İmam hatip lisesine gidilir mi?

Hocam öncelikle ortaokulda bir suriyeliyle aramda bir sorun oldu olan bana oldu. Bir daha olursa üniversite için yurtta kalamayacağım ve sicilime işleyecek galiba. Ama bana Anadolu'da daha çok olur gibi geliyor Suriyeli LGS'de yüzde 24 nasıl yapsın.

Anadoludada var tabii ama imam hatip kadar değil arkadaşımın dediğine göre 30 kişilik sınıfta 5 Türk varmış.

Sadece din dersi yok, diğer liselerden daha fazla sadece. YKS için ailem dershaneye göderemez büyük ihtimal o yüzden Anadolu'ya gitsem kendi başıma daha çok çalışmam gerekli. Ama imam hatibe gidersem öğretmenleri daha iyi bir de 10-11 de din dersi yokmuş zaten. 2 yıl için değer mi bilmiyorum ama
Eğer ailen müslüman olmadığını bilmiyorsa zaten anlayacaktır İslam'a ilgin olmadığından müslüman olmadığını olaylar daha kötü noktaya gider 2 yıl bile olsa bence gitme seni zorbalayacak insanlara asla kendini ezdirme ve Anadolu'ya git eğer zorbalanmadak korkuyorsan sana önerim spora başla seni gören kimse sana bulaşmak istemeyecektir

Dostum selam. LGS'ye ilk giren tayfadanım ben de. %9'luk bir dilime girmiştim ve İstanbul'da pansiyonlu bir proje imam hatip lisesine gittim. Eğitimi gayet iyiydi lakin 4 yıl boyunca seni gereksiz zorlayacak din derslerine maruz kalacağını belirtmek isterim (siyer, kelam, Arapça, fıkıh vb.). Gerçekten özellikle seni ekstra zorlayacaktır ve ciddi manada bir öz güven düşüklüğüne sebep olduğunu söyleyebilirim sosyal olarak kaybettiğim 3.5 yıl diyebilirim son dönemimde açığa geçmiştim imam hatip lisesi mezunu olarak gözükmemek için. Okula ilk girdiğimde 5 vakit namaz kılıyordum okuldan çıktığımda agnostiktim. Var gerisini sen düşün. Askeri lise okuyacaktım lakin olan olayları biliyorsunuzdur ben de mecbur kaldım ama sen böyle bir hataya düşme naçizane önerim bu benim. Kaç defa disiplinlik oldum hocalarla kavga ettiğim için. Atatürk'e saygısı olan Max 2 3 tane hoca vardır yoktur. Daha anlatabileceğim o kadar çok olay var ki.

Hocam adam inanmıyorum diyor zaten en iyi imam hatipede gitse onun için cehennem olur orası.

Dostum selam. LGS'ye ilk giren tayfadanım ben de. %9'luk bir dilime girmiştim ve İstanbul'da pansiyonlu bir proje imam hatip lisesine gittim. Eğitimi gayet iyiydi lakin 4 yıl boyunca seni gereksiz zorlayacak din derslerine maruz kalacağını belirtmek isterim (siyer, kelam, Arapça, fıkıh vb.). Gerçekten özellikle seni ekstra zorlayacaktır ve ciddi manada bir öz güven düşüklüğüne sebep olduğunu söyleyebilirim sosyal olarak kaybettiğim 3.5 yıl diyebilirim son dönemimde açığa geçmiştim imam hatip lisesi mezunu olarak gözükmemek için. Okula ilk girdiğimde 5 vakit namaz kılıyordum okuldan çıktığımda agnostiktim. Var gerisini sen düşün. Askeri lise okuyacaktım lakin olan olayları biliyorsunuzdur ben de mecbur kaldım ama sen böyle bir hataya düşme naçizane önerim bu benim. Kaç defa disiplinlik oldum hocalarla kavga ettiğim için. Atatürk'e saygısı olan Max 2 3 tane hoca vardır yoktur. Daha anlatabileceğim o kadar çok olay var ki.

Hocam bana Arapça dersleri sadece 9-10 da var dediler 4 yılsa gitmem zaten.

Meslek dersleri seçmeli mi yoksa zorunlu mu?

Meslek dersleri zorunlu. Örneğin 12. sınıfta 3 saat zorunlu Kur'an ve Arapça dersi var. 2 saat kelam dersi var.

Zor olur yani bunlar bundan bahsediyoruz. Üniversiteye hazırlanan birinin ilahiyat öğrencisi gibi dersler görmemesi gerek. Gitmeyin, ortamı falan da rezalet zaten.

Eğer ailen Müslüman olmadığını bilmiyorsa zaten anlayacaktır İslam'a ilgin olmadığından Müslüman olmadığını olaylar daha kötü noktaya gider 2 yıl bile olsa bence gitme seni zorbalayacak insanlara asla kendini ezdirme ve Anadolu'ya git eğer zorbalanmadak korkuyorsan sana önerim spora başla seni gören kimse sana bulaşmak istemeyecektir.

Sırf arapları sevmiyorum diye zorbalığa uğramışlığım var. Sanırım gitmekten vazgeceçeğim. Umarım malum parti giderde kapatılır bu okullar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı