İlk motor için 250 vs 600cc

Cyned

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, ilk motorum olacak. Japon bir cruiser istiyorum ama bir şey konusunda hâlâ emin değilim. Şimdi başlangıç için 250 CC bir şeyler almak istiyorum, Yamaha Virago 250 veya Intruder 250 gibi. Fakat bu motorları 2–3 sene kullandıktan sonra muhtemelen satmak isteyeceğim ve belki de çok uzun süreler bekleyip zararına satacağım. Bunun yerine 500–600 CC bandında bir cruiser alsam? Sizce başlamak için illa küçük CC şart mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cruiser piyasası nasıl bilmiyorum. Dediğini 250 cc bandındaki motosikletler satmak istediğinizde hızlı satılır mı araştırmak lazım. Lakin, ilk motor olarak kesinlikle düşük cc (50cc kadar da değil tabi) motosiklet ile başlamanız size zaman içerisinde hem düzgün fren yapmayı öğrenmenizi, ne kadar gaz açıp açmayacağınızı, debriyajı ne zaman kullanacağınızı ve en önemlisi bir motosiklet olarak trafikte nasıl hareket etmeniz gerektiğini öğretecek en iyi seçenek olur. Kısacası eğer satışta çok zorlamayacaksa 250cc ile başlamanızı tavsiye ederim.

250 cc motor başta seni yeteri kadar tatmin edecektir. 2.el piyasasi aktifse 250 cc ile başlayabilirsin. Onun dışında 600cc le başlamanı önermem.

Hayır. "Başlamak" böyle bir deyim sadece bizim ülkemizde görülüyor. Ben aktif bir fiil 24 senedir motosiklet üzerindeyim. Bizim zamanımızda motor çeşitliliği azdı. 125-250CC gibi motorlar çok yoktu bir MZ251 ve 301'ler vardı o dönem popüler o kadar. Benim jenerasyon bilir, hatırlar o dönem motosiklet sürecek adam %80-90 büyük bir motorla öğrenir sürerdi. Örneğin ben 15'li yaşlarımda seneler önce Yamaha XT660 sürerek motosiklet sürmeyi öğrenmiştim. Boyum bile tam yetmiyordu çünkü XT660 epey yüksek bir motordu. Yani kısaca böyle bir kavram da esas da ölçüde dünyanın başka hiçbir yerinde yok. Bunu biz uydurduk. Nasıl ve neden uyduruldu meçhul. Motosikleti her şeyden önce el, kol, ayak sürmez. Motosikleti zihin ve ruh sürer. Sen zaten cruiser motordan bahsediyorsun. Bir kere 250CC bir cruiser olması üretilmesi bile başlı başına saçmalık. Cruiser motorlar dar açılı v Twin motorlu, litrelik veya minimum 800-900CC işte örneğin iron 883 ler vs. motorlardır. Yapıları ve amaçları gereği zaten çok yüksek süratlere çıkamazlar. Cruiser motorla zaten bir yarış motoru veya naked sürer gibi uçup kaçamazsın. İstesen de yapamazsın. 250CC bir cruiser alırsan muhtemel 1-2 ay sonra sıkılırsın. Satmak istesen de pek satamazsın çünkü hem ülkemizde cruiser motor seven kesim çok yok bir de cruiser deyince herkesin aklına ilk olarak litrelik makineler gelir. Pazar payı düşüktür. Kısaca gayet de rahat bir şekilde kullanabilirsin. Bütçeni bilmiyorum ama yazarsan model olarak örnekler veririm. Bana bugün bir genç gelse dese ki abi ilk kez motosiklet alacağım para sorunum yok ne önerirsin dese şöyle bir tartarım çocuğu ve ona ona göre büyük ya da küçük makine söylerim. Eğer motoru motor sürmek için değil de sadece uçup kaçmak için alacak bir zihniyete sahipse hatta derim ki sen motor alma. Ama çocuk derse ki veya bana o izlenimi verirse işte ben trafik kuralları çerçevesinde bilinçli bir sürücü olarak motosiklet kullanmak için motosiklet kullanacağım o zaman derim ki sen ne istiyorsan git onu al. Ruh meselesi. Son zamanlarda kazalar arttı. En çok ölüm veya sakat kalmalarda 125-250CC bandındaki yarış veya naked motorlarda oluyor bu aralar çünkü binenler genelde biraz daha fırlama ve uçup kaçmak için sürüyorlar. Neden bugün bir Africa, GS, ne bileyim işte cruiser motorlar bunları sürenlerde bu denli kaza olmuyor? Çünkü bu adamlar motor sürmenin keyfine varmak için bilinçlice sürüyor. Kısaca abim ruh meselesi bilinçli bir bireysen istediğin motoru alır sürersin. Bizim zamanımızdan çok daha şanslısınız. Bizim dönemde hem fazla çeşit motor yoktu hem de motorlar kara düzendi gaz ve fren vardı. Şimdi ise zibilyon tane mod, donanım vs. ile üretiliyorlar. Umarım yazım yardımcı olmuştur.

