iMac 2006 A1173'ün macOS sürümü yükseltilir mi?

qRazieL

Kilopat
Katılım
29 Ocak 2016
Mesajlar
122
Makaleler
2
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Direkt konuya girmek gerekirse başlıkta yazdığım gibi elime eski bir iMac geçti ekranı kırık ama mini DVI'dan görüntü alınıyor tam olarak iMac olarak kullanılamayacak olsa da kasa olarak kullanılacak. Şu anda üzerinde Snow Leopard yüklü. Bu tip orijinal Mac sistemlere de Clover'ya da OpenCore gibi önyükleyiciler ile diğer sürümler yüklenebiliyor mu ya da farklı bir şekilde sürüm yükseltilebiliyor mu acaba deneyen ya da bilgisi olan var mı?
 
Sürüm yükseltmekti amacım 2. bilgisayar olarak mac bir bilgisayar kullanmak istemem hem de iphone ile olan senkronizasyonu daha uyumlu windowsa göre resimleri almak olsun vb şeylerde en azından sierra ya çıkarabilme şansım olsa işimi görecek. Sanırım farklı bir fantezi oluyor bu isteğim :D
 
Sierra bile kuramazsınız. 32 bit işlemci destekleyen en son macOS işletim sistemi Snow Leopard ve bu cihazda işlemciyi de yüseltemezsiniz.
Bir yerde yanlışınız var işlemci yükseltilebiliyor. T7600 destekliyor ve 64 bit bir işlemci maximum olarakda 4 gb ram upgrade yapılabiliyor firmware güncelleyerek. Cpu upgraden sonrada Lion sürümü yüklenebiliyormuş.
 
Son düzenleme:
Ekran Resmi 2022-12-03 12.29.47.png

Sizin cihazınız 2006 model. 2007 cihazlarda işlemciyi desteklenen bir modele yükseltebiliyorsunuz. Bu cihazlarda işlemci yükseltilse bile çok bir şey katmayacaktır. Monterey gibi sürümlere kurulsa bile çok kötü çalışacaktır.
 
Hocam cihazda 1.83GHz Core duo işlemci var. 2006 bu cihaz için konuşursak Core 2 duo 2.33GHz işlemciye yükseltmek demek bu cihaz için neredeyse %25 lik daha fazla performans demek. Ben demiyorumki bu cihaza i3, i5 takılırmı diye. Ek olarak varolan ramı 512Mb cpu yükseltme sonrada 4Gb kadar ram takılabiliyor. Bunun içinde iMac 5.1 firmware olarak cihazı gösteren bir güncelleme yapmak gerekiyor. Yani demem o ki bu cihazı ben günümüz cihazlarına çevireyim diye bir derdim yok en kötü el capitan yada sierra ya yükseltmem demek zaten hackintosh la yapılan eski core 2 duo işlemcilerle olan performasa orjinal donanımla sahip olmak demek. Gelipde bu bilgisayarda ben Photoshop kullanıcam yük bindirecem demiyorum zaten. Varolanı değerlindirebilirmiyim değerlendiren birisi varsa benimle bilgisini paylaşabilir diye burada konu açtım. Yok bu olmaz şu olmaz diye tartışma konusu açmadım. Olma ihtimalini bilen birisi var ise nasıl oluyoru benimle paylaşıp yardım etmesi için oluşturdum bu konuyu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı