Ona bakarsanız Lisede de çok olgun olmicak. Bu sefer kat kat daha zor olan Üniversite sınavına hazırlanmaya başlicak ve daha da kötü olucak. Aşırı iyi bir pc toplamayın. İleriye dönük bir pc olsun ama ekran kartı kalitesiz olsun örneğin. Eğer zeki biriyse kendinin çalışıp çalışmaması gerektiğini anlar.
Bence TEOG'dan bu kadar endişelenmemelisiniz. Gayet basit bir sınav. Sadece zihnini rahatlatarak ders çalışmalı ve hep mantığını dinlemeli. Eğer Lol, Metin2 gibi salakça online oyunlar oynarsa bozulur. Ama GTA 5, GTA 4, CS GO, Left 4 Dead 2 gibi single player oynanan ve kariyer kasmak için uğraşılmayacak oyunlar oynarsa birşey olmaz. Çünkü LoL'de, Metin2'de vs. en iyi olmak için oynarsınız ve gece gündüz bunu düşünürsünüz. Ama GTA serisi, CS serisi, Left 4 Dead 2 gibi oyunlarda en iyi olmak için değil zevk için, aşırı derece yorulmadan oynarsınız.
Ben de bu sene TEOG'a girdim. LoL vs den nefret ederim. TEOG'a 1 ay kala GTA 4 Complete Pack, CS GO ve Left 4 Dead 2 aldırdım babama. Okuldan eve koşa koşa gelmedim. Zevk için oynadım ve kimsede bu oyunlar olmadığı için arkadaşlarla oyunlar hakkında konuşmadım. TEOG'dan 2 tane en basit sorudan yanlış yaptım (Bilgisizlikten değil, soruyu basit görmekten). Şuan da çok iyi bir sistem aldırdım aileme. Günde 1 saat bile çalışmadan bazen. Önemli olan öğrencinin üzerinde hiç baskı kurmamak, sadece çok sapıttığı zamanlar laf sokarak derse yönlendirmek önemli bence.