Merhaba arkadaşlar. Bu sene LGS'ye girdim ve puanım nitelikli olarak sadece bir imam hatip lisesine yetiyor. Bir proje okulu galiba. Diğer OBP ile alan meslek ve Anadolu liselerinin ortamı çok kötü yaşadığım şehirde. 9 ve 10. sınıfta Arapça dersi görüyormuşuz sadece. 11-12 sınava hazırlıyorlarmış, öğretmenleri iyiymiş. Fakat bir sorun var. Ben fatiha okumayı bile bilmiyorum Müslüman değilim yani. Herkes beni Müslüman biliyor ama kimseye söyleyemiyorum. Bir de orada Atatürk düşmanı şeriatçı insanlarla okumaktan korkuyorum ama bu meslek lisesinde de başıma gelebilir. Kızda olmayacak ama zaten kızlar benimle dalga geçiyor genelde bu benim için iyi bir şey mi emin olamadım. Meslek lisesini eledim bu arada gitmemeye karar verdim yaşadığım şehirdeki meslek liseleri çok kötü çünkü. Benim normalde aklımın ucundan geçmezdi imam hatip ama kurstaki öğretmenlerimle konuştuğumda onlar önerdi. Sizce benim seviyemde olanlarda imam hatip mi yoksa özel okuldan hep 100 almış ve devlet okulundan kopya çekenlerle beraber Anadolu lisesinde mi okumalıyım?
Müslüman değilsen asla imam hatipe gitme sırf liseye gideceksin diye inanmadığın din ile ilgili 4 yıl boyunca ders mi alacaksın?
Anadolu lisesine gitmen daha iyi olur veya puanın yetmiyorsa çok programlı Anadolu liselerine gidebilirsin ben şu anda çok programlıdayım. İmam hatiplerdeki ortam diğer liselere göre daha kötü diye biliyorum. Bir de Müslüman değilim demişsin hiç inanmadığın bir dinin okuluna gitmen senin için hiç iyi olmaz.Merhaba arkadaşlar. Bu sene LGS'ye girdim ve puanım nitelikli olarak sadece bir imam hatip lisesine yetiyor. Bir proje okulu galiba. Diğer OBP ile alan meslek ve Anadolu liselerinin ortamı çok kötü yaşadığım şehirde. 9 ve 10. sınıfta Arapça dersi görüyormuşuz sadece. 11-12 sınava hazırlıyorlarmış, öğretmenleri iyiymiş. Fakat bir sorun var. Ben fatiha okumayı bile bilmiyorum Müslüman değilim yani. Herkes beni Müslüman biliyor ama kimseye söyleyemiyorum. Bir de orada Atatürk düşmanı şeriatçı insanlarla okumaktan korkuyorum ama bu meslek lisesinde de başıma gelebilir. Kızda olmayacak ama zaten kızlar benimle dalga geçiyor genelde bu benim için iyi bir şey mi emin olamadım. Meslek lisesini eledim bu arada gitmemeye karar verdim yaşadığım şehirdeki meslek liseleri çok kötü çünkü. Benim normalde aklımın ucundan geçmezdi imam hatip ama kurstaki öğretmenlerimle konuştuğumda onlar önerdi. Sizce benim seviyemde olanlarda imam hatip mi yoksa özel okuldan hep 100 almış ve devlet okulundan kopya çekenlerle beraber Anadolu lisesinde mi okumalıyım?
İmam hatipte bildiğim kadarıyla sadece din dersi var ama mesela sen bugün bir Anadolu'ya gitsen orda dinden 50 alarak gecebiliyorsunHer türlü İslam dersi alınmıyor mu sadece diğeri daha ağır. Ayrıca mesleğini yapmayacağım tabii ki de.
İmam hatipte bildiğim kadarıyla sadece din dersi var ama mesela sen bugün bir Anadolu'ya gitsen orada dinden 50 alarak gecebiliyorsun.
