Memory Card
Centipat
İlk Android deneyimim, ilk göz ağrım. Sony Ericsson Xperia X10. Şimdi markayı sadece Sony olarak adlandırsak da 2010 yıllarındayken yeşil Sony Ericsson logosu vardı. 4.0 inch ekran boyutu o zamanlar küçük hissettirmiyordu. Arka kamera kalitesi çok güzeldi ancak ön kamerası bulunmuyordu, çünkü daha standart hale gelmemişti. Çıkarılabilir arka kapağı sayesinde pili daha kolay değiştirilebiliyordu. Ayrıca tatlı isimlerinin kullanıldığı zamanlardı. Versiyon 1.6 Donut ile geliyor ve aldığı 2.3.3 Gingerbread güncellemesi ile köklü değişiklikler olmuştu. Multi touch, daha gelişmiş arayüz ve daha fazla ayar seçeneği gibi. Android ile bağ kurmama sebep olan bir telefon oldu. İlerleyen zamanlarda root atıp CyanogenMod gibi çeşitli romlar kuruyordum. O zamanlar telefonların özellikleri kısıtlıydı ve root sayesinde çok yararlı ekstra özellikler elde edebiliyordunuz. Screenshot almak için root yetkisi gerektiren bir app kurmuştum. Ayrıca yarım GB RAM olduğu için task killer tarzı programlar ile telefon performansını arttırmaya çalışıyordum. Bir anda aklıma geldi ve Sony markasını seven biri olarak özlemle hatırladım.