İmam hatip lisesi nasıldır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bizim imam hatipte tuvalette esrar içerdik mesela, en azından benim gittiğim yer böyle bir yerdi diğerleri nasıl bilemem.
Yani hocam emin olun ki din eğitimi verilen bir okul öyle şeylerin yapılacağı son yer. Zaten böyle bir şey yapıyorsanız bu okul ile alakalı değil sizin terbiyesizliğinizle alakalı.

Neye dayanarak bu fikri ortaya atıyorsun merak ettim. Bir bilimsel araştırma mı var?

Ya hocam Allah aşkına yapmayın ya. Burada bir konu açsanız imam hatip mi meslek mi Anadolu mu diye. İmam hatip lisesi sonuncu olur. Bilimsel araştırma isterseniz bir partiye bakarak görebilirsiniz.

Aynı soruyu soruyorum, bilmediğim bir araştırma mı var? Yani olabilir, varsa söyleyin bulup okuyalım.

Artık Hakiki nedeni söylememin vakti geldi , Imam hatip lisesinlerinde genel olarak dini eğitim alırsınız. Imam hatip okursanız büyük ihtimal üniversite bile kazamazsınız. Kazananlar anca 2 senelik ve basit sözel bölümleri kazanıyorlar. Iş imkanlarınız da kısıtlanacak. Kimse kurumsal bir firmada veya şirkette din ağırlıklı bir kişiyi istemez. Günümüzde "din" kavramının yavaştan yok olmaya başladığı için bu liseler yavaş yavaş bitiyor bundan dolayı gidilmez.

Yani hocam emin olun ki din eğitimi verilen bir okul öyle şeylerin yapılacağı son yer. Zaten böyle bir şey yapıyorsanız bu okul ile alakalı değil sizin terbiyesizliğinizle alakalı.
Ya bırakk bana mı anlatıyorsun, kendim yaşadım la kendim. Sorun bu zaten, imam hatipler dindar insan yetiştirmiyor. Dinsiz it, uğursuz insan yetiştiriyor. Türkiye'de durum bu. Sebebi de din eğitimi verenlerin pozitif bilimleri umursamaması, toplumsal ahlaktan bir haber olması. Daha sayardım da gerek yok herkes seçimini yapsın yaşasın görsün. Elimde olsa engellerdim ama elimde değil. Herkese hayırlı geceler...

Ortaokulda İmam Hatip okumadıysanız bence zorlanabilirsiniz. Lise dersleri çok ağır, bir de dini derslerle uğraşmak sizi yoracaktır. Evet, İslami açısan çok büyük fayda. Ama zor olur, söyleyeyim. Ortamı da kötü diyorlar. Bence Anadolu'ya yönel. Kuran'ı Kerim okumayı camiden, İslam'i şeyleri, Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) hayatını araştırarak da öğrenebilirsiniz. Şahsen ben dinimi araştırarak öğrenmekten acayip zevk alıyorum ve çok huzurlu oluyor. Yani tavsiyem sana Anadolu'ya git. İslam ile ilgili şeyleri kendin camiden ve kitaplardan, internetten de öğrenebilirsin.

Aslında her şey elinde onu içmek de elinde boşu boşuna okulları suçlama.

Aynı soruyu soruyorum, bilmediğim bir araştırma mı var? Yani olabilir, varsa söyleyin bulup okuyalım.
Araştırmaya gerek yok zaten o liselere bakarsan anlarsın.

İmam Hatip okullarını beğenmiyorum ve kimsenin gitmesini tavsiye etmiyorum. Çünkü kişiyi hem dininden soğutuyor hem hayattan. Ayrıca laik bir ülke olduğumuz için İmam Hatip okulları daha az olmalı.
Çok komiksiniz. Halkın çoğunluğu müslüman. Siz imam hatipler azaltılmalı diyorsunuz.
Dinden soğutuyor kısmını vs. pek fazla bilmiyorum. Hocaya göre değişir. Bazı hocalar çok iyi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…