İlk yapılacak oyun için PC mi mobil platform mu seçilmeli?

636564

Centipat
Öncelikle C# diline hakimim. PC için oyun yapmak benim için daha kolay ama kararsız kaldım. Sizce ilk başta hangi platforma oyun yapmalıyım?

Bilgisayar daha mantikli ama hemen 3D oyun dusunmeyin kucuk 2D oyunlarla başlayın mesela Undertale 2D ama bayağı popüler bir oyun eger sizde düzgün bir pixel oyunu ile baslarsiniz daha sonra gelistirirsiniz.

Çok uğraşır, kahrolursunuz saçlarınız beyazlar ya güzel bir projeyi editleyeceksiniz o eğlencelidir, sıfırdan başlamak çok zor ve çok maliyetli bir iş öyle hobisine veya merakına yapılabilecek bir iş değil işin kısası ama ben yaparım derseniz bol şanslar, siz bana pek aldırmayın C# pek bir işinize yaramayacak bunu bilin soru için ise bilgisayar için yapın bol şanslar.

Bu yapacağınız oyuna göre değişir. C# diline hakim olduğunuza göre Unity oyun motorunu kullanıyorsunuz ya da kullanacaksınız. Eğer 2D bir oyun yapmak isterseniz Unity üzerinden Mobile yapmanızı tavsiye ederim. Unity'de 2D oyunları PC'ye yapmak daha kolay. Çünkü input sistemini tuşlara bağlamak dokunmaya bağlamaktan daha kolay. Yine de telefona yapmak da çok zor değil. Ama eğer 3D oyun yapmak istiyorsanız ve henüz herhangi bir oyun motoru öğrenmeye başlamadıysanız Unreal Engine kullanıp kendinizi geliştirmenizi öneririm. Ayrıca şunu unutmayın, oyun motoru sadece bir araçtır. Tek kişi tarafından Unreal motoru ile yapılmış çok kaliteli ve meşhur oyunlar da var, Unity ile yapılmış oyunlarda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı