İlkokuldaki çocuğa bilgisayar alınmalı mı ?

Biraz erken benim düşüncem oynadığı oyunları sizde öğrenin mesala lol günde 1 el atmasına izin verin. Kendimden biliyorum önceden 2-3 sene önce annem diyelim 1 saat oyna diyordu ilk el çabuk bitiyordu ikincisine başlıyordum oda uzun sürünce annem kapatmaya geliyordu sonra kavga dövüş neyse bence oynadığı öğrendiği öğrenin lol gibi bir oyunsa ilk oyunu çabuk bitince ikincisini oynamasına izin verin bu onu sevindirecektir ve masadan mutlu bir şekilde kalkıcaktır. Eğer bir kez daha isterse kattiyen izin vermeyin yeter deyip geçin. Klasik olan bilgisayarı şifreleyin ev boş iken girmesin. Bu sayede teknolojiye yakın olucaktır ve derslerine çalışacak vakti bulacaktır.
Tamamen katılıyorum. Eğer bu işi yapabiliceğinizden eminseniz her taraf için en uygunu bu olacaktır bence.

Tarafımca düşündüğüm şeydir ki , bu tamamen kardeşinizin iradesine ve zekasına kalmış bir şey. 8. Sınıf zamanlarındayken , yaklaşık 1000 saat Dota 2 , 700 saat Cs Go oynamıştım. 2 teogumun ortalama puanı da 493'tü. Bence bilgisayar ve oyunlar insanın başarısını etkilemiyor , insanın başarısını etkileyen kendi aklıdır.

Ne zaman alacaksınız bilemem ama eğer söz verdiyseniz alın. Eğer almazsanız çocuk kin gütmeye başlar çünkü başarısız çocuklarda son model varken ben başarılıyken hiç bir şey almıyorlar der. Ve bence kardeşiniz konsol mu istiyor bilgisayar mı istiyor öğrenin çünkü iki gün sonra konsola özenir sonra tekrar aklı pc ye kayar. Ama bence de liseye geçince alınmalı.

Daha önce önerildiği gibi ekran kartı olmayan, oyun oynanamayacak bir bilgisayar almak mantıklı.

Bence de lise 2'ye geçince almalısınız. Liseye geçince her şey bitmiyor çünkü. Üniversite sınavının %70'i 9. sınıf konuları. Ben de lise 1'im ve konular gerçekten çok ağır. O yüzden seneye almayı düşünüyorum.
Bilmeyenler için yanlış bilgi vermiş olmayalım: YGS'nin önemli bir kısmı 9. sınıf, LYS'ninse çok çok küçük bir kısmı.

Benim benden 6 yaş küçük bir kardeşim var 7. sınıf seneye teog'a girecek ve bizim Nuh devrinden kalma bir bilgisayarımız var masaüstü onu artık kullanamıyor. Benim laptopumu kullanıyor çocuk arkadaşlarından internetten görüyor özeniyor böyle şeylere oyuna bilmem neye bizde ailecek alsak mı almasak mı karar veremedik. Annem alalım bir şey olmaz seneye girecek 1 sene oynar zaten zamanı geldiğinde de kapatırız yasaklarız diyor. Babam almayalım iyi bir lise kazansın öyle alalım o zaman hem teknoloji gelişir 2 sene idare etsin diyor. Şimdi biz ne yapmalıyız sizce bende çok kararsızım malum çocuk 12 yaşında haliyle küçük söz dinlettiremiyoruz başarılı da arkadaşlarımın hepsinde var bir bende yok diyor sizce ne yapalım?
Hocam iyi bir bilgisayar toplayın ve yanında yazıcı gibi aletler felan alın.
Bu sayede bence çocuğunuzun proje veya performans ödevini rahatlıkla evinizde yapabilir çocuğunuzun notunu bir nebze de olsa artırırsınz.
En azından çocuğunuz okulda benim bilgisayarımda GTA 5 felan var desin.:D

Pek de uygun görmüyorum. Güzel bir dille dersleri onun için çok önemli olduğunu belirtin. Beni de örnek gösterebilirsiniz :D 7 senedir aynı bilgisayarı kullanıyorum. Gerek duymuyorum hiç. Derslerime çalışıyorum. Allah'a şükür :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende çok sayıklardım küçükken almadılar iyikide almadılar. Şuan lise 2 yim ve lise1 bittiği gün aldılar ödül olarak okadar fazla takılmıyorum derslerin önemli olduğunun farkında olduğum için.

Çocuğun yapmamasını değil bilinçli olmasını sağlamak önemli. Farkındalık her şeydir. Eğer öyle bir şey yaparsanız lisede oynar. Lisede de bilinçlendirmek yerine sınırlandırırsanız hayatı boyunca hissedebilir bunu. Bende lise 2'de işin farkına vardım. Oyun oynamıyorum ve oynasam bile içimde vaktimi boşa harcadığımı yoğun şekilde hissediyorum. Aileniz nasıl bilmiyorum, sınav işlerinden anlayan, yeni sistemi bilen birinin desteğiyle sınava hazırlanırsa iyi olur. Mayısta ders çalışmaya başlasa, 3 ay boyunca günde 4 saat çalışsa, 8. sınıfta da günde 3 saat çalışsa (test dahil) fen lisesine rahatlıkla girer. Konular zaten çok basit, önemli olan çocuğu yönlendirmek. Bunu yapayım derken sakın sonuç cümleleri kurmayın. Neyin ne olduğunun ve kararı onun vereceğini anlatın. Belki bu yazdıklarım değişik gelebilir ama cidden iş böyle. Bence alın. Düzenli olarak günde 2 saat ayırabilir. Ama hasret bırakıp zehri lise'de verirseniz o zaman kötü olur.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı