Illustrator nesne opaklığını ayarlamak

in Time

Centipat
Selamlar bir sorum olacaktı. Aşağıda görmüş olduğunuz fotoğrafta 2 adet dikdörtgen nesne var. Illustrator uygulamasında şunu yapmak istiyorum. Üstteki nesneyi kırmızı okla gösterdiğim gibi sağdan sola opaklığını düşürmek istiyorum yani kademe kademe nasıl desem mesela aşağıdaki nesneye bakın ve altındaki kırmızı ile gösterdiğim yerlerden bahsediyorum mesela sırayla opaklığı gitgide azalmasını istiyorum. Sağdan sola %100'den aşağı doğru inmesini istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim veya böyle bir şey mümkün mü bu uygulamada değilse alternatif ne önerirsiniz veya anlamadıysanız söylerseniz belki tekrar değişik şekilde anlatabilirim.

Dosya Ekleri

• asdasd.png
    asdasd.png
    8 KB · Görüntüleme: 53
Merhaba, mümkün tabiiki, önce seçtiğin dikdörtgene bir renk atamalısın. Daha sonra bu verdiğin rengi gradyan barına çekmelisin. Aynı renkten istediğin kadar bu bar üzerinde sırala. Sonra her birinin tek tek opaklığını düşür. Bunların yerine gradyan barının iki ucuna aynı rengi sürükleyip sondaki rengin opaklığını 0 yapabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı