Bakın amcam müftü, 30 yıldır diyanette çalışıyor. Liseden çıkınca direk imam olmuş. Sonra sınavlara girip müftü olmuş. Adam 57 yaşında doktora ve yüksek lisansını yaptı. Arapça ve Farsçayı akıcı bir şekilde konuşabiliyor. Hafız, sayısız kitap bitirdi. Sadece bir odası kitaplardan oluşuyor. Görsen şaşarsın. Diyanette bir sürü seminer verdi. 8.300 TL maaş alıyor. Başka bir alanda kendini geliştirseydi şuan deli para kaldırırdı.
Eğer diyanet altında çalışacak bir din görevlisiyseniz. Aldığınız para bellidir. İmamlık insanların gözünde rahat ve kolay para gibi gözüküyor. Sabah 4'te kalkıp camiye gelen yaşlıların çemkirmesini görünce işlerin öyle olmadığı belli oluyor. İmamlık öyle aşırı zor, seni hızlıca yaşlandıran bir meslek değil. Fakat az önce söylediğim gibi para için yapılacak kesinlikle bir meslek değil.
Gelelim başlıktaki soruya, eğer Kartal İmam hatip falan gidersen anadolu liselerinden bile iyidir. Ama yan sokağındaki sınavsız imam hatiplere gidersen vay haline.
@mucahitkocak Kusura bakma, bir an sinir tuttu. Sana yüklendim.
@Penetrator God Ben imamlığı anlattım. 30 yıldır çalışan bir din görevlisinin kaç para kazandıklarını da açık açık söyledim. Peki güzel kardeşim senin boşa sallamaktan başka eline ne geçti ? Şimdi ben mi yalan söylüyorum, sen mi ?