İmam Hatip lisesine gitmek mantıklı mı?

Arapça dışında tüm dersleri aynı. insanlar İmam Hatip deyince başında takkeli, her an zikir çeken öğrenciler sanıyor. Gitseler de konuşsalar keşke, çünkü bende bu önyargı ile gitmiştim ama normal okula göre hiçbir farkı yok. Arkadaş ortamı da normal bir okul gibi. 10 kişiden 1'i namaz kılıyor o da ayrı bir konu .

Not: Yeni açılan "Proje" adı altında geçen okula gidiyorum. Puanla alıyor, puansız alan normal İmam Hatip'lerin nasıl olduğunu bilmiyorum.

Orada okuyan arkadaşım vardı. Kızlar ve erkeklerin ayrı olması aşırı saçma. Bu arkadaşımız oraya gitse kızlarla muhabbeti de olmaz. "E gidip konuşsun yan sınıftan" demeyin yapamaz çok zor, hiç muhabbeti yoksa utanmaktan sınıfın yanına bile gidemez. Dolayısıyla bundan yıllar sonra kızlarla arasındaki ilişkilerde problemler olur.

Bizim okulda öyle sistem yok. Her okulda öyle sistem yok yani, okuldan okula değişir o.

Hocam neden ki? Zaten çok iyi olanları tutturursam gitmeyi düşünüyorum. Ve o pişman olan arkadaşın konusunu paylaşır mısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…