İlk oynadığınız oyun nedir?

Screenshot 2023-09-17 at 16-36-51 prince_of_persia_1.png (WEBP resmi 320 × 200 piksel).png
 
Atari'de oynadığım oyunların çoğunun isimlerini hatırlamıyorum pek. Klasik 100 oyunlu kaset alır oynardık benim çocukluk dönemlerimde. Mario, Batman, Snow Bros, adını hiç hatırlamadığım bir motorsiklet-parkur oyunu falan filan vardı.

Ama kendimi kısmen bilerek ilk oynadığım gerçek oyun Phantasmagoria'ydı... 1996 sonu veya 97 başıydı... Daha birinci sınıftayken psikopat bir ufaklık olarak bunu oynamıştım... Annemi de haliyle o yaşlarda İngilizce bilmediğimden oyunda yardım etsin diye ve oyun 6-7 yaşındaki bir çocuk epey sıkıntılı olabileceğinden ötürü yanıma oturtmuştum saatlerce. Annem her ne kadar tabii oyunun durumunu fark edip, oynama oğlum bunu, bu senin yaşına uygun değil dese de ne yapıp edip bezdirmiştim kadını ve oturmuştum başına oyunun... Sonra da korkudan battaniye altına tabii... Ertesi gün de okula gitmemiştim korkuyorum diye. 🤣🤣🤣

Bunun dışında Fifa 97 de ilk oynadığım futbol oyunudur bilgisayarda. PS 1'de de Winning Eleven/PES olarak bildiğimiz serinin ISS Pro 97 isimli oyunu vardı elimde. Daha o zamanlar PES serisi farklı isimlerde çıkardı Avrupa'ya, Japonya'ya vs... Futbola çok meraklıydım, aynı dönemlerde bunları oynardım en çok.
 

Geri
Yukarı