İlk terapi seansında ne yapılır?

Shyquick

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 7 8845HS, RTX 4070, 32 GB Ram, 1 TB SSD, 2K, 17.3 inç, 240 Hz.
Bununla ilgili konu açmıştım ancak yine açma ihtiyacı duydum. Tam olarak ne yapacağım? Yarın gideceğim. İçimde bir gerginlik var. Korku yok da gerginim. İlk seans da beni tanır muhtemelen değil mi? Sonraki seansta sorunlarım hakkında mı konuşuruz? İlk ne soracak ki bana? Ne cevabı vereceğim? OKB ile baş edemiyorum. Bunun için psikoloğa gideceğim.

Sadece konuşacaksınız. Psikolog size sorular soracak ve muhabbet edeceksiniz. Bu bir tedavi değil bunu unutmayın. Psikoloğa, başkalarına anlatamadığınız şeyleri rahatça anlatmaktan çekinmeyin.

Sadece konuşacaksınız. Psikolog size sorular soracak ve muhabbet edeceksiniz. Bu bir tedavi değil bunu unutmayın. Psikoloğa, başkalarına anlatamadığınız şeyleri rahatça anlatmaktan çekinmeyin.
Bu bir tedavi değil dediğinizi anlayamadım hocam. Öyle yapacağım. Rahatça anlatacağım.

Sen o psikologların yanında normal insan gibi kalırsın merak etme, normal konuş onlar ne çeşit insanlar gördü kim bilir. Askere giderken bende çıktım. Benim psikoloğum benden daha deli adam çıktıydı. :D

Sen o psikologların yanında normal insan gibi kalırsın merak etme, normal konuş onlar ne çeşit insanlar gördü kim bilir. Askere giderken bende çıktım. Benim psikoloğum benden daha deli adam çıktıydı. :D
Dediğiniz şey iyi mi kötü mü anlamadım. Niye öyle dediniz?

Dediğiniz şey iyi mi kötü mü anlamadım. Niye öyle dediniz?
Gittiğin psikoloğa göre değişiyor. Genel anlam da gergin olunacak tarafları yok. Rahatça içini dökebilirsin. Sana sorular soruyor ve cevaplıyorsun, bir sınav sorusu olmadıkları için kafan rahat olsun. :)

Şöyle güvenebileceğim bir Psikolog bulsam bende gideceğim de tanımadığım insanlara karşı güven sorunu yaşıyorum.

Gittiğin psikoloğa göre değişiyor. Genel anlam da gergin olunacak tarafları yok. Rahatça içini dökebilirsin. Sana sorular soruyor ve cevaplıyorsun, bir sınav sorusu olmadıkları için kafan rahat olsun. :)

Şöyle güvenebileceğim bir Psikolog bulsam bende gideceğim de tanımadığım insanlara karşı güven sorunu yaşıyorum.
Bende de güven sorunu var. Sosyal ortamlarda da fazla kasılıyorum.

Ne sorar ki mesela?

Bende de güven sorunu var. Sosyal ortamlarda da fazla kasılıyorum.

Ne sorar ki mesela?
Bilmiyorum tam olarak genel anlam da hayatımız da olan şeyleri sorar.

İlk soru ne için gelmiştiniz olacak onu biliyorum :D

Mesela güven sorunu diyeceksin o da onun hakkında sorular sorabilir, geçmişte başına ne geldi de güven sorunları yaşıyorsun gibi şeyler sorabilir.

Sosyal hayatın hakkında sorular sorar.

ilk seansta bol bol soruyorla geçiyor. Ne hikmetse seanslar ilerledikçe kendini iyi hissediyorsun. Bu arada konuşman sohbetlerin psikolog ile senin aranda kalıyor tamamen gizli herşey.

Bilmiyorum tam olarak genel anlam da hayatımız da olan şeyleri sorar.

İlk soru ne için gelmiştiniz olacak onu biliyorum :D

Mesela güven sorunu diyeceksin o da onun hakkında sorular sorabilir, geçmişte başına ne geldi de güven sorunları yaşıyorsun gibi şeyler sorabilir.

Sosyal hayatın hakkında sorular sorar.

ilk seansta bol bol soruyorla geçiyor. Ne hikmetse seanslar ilerledikçe kendini iyi hissediyorsun. Bu arada konuşman sohbetlerin psikolog ile senin aranda kalıyor tamamen gizli herşey.
Ayda 1 mi gidiyoruz. Mesela yarın doktora gideceğim ailem bunu hakkında konuşuyor. Aşırı zoruma gidiyor. Deliriyorum ya. Bide sessiz konuşuyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı