İlk motor olarak scooter mı vitesli mi alınmalı?

Herkese iyi akşamlar.

Ay başında bir post açmıştım, Haziran sonu - Temmuz ortası gibi ehliyetimi alıp ardından motorumu satın almayı planladığımı söylemiştim. O büyük gün yarın; sınava gireceğim ve geçeceğimi düşünüyorum. Eğer geçersem ve bu hafta geçici ehliyeti alabilirsem hemen motoru satın alacağım.

Ancak halen ciddi şekilde kararsız kaldığım bir konu var: scooter mı, vitesli motor mu?

Benim için motor seçiminde tasarım ilk öncelik. Bu yüzden uzun bir süre vitesli modellere yönelmiştim, özellikle de Apache RTR 200 4V modeli hoşuma gidiyor. Fakat İstanbul'da işe gidip gelirken, sabah-akşam yoğun trafikte vitesli motorun yorar mı acaba düşüncesi aklıma takıldı ve bu yüzden Voge SR1 gibi bir Scooter'a yöneldim.

Fakat ehliyet derslerinde bana Apache RTR 200 4V verdiler. Onu kullanınca da kafam tekrar karıştı, çünkü sürüşü hoşuma gitti.
Kısacası son 3 aydır iki seçenek arasında sıkışıp kaldım ve bir türlü karar veremiyorum.

Kendimle ilgili kısa bilgi:
  • Daha önce hiç trafiğe çıkmadım,
  • araba bile kullanmadım,
  • İstanbul içi kullanım olacak: işe gidip gelmek ve arkadaşlarla buluşmak gibi.
Bu şartlarda sizce ilk motorum scooter mı olmalı, yoksa direkt vitesli bir motorla mı başlamalıyım?
Gerçekten kafam çok karışık, tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Motosiklet alırken satış sonrası her zaman çok önemlidir. Parça bulunabilirliği ve servis kalitesi deneyime çok ciddi etki eder. Dolayısıyla hiçbir zaman Çinli marka önerilmez. Bunu bilerek motosiklet bakın.

Eğer rahatınıza düşkünseniz scooter almanızı öneririm. AEA'nın da dediği gibi "Baba gaz var fren var!" hesabı. Şehir içinde kullanım kolaylığı ve motosikleti öğrenme açısından scooter her zaman öndedir.

Herkese iyi akşamlar.

Ay başında bir post açmıştım, Haziran sonu - Temmuz ortası gibi ehliyetimi alıp ardından motorumu satın almayı planladığımı söylemiştim. O büyük gün yarın; sınava gireceğim ve geçeceğimi düşünüyorum. Eğer geçersem ve bu hafta geçici ehliyeti alabilirsem hemen motoru satın alacağım.

Ancak halen ciddi şekilde kararsız kaldığım bir konu var: scooter mı, vitesli motor mu?

Benim için motor seçiminde tasarım ilk öncelik. Bu yüzden uzun bir süre vitesli modellere yönelmiştim, özellikle de Apache RTR 200 4V modeli hoşuma gidiyor. Fakat İstanbul'da işe gidip gelirken, sabah-akşam yoğun trafikte vitesli motorun yorar mı acaba düşüncesi aklıma takıldı ve bu yüzden Voge SR1 gibi bir Scooter'a yöneldim.

Fakat ehliyet derslerinde bana Apache RTR 200 4V verdiler. Onu kullanınca da kafam tekrar karıştı, çünkü sürüşü hoşuma gitti.
Kısacası son 3 aydır iki seçenek arasında sıkışıp kaldım ve bir türlü karar veremiyorum.

Kendimle ilgili kısa bilgi:
  • Daha önce hiç trafiğe çıkmadım,
  • araba bile kullanmadım,
  • İstanbul içi kullanım olacak: işe gidip gelmek ve arkadaşlarla buluşmak gibi.
Bu şartlarda sizce ilk motorum scooter mı olmalı, yoksa direkt vitesli bir motorla mı başlamalıyım?
Gerçekten kafam çok karışık, tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Selamunaleyküm.
Motorlar hakkında pek bilgim yok fakat Altın Elbiseli Adam scooter alıp düşmeleri kalkmaları, fren nedir gaz nedir, trafik nedir motor nedir gibi şeyleri söktükten sonra yükseltmeyi tavsiye ediyordu kabaca. Kendisi zaten Türkiyede oldukça bilinen birisi, ilk motor hakkında videosuna bakabilirsiniz. Bu görüşüne katılmayanlar da var tabi.

125'lik ile başlasan daha güzel olur hem vitesli öğrenmiş olursun hem de hevesini de giderir duruşu olsun gidişi olsun.

Bence scooter al önce trafik bilgini geliştir bir yandan motosiklete hakim olmaya çalışıp bir yandan trafiği okumaya çalışmak ilk başlarda seni zorlar gerçekten hele ki İstanbul gibi bir şehirde senin tercihin kesinlikle scooterdan yana olmalı. Trafik bilgini geliştirirken bol bol video izleyip teorik bilgini bolca artırmanı öneririm. O videolarda duyacağın küçük bir bilgi küçük bir taktik senin kaza yapmanı engelleyecek. Belki senin aklına bile gelmeyecek o video ama izleye izleye beynin alışacak ve uygulaması o kadar kolay olacak. Altın Elbiseli Adam Barkın abinin videolarını, Zafer Akçay hocanın videolarını izleyerek baya bir teorik bilgiyi cebine koyarsın. Sürüşü zaten senin tecrübe etmen gerekiyor. Tekerine taş değmesin.

