İlk sistem açılışında ne yapılmalı?

eternity_day

Hectopat
Daha fazla  
Yeni sistem topladım ve eski SSD'mi kullanacağım. Bunun içinde Windows 11 ve veriler ve oyunlar var şu an. Sisteme güç verdikten sonra ne yapmalıyım? Direkt açılır mı Windows 11 ya da Windows yoksa başka bir işlem yapmalı mı?

Açılmasını beklemek mi gerek öncelikle ilk açılışta?

Açılsın, sonra DDU yazılımı ile yapmadıysanız eski sisteminizdeki ekran kartının sürücüsünü silip yenisininkini kurun. Ardından güncelleştirmeleri denetleyin, diğer sürücüleri de Windows Update kursun. Bunları yaptıktan sonra normal bir şekilde kullanıma başlayabilirsiniz.

Ekstra ilave bilgi vermek istiyorum; @pedroz_1999 arkadaşımızın güzel önerilerini uygulamadan önce mutlaka Windows Update'i geçici olarak devre dışı bırakıp artık kullanılmayan sürücüleri kaldırıp (ekran kartı, anakart, BIOS, ses kartı vs. sonuçta eksi sistemde kullanıldığı için yüklemişsinizdir.) öyle aksiyon alın.

Ekstra ilave bilgi vermek istiyorum; @pedroz_1999 arkadaşımızın güzel önerilerini uygulamadan önce mutlaka Windows Update'i geçici olarak devre dışı bırakıp artık kullanılmayan sürücüleri kaldırıp (ekran kartı, anakart, BIOS, ses kartı vs. sonuçta eksi sistemde kullanıldığı için yüklemişsinizdir.) öyle aksiyon alın.
Ses sürücüsü anakart farklı olduğundan çakışma yaratabilir açılırsa sanırım?
Temiz kuralım en iyisi.

Belki de çakışmayabilir, kim bilir? Ancak başınızı ağrıtmak, sorunla karşılaşıp vakit kaybetmek yerine elbet temiz kurulum sizin için çok daha iyi olacaktır. Ha ala acelesi yapmanıza gerek yok, olduğu gibi sistemi açıp yedekleme işlemi yaptıktan sonra temiz kurulum yapabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı