iMac HDD değiştirme sonrası işletim sistemi yükleme

akvnc

Hectopat
Daha fazla  
Günlerdir araştırıyorum fakat bir türlü bulamadım. Bir sürü site dolaştım fakat hiç birisi yeterli açıklama vermediğinden 2 haftadır uğraşıyorum.
Elimde E7600 işlemcili 21,5inc (A1311) IMac var. Bilgisayarımın hardisk'i bozuldu bende 240GB SSD taktım fakat işletim sistemi yükleyemiyorum SSD'yi görüyor hiç bir sıkıntı yok. 20GB farklı sitelerden Sierra, lion vb. işletim sistemi indirdim USB'ye yazdım fakat alt tuşuna basılı tutup açtığımda flashdisk'i görmüyor.
Elimdeki IMac'in internetten boot etme özelliği de yok. Ne yaptıysam olmadı.
Lütfen yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar dostum,
Apple'ın kendi oluşturduğu yardımcı makaleyi inceleyebilirsin. Bu makalede başlatma seçenekleri ve tuş kombinasyonları yazıyor. Option-Komut-R kombinasyonlarıyla da online olarak macOS'un son sürümünü edinebilirsin. Bildiğim kadarı ile 2009 bir iMac kullanıyorsun. İnternet Recovery desteği olamayabilir. Sistem yüklemek için DVD ile yüklemeni öneririm. Yüksek ihtimalle bu yol işine yarayacaktır. Eğer ki olmazsa eski sürümlerden bir sürümü DVD'ye yaz, kurulumu tamamladıktan sonra online olarak App Store'dan son sistem güncellemesini al.

Makale :

Mac için başlatma tuş birleşimleri

Son düzenleme:
Selamlar dostum,
Apple'ın kendi oluşturduğu yardımcı makaleyi inceleyebilirsin. Bu makalede başlatma seçenekleri ve tuş kombinasyonları yazıyor. Option-Komut-R kombinasyonlarıyla da online olarak macOS'un son sürümünü edinebilirsin. Bildiğim kadarı ile 2009 bir iMac kullanıyorsun. İnternet Recovery desteği olamayabilir. Sistem yüklemek için DVD ile yüklemeni öneririm. Yüksek ihtimalle bu yol işine yarayacaktır. Eğer ki olmazsa eski sürümlerden bir sürümü DVD'ye yaz, kurulumu tamamladıktan sonra online olarak App Store'dan son sistem güncellemesini al.

Makale :

Mac için başlatma tuş birleşimleri

Selamlar,
Dediğiniz yöntemlerin hepsini denedim fakat başarılı olamadım sistem yükleme DVD'si nedir ? Dmg uzantılı Mac Os lion, El Capitan indirdim internetten transmac ile flashdisk'e yazdım mac'i açarken alt tuşuna basılı tutuyorum ama flashdisk'i görmüyor dvd'ye yazmayı hiç denemedim zaten istesemde yazamam indirdiğim işletim sistemi dosyaları 5-6 ve 7 gb rica etsem bana bir yol gösterirmisiniz ?

Hayır hiç denemedim nereden indirebilirim acaba ? yardımcı olurmusunuz lütfen
Önceden Mavericks satın alınmış bir App Store hesabı bulmanız gerek. Diğer yolları benim burada anlatmam doğru olmuyor maalesef.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı