İlk yazdığınız kod ve program

2020 Aralık gibi arkadaşımın Visual Studio diye bir program var menü falan yapıyorsun demişti. Ben de hiçbir bilgim olmadan zira Valorant hilesi yapıp satıcaktim yaptığım ilk program ytden hazır bulduğum bir menüyü hile adı altinda editlemekti.

Windows XP işletim sistemi için batch betik dilinde yazmıştım ilk programlarımı. Çok uzun zaman oldu. Maalesef saklayamadım. Keşke şimdi inceleyebilsem.

pydroid 3 - IDE for Python 3​

Uygulmasında print("hello world")'dü sanırım.

4/01/2021 02:48'de yazdığım internetten öğrendiklerimi ilk kez birleştirip o zaman için anlamlı ama şuan bakınca göz kanatan el üstünde tutulması gerektiğine inandığım kod:
Python:
while True:
    print("Pazartesi      (1)")
    print("Salı           (2)")
    print("Çarşamba       (3)")
    print("Perşembe       (4)")
    print("Cuma           (5)")
    print("Cumartesi      (6)")
    print("Pazar          (7)")
    day_sec = input("Hangi Güne Gitmek İstersiniz? Lütfen Belirtin...: ")
    isim= input("Gün Seçmeden Önce İsmini Alabilir miyim?..: ")

if day_sec == "1":
        print("Demek haftabaşını seçtiniz. Çoğu insan bugünden nefret eder.", isim)
    elif day_sec == "2":
        print("haftanın ikinci günü. Haftasonu tatiline 4 gün kaldı", isim)
    elif day_sec == "3":
        print("Haftanın ortasına geldiniz. Bugün Çarşamba.", isim)
    elif day_sec == "4":
        print("Genelde sevilen bir gündür. Şansılısınız Perşembe günündesiniz.", isim)
    elif day_sec == "5":
        print("Günlerin en hayırlısı ve en sevileni herkes için ohh çektiren aynı zamanda mübarek gün.", isim)
    elif day_sec == "6":
        print("bugünde ne uyumuşumda diyip geç kalkınan o gün Cumartesi günündesiniz", isim)
    elif day_sec == "7":
        print("altı gün üst üste çalışan çoğu emekçinin oh dedirten günü. Pazar günündesiniz.", isim)
    else:
        print("Yazmış olduğunuz sayı değerinde bir gün belirtilmedi. Gösterilen sayılardan birini girip tekrar deneyin...")
    break

Vbs ve batch ile başladım ve sahte virüs yaptım. Özellikleri: Ekranı ters çevir, Windows arka planı değiştir, mouse ve klavye kilitle, PC'ye format at. Tek içimde kalan kimseye şakasını bile yapamamıştım, kendi bilgisayarımda denediğim için program'da silindi ama iyi eğlenmiştik . Not: 2013-2014 senelerinde oldu bu olay.

Öğrenme aşamasında yazdığımız hello world vb. şeyleri saymassam platformer bir oyun yapmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…