Hayır. "başlamak" böyle bir deyim sadece bizim ülkemizde görülüyor. Ben aktif bir fiil 24 senedir motosiklet üzerindeyim. Bizim zamanımızda motor çeşitliliği azdı. 125-250CC gibi motorlar çok yoktu bir MZ251 ve 301'ler vardı o dönem popüler o kadar. Benim jenerasyon bilir, hatırlar o dönem motosiklet sürecek adam %80-90 büyük bir motorla öğrenir sürerdi. Örneğin ben 15'li yaşlarımda seneler önce Yamaha XT660 sürerek motosiklet sürmeyi öğrenmiştim. Boyum bile tam yetmiyordu çünkü XT660 epey yüksek bir motordu. Yani kısaca böyle bir kavram da esas da ölçüde dünyanın başka hiçbir yerinde yok. Bunu biz uydurduk. Nasıl ve neden uyduruldu meçhul. Motosikleti her şeyden önce el, kol, ayak sürmez. Motosikleti zihin ve ruh sürer. Sen zaten cruiser motordan bahsediyorsun. Bir kere 250CC bir cruiser olması üretilmesi bile başlı başına saçmalık. Cruiser motorlar dar açılı v Twin motorlu, litrelik veya minimum 800-900CC işte örneğin iron 883 ler vs. motorlardır. Yapıları ve amaçları gereği zaten çok yüksek süratlere çıkamazlar. Cruiser motorla zaten bir yarış motoru veya naked sürer gibi uçup kaçamazsın. İstesen de yapamazsın. 250CC bir cruiser alırsan muhtemel 1-2 ay sonra sıkılırsın. Satmak istesen de pek satamazsın çünkü hem ülkemizde cruiser motor seven kesim çok yok bir de cruiser deyince herkesin aklına ilk olarak litrelik makineler gelir. Pazar payı düşüktür. Kısaca gayet de rahat bir şekilde kullanabilirsin. Bütçeni bilmiyorum ama yazarsan model olarak örnekler veririm. Bana bugün bir genç gelse dese ki abi ilk kez motosiklet alacağım para sorunum yok ne önerirsin dese şöyle bir tartarım çocuğu ve ona ona göre büyük ya da küçük makine söylerim. Eğer motoru motor sürmek için değil de sadece uçup kaçmak için alacak bir zihniyete sahipse hatta derim ki sen motor alma. Ama çocuk derse ki veya bana o izlenimi verirse işte ben trafik kuralları çerçevesinde bilinçli bir sürücü olarak motosiklet kullanmak için motosiklet kullanacağım o zaman derim ki sen ne istiyorsan git onu al. Ruh meselesi. Son zamanlarda kazalar arttı. En çok ölüm veya sakat kalmalarda 125-250CC bandındaki yarış veya naked motorlarda oluyor bu aralar çünkü binenler genelde biraz daha fırlama ve uçup kaçmak için sürüyorlar. Neden bugün bir africa, GS, ne bileyim işte cruiser motorlar bunları sürenlerde bu denli kaza olmuyor? Çünkü bu adamlar motor sürmenin keyfine varmak için bilinçlice sürüyor. Kısaca abim ruh meselesi bilinçli bir bireysen istediğin motoru alır sürersin. Bizim zamanımızdan çok daha şanslısınız. Bizim dönemde hem fazla çeşit motor yoktu hem de motorlar kara düzendi gaz ve fren vardı. Şimdi ise zibilyon tane mod, donanım vs. ile üretiliyorlar. Umarım yazım yardımcı olmuştur.

