Öncelikle merhabalar. Bunun sorusunu çok merak ediyordum ve internette arattım ancak pek bir şey bulamadım. Soru şu? İlk yazılım nasıl yazıldı? Örneğin;
Java bir yazılım Java'yı yazmak için de bir yazılım gerekiyor. E o zaman onu yazmak için de bir yazılım gerekiyor. Ve onun için de bir yazılım gerekiyor... Sonsuza kadar gidiyor.
İlk yoğurt nasıl mayalandı gibi bir soru. Şimdiden teşekkürler.
Hayır. 0 ve 1 olduğunu anlamak için yazılım gerekmez. Zaten bilgisayar 0(elektrik yükü yok.) ve 1(elektrik yükü var.) ile çalıştıkları için ellerindeki elektiriksel yükü yorumlamasına gerek yok.
Yıl 1815, Londra... 10 Aralıkâta Åair bir baba ile matematik sevdalısı bir annenin kız çocuÄu dünyaya geliyor ve adını âAdaâ koyuyorlar, bundan yaklaÅık 160 ...
Hayır. 0 ve 1 olduğunu anlamak için yazılım gerekmez. Zaten bilgisayar 0 ve 1 ler ile çalıştıkları için ellerindeki elektiriksel yükü yorumlamasına gerek yok.
İlk yazılımlar makine dili ile yazıldılar ve fazla basittiler. Sonra daha karmaşık yazılımların daha kolay yazılabilmesi için yazılım dilleri dediğimiz kod öbekler geliştirilmeye başlandı; Java, C mesela. Diller de bir bakıma makine dili için oluşturulmuş kütüphanelerdir diyebiliriz yani.
1980 IBM tarafından ilk bilgisayar kullanıldı ve bunda MSDOS işletim sistemi bulunmaktaydı. Bilgisayar ortaya çıkmadan önce MSDOS işletim sistemi nasıl yazıldı o zaman?
Öncelikle merhabalar. Bunun sorusunu çok merak ediyordum ve internette arattım ancak pek bir şey bulamadım. Soru şu? İlk yazılım nasıl yazıldı? Örneğin;
Java bir yazılım Java'yı yazmak için de bir yazılım gerekiyor. E o zaman onu yazmak için de bir yazılım gerekiyor. Ve onun için de bir yazılım gerekiyor... Sonsuza kadar gidiyor.
İlk yoğurt nasıl mayalandı gibi bir soru. Şimdiden teşekkürler.
Java C ile yazıldı diye biliyorum, C ise B dilinden türedi diye biliyorum, b dilide şundan bundan am sonra ikilik sistem var yani 0 ve 1 kısacası o en sonda 0 ve 1 var 0 ve 1 nereden geldi dersen gelmedi sadece var ya da yok ile yani 1 ve 0 sanırım biraz kötü anlattım ama alayabilmişsen ne mutlu bana.