Merhaba arkadaşlar. Bu sene LGS'ye girdim ve puanım nitelikli olarak sadece bir imam hatip lisesine yetiyor. Bir proje okulu galiba. Diğer OBP ile alan meslek ve Anadolu liselerinin ortamı çok kötü yaşadığım şehirde. 9 ve 10. sınıfta Arapça dersi görüyormuşuz sadece. 11-12 sınava hazırlıyorlarmış, öğretmenleri iyiymiş. Fakat bir sorun var. Ben fatiha okumayı bile bilmiyorum Müslüman değilim yani. Herkes beni Müslüman biliyor ama kimseye söyleyemiyorum. Bir de orada Atatürk düşmanı şeriatçı insanlarla okumaktan korkuyorum ama bu meslek lisesinde de başıma gelebilir. Kızda olmayacak ama zaten kızlar benimle dalga geçiyor genelde bu benim için iyi bir şey mi emin olamadım. Meslek lisesini eledim bu arada gitmemeye karar verdim yaşadığım şehirdeki meslek liseleri çok kötü çünkü. Benim normalde aklımın ucundan geçmezdi imam hatip ama kurstaki öğretmenlerimle konuştuğumda onlar önerdi. Sizce benim seviyemde olanlarda imam hatip mi yoksa özel okuldan hep 100 almış ve devlet okulundan kopya çekenlerle beraber Anadolu lisesinde mi okumalıyım?
Bir arkadaşım oradan Anadolu lisesine gelmişti sureyelilerle dolu aşırı kötü biyerdir kısaca kesinlikle gitme.
Dostum selam. Lgs'ye ilk giren tayfadanım ben de. %9'luk bir dilime girmiştim ve İstanbul'da pansiyonlu bir proje imam hatip lisesine gittim. Eğitimi gayet iyiydi lakin 4 yıl boyunca seni gereksiz zorlayacak din derslerine maruz kalacağını belirtmek isterim (siyer, kelam, arapça, fıkıh vb.). Gerçekten özellikle seni ekstra zorlayacaktır ve ciddi manada bir özgüven düşüklüğüne sebep olduğunu söyleyebilirim sosyal olarak kaybettiğim 3.5 yıl diyebilirim son dönemimde açığa geçmiştim imam hatip lisesi mezunu olarak gözükmemek için. Okula ilk girdiğimde 5 vakit namaz kılıyordum okuldan çıktığımda agnostiktim. Var gerisini sen düşün. Askeri lise okuyacaktım lakin olan olayları biliyorsunuzdur ben de mecbur kaldım ama sen böyle bir hataya düşme naçizane önerim bu benim. Kaç defa disiplinlik oldum hocalarla kavga ettiğim için. Atatürk' e saygısı olan max 2 3 tane hoca vardır yoktur. Daha anlatabileceğim o kadar çok olay var ki.Merhaba arkadaşlar. Bu sene LGS'ye girdim ve puanım nitelikli olarak sadece bir imam hatip lisesine yetiyor. Bir proje okulu galiba. Diğer OBP ile alan meslek ve Anadolu liselerinin ortamı çok kötü yaşadığım şehirde. 9 ve 10. sınıfta Arapça dersi görüyormuşuz sadece. 11-12 sınava hazırlıyorlarmış, öğretmenleri iyiymiş. Fakat bir sorun var. Ben fatiha okumayı bile bilmiyorum Müslüman değilim yani. Herkes beni Müslüman biliyor ama kimseye söyleyemiyorum. Bir de orada Atatürk düşmanı şeriatçı insanlarla okumaktan korkuyorum ama bu meslek lisesinde de başıma gelebilir. Kızda olmayacak ama zaten kızlar benimle dalga geçiyor genelde bu benim için iyi bir şey mi emin olamadım. Meslek lisesini eledim bu arada gitmemeye karar verdim yaşadığım şehirdeki meslek liseleri çok kötü çünkü. Benim normalde aklımın ucundan geçmezdi imam hatip ama kurstaki öğretmenlerimle konuştuğumda onlar önerdi. Sizce benim seviyemde olanlarda imam hatip mi yoksa özel okuldan hep 100 almış ve devlet okulundan kopya çekenlerle beraber Anadolu lisesinde mi okumalıyım?