illedelinux Debian JWM kullanıma hazır

Hocam wifi adaptörünü görmüyor sanırım. Gerekli kodları denedim ama işe yaramadı. Sadece kablolu bağlantı gözüküyor. Kablosuz bağlantı sağlayamadım.
Şu komutun lspci |grep -i ethernet çıktısıyla wifi sürücünüzü öğrenelim.

Ben olmazsam alttakine benzer çıktı verecektir, örneğin benim sürücü RTL8101/2/6E bu, çıktıda sizin sürücüyü arama motoruna debian sürücü-xxx yazın, debian deposundan DEB paketini indirip kurun.
lspci |grep -i ethernet 02:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8101/2/6E PCI Express Fast/Gigabit Ethernet controller (rev 07)

Son düzenleme:
Hocam sis 191 benimki. Fakat bu kablolu bağlantı sürücüsü. Kabloluda sorun yaşamıyorum. Ayarlarda wifi seçeneğini getiremedim.
Kurulumda etraftaki wifileri görüyordu. Sonra bağlanmayı tercih ettim.

Hocam sis 191 benimki. Fakat bu kablolu bağlantı sürücüsü. Kabloluda sorun yaşamıyorum. Ayarlarda wifi seçeneğini getiremedim.
Kurulumda etraftaki wifileri görüyordu. Sonra bağlanmayı tercih ettim.

Sis desteği kalkalı yıllar oldu, ancak SİS191 sürücüyü kendi sitesinden indirebilirseniz belki olur.
Ayrıca çok eski ama burada SİS191 kurulumu anlatılmış.

Bunu Pi Zero WH'a kurabilir miyim sence? Pi 4 4GB var ve Raspian kurulu. Raspian güzel ama kısıtlı donanım dostu değil, CLI kullanmak da istemiyorum.

Tekrardan eline sağlık bu arada.

Denemedim ama çok hafif bir sistem olması nedeniyle ve makineniz 64 bit için uygunsa bence kurabilirsin. Zaten kurmadan deneme amacıyla canlı oturuma sahip. Denerseniz biz de sayende bilgi sahibi oluruz.
Teşekkürler.

Denemedim ama çok hafif bir sistem olması nedeniyle ve makineniz 64 bit için uygunsa bence kurabilirsin. Zaten kurmadan deneme amacıyla canlı oturuma sahip. Denerseniz biz de sayende bilgi sahibi oluruz.
Teşekkürler.

Node RED diye uygulama var, Node.js tabanlı. IoT cihazlar için gateway gibi bir şey. Cİhazları ve cihazlardan gelen verilerin nereye gideceğini yönetebiliyorsunuz. Pi 4'te bu uygulama çalışıyor ama hem Pi 4 çok elektrik harcıyor hem de başka işler için gerek.

Pi Zero'yu Node RED'i taşımak için almayı planlıyorum. Normalde CLI tabanlı sürümü de var ama uygulamanın olayı kullanıcı arayüzünde bitiyor. Bu dağıtımı görünce aklıma geldi.

Sanırım en iyisi denemek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…