Çözüldü iMac 7.1 2007 model 24" Windows'ta El Capitan imajı Clover'lı şekilde nasıl USB'ye yazdırılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Çelikçekirdek

Centipat
Daha fazla  
Slmlar iMac 7.1 2007 model 24" SSD değiştim ve bir türlü USB'den boot edip kurulum gerçekleştiremedim Online yüklemede işe yaramıyor Ethernet Wi-Fi hepsini denedim. İşlemciyi upgrade yaptım T9500 Catalina için, Windows altında yazmak için USB imaj arıyorum Clover'lı.
Ya da direkt uyarlanmış bu model için Clover'lı Catalina?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba Moneymoon Catalina Patcher Bu Bölümde Kaldı İlerleyemedim.

Vermiş Olduğunuz Efi ile alakalı hiç bişey yapmadım O Efiyi nereye nasıl Şekilde yükleyeceğim?
Catalina Patcher'ı kurduktan sonra MacOS'i yeniden başlatamazsınız tekrardan USB'ye dönüp Patch'leri uygulamanız lazım, verdiğim videodan Post Install Patches kısmındaki yeri yapmanız lazım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

EFI'ı oluşturduğunuz USB'deki önyükleme bölümüne atmalısınız, yine video atıyorum:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İngilizce ama yardım lazım olursa takıldığınız yeri belirtin.
İstediğiniz kurulumun DMG'sini TransMac adlı uygulamayla kurabilirsiniz Windows üzerinden, korsan veya 14 gün deneme şeklinde erişebiliyorsunuz yazılım paralı. DosDude1'ın Catalina Patcher'ı için MacOS'e erişmeniz lazım (veya hazır DMG'ye) onun için cihazın desteklediği resmi son sürümü kurup (El Cap) onun üzerinden geçiş yapın derim.

merhaba moneymoon; yanıt için tşk inanın transmac'den tutun ,belena ,win32 disk imajer hepsini denedim catalina ve mojave boot ekranında görünüyor ama kurulumda soru işareti veriyor. el capitan aşağısı sürümler ise gerekli tuşa basılı tutmama rağmen hiiç boot ekranında görünmüyor.

merhaba moneymoon; yanıt için tşk inanın transmac'den tutun ,belena ,win32 disk imajer hepsini denedim catalina ve mojave boot ekranında görünüyor ama kurulumda soru işareti veriyor. el capitan aşağısı sürümler ise gerekli tuşa basılı tutmama rağmen hiiç boot ekranında görünmüyor.
DosDude1'ın Mojave ve Catalina Patcher'larının hazır halleri (eski sürümler olabilirler) elimde var ancak sıkıştırarak 12 GB'a kadar geliyor internet hızımdan dolayı söz veremiyorum yüklemeyi denerim, OCLP'ın son sürümüyle cihazınıza uygun EFI'ı ayarladım OCLP'dan (Sadece -v ekledim geriye kalanları aynı şekilde seçeneklerin) en azıncan BigSur sonrasını deneyebilirsiniz önyükleme olarak:
Normal şekilde TransMac'le yazdırıp USB'nin veya cihazın diskinin EFI bölümüne verdiğim dosyaları aynen yapıştıracaksınız o kadar, yanlış bilmiyorsam Catalina ve öncesi için çalışmıyor olması lazım OCLP projesinin eklentileri.

Çok teşekkür ederim yarın deneyip bilgi vereceğim. Katalina patcher'ın linkini de atsanız yeter.Birde Yarın pazar günü müsaitseniz sizden destek alabilme adına özelden iletişim numarası atabilmeniz mümkün mü?

Çok teşekkür ederim yarın deneyip bilgi vereceğim.
Rica ederim ne demek, bende Catalina'nın Patcher'lı hazır halinin DMG'sini bulutla yüklemeye çalışıyorum dediğim gibi söz vermeyeyim kendi sunucumdan bilgisayarıma alıp sıkıştırdım dosyayı (normal şartlarda 15 GB'ın biraz üzerinde, bulut depolama hizmetleri üzerinde free planlardayım iCloud harici onda da uygun yerim yok maalesef) ama Google Drive üzerine yüklemeye çalışıyorum tahmini 3-4 saat gibi bir süre veriyor eğer herhangi bir sorun çıkmazsa onu da sağlamaya çalışacağım.

Dosya bu içerisinde herhangi bir farklı şey yok kendi klasörümden aldım, MacOS Catalina ve DosDude1'ın Patcher'ı mevcut zipten çıkardıktan sonra Transmac'le DMG'yi yazdırdıktan sonra kurulumu gerçekleştirebilirsiniz. Patcher ismine takılmayın Catalina kurulumuyla birlikte zaten dosya boyutundan anlarsınız, kolay gelsin.

Çok Tşk. Bunu direkt başka bir USB'ye yazdırayım.
Yukarıda vermiş olduğunuz efi'yi de başka bir USB'ye mi yazdırayım?
Yani siz bilirsiniz eğer cihazı BigSur ve sonrası için deneyecekseniz verdiğim EFI'ı kullanabilirsiniz ancak ben olsaydım öncelikle DosDude1'ın Catalina'sıyla bir kontrol ederdim çünkü zaten Metal desteği olmayan Mac'lerde sıkıntı oluyor BigSur ve sonrası ve iMac 7,1'ı biraz zorlayabilir (ama deneyin derim zaten kullanılmayacak bir cihazsa en kötü geri dönersiniz).

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı