İmam hatip liseleri nasıl?

@kapadık_41

Ben imamhatipte okuyorum diğer okullara artı olarak Kuran-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Arapça dersi görürsün. Diğer okullara göre daha temiz ve yenidir Sıralar, Sandalyeler vs. Kötü alışkanlıklara sahip öğrenciler tespit edilirse diğer okullara gönderilir imamhatipte yeri yoktur. Ayrıca şöyle aptalca bir düşünce var imamhatip okuyan illa din adamı olacak öyle bişey yok. Diğer okullarda hangi meslekleri seçebiliyorsan aynısını imamhatiptede seçebilirsin. Ayrıca erkek ve kız sınıfları ayrı olduğu için rahat davranabilirsin. Kısaca bir fen lisesine gidemiyosan 2.tercihin proje imamhatip olsun onada gidemiyosan normal imamhatip git.

Ben imamhatipte okuyorum diğer okullara artı olarak kuran-ı kerim, temel dini bilgiler ve arapça dersi görürsün.

9.sınıfsın büyük olasılıkla 10.sınıfta fıkıh hadis siyer dersleri geliyor.

Diğer okullara göre daha temiz ve yenidir sıralar, sandalyeler vs.

Bu şu anlık geçerli 2023 seçimlerinde bu avantajlar ortadan kalkabilir.

Kötü alışkanlıklara sahip öğrenciler tespit edilirse diğer okullara gönderilir imamhatipte yeri yoktur.

Kötü alışkanlıklardan kastın alkol ve uyuşturucu herhalde bunlar hiçbir okulda barındırmıyorlar.

Ayrıca şöyle aptalca bir düşünce var imamhatip okuyan illa din adamı olacak öyle bir şey yok.

Evet, öyle hatta imam hatiplere deist ateist ile de karşılaşabilirsin sadece dini eğtim görüyorsun uygulamak veya hayatını bunun üzerine kurmak sana kalmış (genelde en arsız çocuklar hafızlardan olması gibi öğrenmek ile uygulamak farklı şeylerdir)

Ayrıca erkek ve kız sınıfları ayrı olduğu için rahat davranabilirsin.

Bu bir avantaj doğru ama şöyle bir dezavantaj var karşı cinsin düşünce dünyasına ulaşamazsın.

Kısaca bir fen lisesine gidemiyorsan 2.tercihin proje imamhatip olsun ona da gidemiyorsan normal imamhatip git.

Eğer akademik hedefiniz varsa ve gideceğiniz imam hatip akademik anlamda iyi ise olabilir o kadar problem değil yoksa anadolu lisesi daha mantıklı.

İktidar yıkılmak üzereyken imam hatip okulunda okumak pek akıllıca değil. Çünkü bu okullar imam yetiştirmek üzere dizayn edildiler. Şimdiki gibi ileride pozitif ayrımcılık görmeyecekler.

Kötü alışkanlıklardan kastım uyuşturucu alkol falan değil sigaradan bahsediyorum.

Kötü alışkanlıklardan kastım uyuşturucu alkol falan değil sigaradan bahsediyorum.

Sigara içen okuldan mı atılıyormuş. Sen yanlış duymuşsundur Türkiye'deki en iyi imam hatiplerden birine gidiyorum okulda içip yakalansan bile önce uyarı veya uzaklaştırma verirler önceden vukuatı olmayan kimseyi direk okuldan atmıyorlar.(okul dışında yakaladıklarında ise en fazla veliye söylerler)

Ben 5.sınıftayken bizim sınıftan biri içiyordu gizlice onu diğer okula postalamışlardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…