125'lik ile başlasan daha güzel olur hem vitesli öğrenmiş olursun hem de hevesini de giderir duruşu olsun gidişi olsun.

Öncelikle teşekkürler. Aslında ilk başta bende 125'lik makinelere bakıyordum ancak ABS olmadığı için tvr rider yerine rtr 200'e geçmiştim. Vites işini derslerde öğrendim ancak yolda nasıl olacak kestiremiyorum. O yüzden ikilemdeyim.

Öncelikle teşekkürler. Aslında ilk başta bende 125'lik makinelere bakıyordum ancak ABS olmadığı için tvr rider yerine rtr 200'e geçmiştim. Vites işini derslerde öğrendim ancak yolda nasıl olacak kestiremiyorum. O yüzden ikilemdeyim.

Zor bir mekaniği yok hocam biraz sürünce otomatik atarsın vitesleri zaten.

Bence scooter al önce trafik bilgini geliştir bir yandan motosiklete hakim olmaya çalışıp bir yandan trafiği okumaya çalışmak ilk başlarda seni zorlar gerçekten hele ki İstanbul gibi bir şehirde senin tercihin kesinlikle scooterdan yana olmalı. Trafik bilgini geliştirirken bol bol video izleyip teorik bilgini bolca artırmanı öneririm. O videolarda duyacağın küçük bir bilgi küçük bir taktik senin kaza yapmanı engelleyecek. Belki senin aklına bile gelmeyecek o video ama izleye izleye beynin alışacak ve uygulaması o kadar kolay olacak. Altın elbiseli adam barkın abinin videolarını, zafer akçay hocanın videolarını izleyerek bayağı bir teorik bilgiyi cebine koyarsın. Sürüşü zaten senin tecrübe etmen gerekiyor. Tekerine taş değmesin.

Hocam ehliyete yazıldığım gün zefer akçay'ın videolarını izlemeye başladım. Son iki yıl içerisindeki bütün videoları izlemişimdir. Ehliyeti aldıktan sonra da bir eğitim daha almayı planlıyorum zaten. Direkt İstanbul gibi bir şehirde trafiğe çıkmaya gözüm yemiyor. Mantığım bana scooter almaya itiyor ama içimde bir yerde de o RTR200 ya da diğerlerinin tasarımsal olarak daha iyi olması kafamı kurcalıyor.

Motosiklet alırken satış sonrası her zaman çok önemlidir. Parça bulunabilirliği ve servis kalitesi deneyime çok ciddi etki eder. Dolayısıyla hiçbir zaman Çinli marka önerilmez. Bunu bilerek motosiklet bakın.

Eğer rahatınıza düşkünseniz scooter almanızı öneririm. Aea'nın da dediği gibi "baba gaz var fren var!" hesabı. Şehir içinde kullanım kolaylığı ve motosikleti öğrenme açısından scooter her zaman öndedir.

Öncelikle teşekkürler. Çinli markaların namını duydum ancak. Voge'nin birçok videosunu izlediğim zaman insanların büyük kısmı oldukça memnundu. Parça olarak da sıkıntı çekmediklerini söylüyorlardı. Voge yerine düşündüğüm RKS freccia 150 vardı ancak sıkıntıları olduğuna dair yorumlar okudum. Rahatıma düşkünlük konusuna gelirsek benim amacım alacağım araçta hız yapmak değil. Yapmış olduğum iş olsun, kendi kişiliğimden olsun motorun tasarımı önemli benim için. Yani 200CC kötü gözüken bir araç yerine 125CC güzel gözüken bir aracı tercih ederim. Benim de kafamı karıştıran konu bu şık gözüküp vitesli mi süreceğim yoksa rahat olsun diye tasarımdan vazgeçip scooter mı alacağım. Bu soruyu nisan ayından beri düşünüyorum bir ara da scooter a karar kılmıştım. Ancak direksiyon derslerinde vitesli olarak almayı düşünüp sonradan vazgeçtiğim aracı verince tekrardan ikileme girdim.

Son düzenleme:
Hocam ehliyete yazıldığım gün zefer akçay'ın videolarını izlemeye başladım. Son iki yıl içerisindeki bütün videoları izlemişimdir. Ehliyeti aldıktan sonra da bir eğitim daha almayı planlıyorum zaten. Direkt İstanbul gibi bir şehirde trafiğe çıkmaya gözüm yemiyor. Mantığım bana scooter almaya itiyor ama içimde bir yerde de o RTR200 ya da diğerlerinin tasarımsal olarak daha iyi olması kafamı kurcalıyor.
Evet görünüş olarak çekebiliyo olabilir ama en azından başlangıçta bir 5-10k km scooter olması daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Eğitim olarak Yamaha Riding Academy önerebilirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı