İmam hatip lisesine gidilir mi?

Hocam anlamadım, Sizin gittiğiniz imam hatip de benimki gibi mi yoksa biraz daha düşük puanlı/puansız mı?

İmam Hatipte'yim son tercihi bırak yazma bile. Ortalama bir Anadolu lisesi varsa oraya git.

Hayır gidilmez. Ha eğer Kartal İmamhatip gibi nitelikli liselere gideceksen koşarak git. Aksi halde bi' fen lisesine git derim. Doğrusu %8 ile KİHL'e giremezsin orası ayrı..

Hayır gidilmez. Ha eğer Kartal İmamhatip gibi nitelikli liselere gideceksen koşarak git. Aksi halde bi' fen lisesine git derim.
Yani benim okulum Türkiye'deki en iyi 13. İmam hatip lisesiymiş, Gitmeli miyim?

Yani Türkiye'deki en iyi 13. İmam hatip lisesiymiş, Gitmeli miyim?
%0.68 ile alıyor. Görmeye gidebilirsin belki. Yüzdene göre bi' fen lisesine git. Proje İHL'ler var ama sakın yazma bile.
İlahiyat fakültesi istiyorsan zaten hangi liseye gidersen git çalışırsın arapça hariç siyer vb. kolay. Torpil çok döner İHL'lerde...

Kendi okulum için dedim, 13. diye. Nitelikli sayılır mı? Ne de olsa Türkiye'de onbinlerce imam hatip var. Orası kafamı karıştırdı. Yoksa sorgulamam direk nakille uğraşırım.

Yok hocam, kendim neden çok isteyeyim? Sadece sıralamalar filan kafamı karıştırdı. Yoksa konu bile açmam.

Son düzenleme:

Siz iyi misiniz yoksa okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz? Ben zaten kötü ortamdan bahsettim, eğitim kalitesi öğretmene bağlı bir şey, her öğretmen aynı fikre sahip değil veya her öğretmen aynı yöntemle eğitim vermiyor aynı şekilde her öğretmen mesleğini sevmiyor. Bunun imam-hatip olmasıyla ilgisi yok ayrıca imam-hatip dediğin okulların çoğunluklu projesi hafızlık ve benzeri projeler. Burada elbette din ağırlıklı. Ama yine de matematik ve edebiyat gibi dersler her zaman daha ağırlıklı. Ayrıca üstte biri Arapça dersine değinmiş. Kuranın öğretildiği yerde elbette kuranın ana dili öğretilecek. Bunda garip bir şey yok. En önemli olarak kendinizle karıştırmayın derken neyi kast ediyorsunuz? Benim de cevabım var ancak ben tartışmadan sonuç çıkarabiliyorum. Size mantıklı cevap vermeme rağmen fikriniz sürekli etrafta dönen kalıp laflarla aynı. Ve tekrar söylüyorum şu herkesin bahsettiği 'kötü ortam, kötü çevre, kötü eğitim' her yerde var. O yüzden konu sahibi doğru olanı yaparak öğrencilerle ve kendi öğretmenleriyle istişare etmiş. Şu anda bizimle istişare ediyor. Herkesin kalıp laf kullanması saçma.

Çevremde İmam Hatip lisesini tercih edenler vardı ve onlarla görüştüğüm vakitlerde ise tercihlerinden dolayı hatalı olduklarını sıklıkla dile getirirlerdi.
Şimdi var mı bilmiyorum ama bir ara proje İmam Hatip liseleri vardı, puanları oldukça yüksekti. Bir de puanı olmayan gelsin diye açılan İmam Hatip liseleri var. Anadolu Liseleri için de aynısı geçerli. Her İmam Hatip aynı değil. Ezici çoğunluğu tavsiye edilmiyor, kabul ediyorum.

Kısacası boomer yo**z yetiştiren bir yer bunu zaten biz deneyimledik bize anlatmanıza gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…