Ben de bir oyun yapımcısıyım ve bir yapımcı gözüyle ilk emeğinizi değerlendirdim.
Her şeyin başlangıcı olarak bence gayet de güzel. Deneme amaçlı yaptığınız bu proje, eğer devam ederseniz iyi işler çıkartmanızın ilk adımı olacaktır. Bence vaz geçmeyin, her emeğin mutlaka bir karşılığı vardır.
Farkettiğim birkaç eksiği söylemek isterim.
- Loading barlar ekleyebilirsiniz.
- Game scene yüklendiği anda mouse cursorun direkt olarak disable edilmesi gerekir.
- UI / yazı fontları güzel özgün olmuş. Tabi hikaye anlatımında imla ya pek dikkat etmemişsiniz
ama deneme amaçlı olduğu içindir elbette.
- Sesleri 3D'ye çevirebilirsiniz. Oyuncu için daha gerçekçi hissiyat verir.
- Unity'de Particle systemi incelemenizi tavsiye ederim, böylece sis/duman vb. efektleri bu şekilde kolaylıkla yapabilirsiniz.
-Start scene ile game scene arasında boş bir scene unutmuşsunuz. O birkaç saniyeliğine iki scene arasında gözüküyor, direkt silebilirsiniz.
-Oyuncu desteği için basit yönlendirmeler ekleyebilirsiniz. IEnumerator tetikleyebilirsiniz. Böylece oyuncu örneğin 10 saniye hareketsiz bekler veya trigger eklediğiniz bölgeye ulaşırsa oyuncu desteği/bilgi yazıları vb. devreye girer.
-Fener detayı, ortam sesleri gayet güzel olmuş.
lk etapta gördüklerim bunlar ve elbette bunun sizin ilk denemeniz olduğunu biliyorum. Tebrik ederim.
Devam etmenizi tavsiye ederim.
Ben de kısa bir süre sonra strateji türünde oyunumu erken erişim olarak çıkartıyorum steam'de. Belki ileri de beraber işler yaparız, kim bilir ?