Hocam aklımda dragstar 650 ve Honda Shadow VT600 var bir de Virago 535. Shadow'lar aşırı hoşuma giden motorlar keza Dragstarlarda öyle aklımda bir de Kawasaki Vulcan EN500 var fakat kW olarak A2 ehliyetini geçiyorlar ve 500CC olmasına rağmen bu saydığım motorlardan daha güçlü sizin önereceğiniz farklı bir model varsa neden olmasın bütçem 200-300k üstüne çıkabilirim biraz.

Cruiser piyasası nasıl bilmiyorum. Dediğini 250 CC bandındaki motosikletler satmak istediğinizde hızlı satılır mı araştırmak lazım. Lakin, ilk motor olarak kesinlikle düşük CC (50CC kadar da değil tabii) motosiklet ile başlamanız size zaman içerisinde hem düzgün fren yapmayı öğrenmenizi, ne kadar gaz açıp açmayacağınızı, debriyajı ne zaman kullanacağınızı ve en önemlisi bir motosiklet olarak trafikte nasıl hareket etmeniz gerektiğini öğretecek en iyi seçenek olur. Kısacası eğer satışta çok zorlamayacaksa 250CC ile başlamanızı tavsiye ederim.

Hocam şu an baktığım 3-4 model motorların hepsinde 7-8 ilan var yani hem cruiser motorlar Türkiye'de pek diğerleri kadar ilgi çekmiyor hem de çekseler bile insanlar daha yeni motorlara yöneliyorlar benim bahsettiklerimin en yenisi 2000-2005 model.

600cc almayin baslangic icin, motoru kontrol etmeniz cok zor. Cruiser motorlar hakkinda bir bilgim yok fakat eminim 600cc ise belli bir hiza kolayca ulasiyordur. Emin olun 250cc ile baslayip gaz kontrolunu ogrenmeniz daha isinize gelir. 600cc motorla gaz acmak baslangicta hic kolay alisabileceginiz bir durum degil.

Hocam aklımda dragstar 650 ve Honda Shadow VT600 var bir de Virago 535. Shadow'lar aşırı hoşuma giden motorlar keza Dragstarlarda öyle aklımda bir de Kawasaki Vulcan EN500 var fakat kW olarak A2 ehliyetini geçiyorlar ve 500CC olmasına rağmen bu saydığım motorlardan daha güçlü sizin önereceğiniz farklı bir model varsa neden olmasın bütçem 200-300k üstüne çıkabilirim biraz.

Hocam şu an baktığım 3-4 model motorların hepsinde 7-8 ilan var yani hem cruiser motorlar Türkiye'de pek diğerleri kadar ilgi çekmiyor hem de çekseler bile insanlar daha yeni motorlara yöneliyorlar benim bahsettiklerimin en yenisi 2000-2005 model.

Dragster tercih edebilirsin. Zamanında bir ahbabımın Dragster 1600 bloklu Yamaha MT01'ini kullanmıştım. Dragster serisini her ne kadar Yamaha'yı sevmesemde severim.

600cc almayin baslangic icin, motoru kontrol etmeniz cok zor. Cruiser motorlar hakkinda bir bilgim yok fakat eminim 600cc ise belli bir hiza kolayca ulasiyordur. Emin olun 250cc ile baslayip gaz kontrolunu ogrenmeniz daha isinize gelir. 600cc motorla gaz acmak baslangicta hic kolay alisabileceginiz bir durum degil.
Genel yargılardan uzaklaşalım. Yukarıda bir yazı yazdım onu okuyabilirsin.

600CC almayin baslangic icin, motoru kontrol etmeniz cok zor. Cruiser motorlar hakkinda bir bilgim yok fakat eminim 600CC ise belli bir hiza kolayca ulasiyordur. Emin olun 250CC ile baslayip gaz kontrolunu ogrenmeniz daha isinize gelir. 600CC motorla gaz acmak baslangicta hiç kolay alisabileceginiz bir durum degil.

Motosiklet kullanıcısı mısın veya ne sürüyorsun kaç senedir sürüyorsun bilmiyorum fakat bazen test sürüş etkinlikleri oluyor markalar veya bayilerin gidip büyük bir motosiklet deneyimleyebilirsin. Çünkü deneyimledikten sonra öyle olmadığını zaten göreceksin. Ne desek boş. Sorun veya danışmak istediğin yardımcı olabileceğim var ise memnuniyetle yardımcı olurum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı