İmam Hatip lisesine gitmek mantıklı mı?

Hocam güldürmeyin. Banane başkasından ben kendim için istiyorum, kendim için yaşıyorum. Hem İslam ile beyin yıkamak diye bir şey yok.
O zaman konunun bu kadar uzamasına gerek yok. Size her "gitmeyin" şeklinde tavsiye verene "ben istiyorum, yok öyle değil" diyorsunuz. Öyle değilse ve istiyorsanız gidebilirsiniz.

Kendi tercihin olabilir gidebilirsin ama bence gitme. Kesinlikle hani dini derslerle falan alakalı değil bu söylemim kendim deneyimlemem ile konuşuyorum. Ben liseyi değil ama orta okulu imam hatip okulunda okudum çünkü evime en yakın okul o idi. Ve kuralları çok saçma ve o yaştaki çocuklar için fazla abartıydı.

Her cuma günü okulda ki öğrencileri kovalayıp cuma namazına zorla götüren müdür vardı mesela. Cidden öğrenciler gizlice kaçıyorlardı adam bizi kovalayıp sıkıştırıp cumaya götürmeye çalışıyordu. Ve hatırlıyorum ben ve arkadaşlarım bir gün cumaya gitmedik diye müdür bizim sınıfımıza gelip kulaklarımızdan çekip tahtaya çıkardı ve herkese rezil etti. Üstüne üstlük çok sert bir tokat atıp yerimize gönderdi.

He birde imam hatiplerde bildiğiniz gibi kızlar ve erkekler aynı sınıfta olmazdı. Bizim okulda en üsteki iki kat kızlarındı en alttaki tek kat ise erkeklerindi. Ve erkeklerin sadece en alttaki iki kat için tuvaletleri vardı. Erkekler katında başka hiçbir şey yoktu. Ne varsa kızların katına yerleştirilmişti. Ve erkekler olarak kızların katına çıkınca çok büyük tepkiye maruz kalıyorduk.

Bir gün hatırlıyorum türkçe dersindeki okuma saati için arkadaşlarımla en üsteki kızlar katında olan kütüphaneden kitap almaya çıkmıştık. Ve o katın hadamesi bizi elinde ki süpürgeyle kovalamıştı ve süpürgeyi savururken arkadaşıma gelmişti. Düşünün yani daha küçücük ergenleriz süpürgeyle kovalandık. Bu olay değil ama şu tokat olayından sonra o okulda bir saniye bile durmadım. Kalsaydım bilmiyorum başıma daha neler neler gelirdi. Tabi ki her okul böyle olacak değil. Ama böyleleri de vardı. Söylemek istedim gerisi sizin tercihiniz.

Hocam benim arkadaşım gitmişti orta okulda Arapça ve Kuran dersleri çok zor diyordu. Kopya falan çekmişliği varmış.

O zaman konunun bu kadar uzamasına gerek yok. Size her "gitmeyin" şeklinde tavsiye verene "ben istiyorum, yok öyle değil" diyorsunuz. Öyle değilse ve istiyorsanız gidebilirsiniz.
Adam orada dini eğitim hiçbir işinize yaramaz demesinden dedim. Dini eğitim ne için alınır ki zaten? İnsan kendisi için öğrenir. Siz de oranızdan buranızdan ütopya uyduruyorsunuz.

Tüm hayatınızın içine etmek isterseniz ve beyninizin bir çöplüğe dönüşmesini istiyorsanız gidebilirsiniz.
Ne alaka hocam? Neden ekstra dini dersler görüyor diye beyni çöplüğe dönsün ki. Siz herhalde her dini bilgisi olan adamı yobaz sanıyorsunuz. Veya her dini bilgisi olan adamı salak falan sanıyorsunuz. Bence böyle düşünmeye devam ederseniz onların ki değil de sizin beyniniz çöplüğe dönüşebilir.

Hocam benim arkadaşım gitmişti orta okulda Arapça ve Kuran dersleri çok zor diyordu. Kopya falan çekmişliği varmış.
Ben de ortaokulda Kur'an-ı Kerim dersi aldım. Kendini verirsen yaparsın. Kişiden kişiye değişiyor sanırım. Ama ben Kur'an-ı Kerim derisi için istemiyorum.

Gitmek gitmemek sana kalmış ama buradaki yorumlara göre değerlendirme derim her kafadan farklı bir ses çıkıyor çünkü
Sonunda pişman olmayacağım bir şey yap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…