırlıklarla.

İlk 1 hafta hamlık ağrısı olur yani normalde spor yapmadığından vücuda tuhaf geliyor ve kaslarını çok çalıştırdığından ağrıyor. Bunu en aza indirmenin yolu da ilk haftadan kendini aşırı zorlamamak yeteri kadar tekrarını yap tükenişe gitmeye çalışma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…