İmam Hatip lisesine gitmek mantıklı mı?

Arapça dersi dışında düz Anadolu'dan farksız lise türü sadece. Çok ön yargılısınız arkadaşlar. Varsayımlara ihtiyacımız yok.
Çocuk sevgilisiyle bile gezemeyecek okulda önyargı değil bu. Zamanında kendi gözümle gördüm.

Ali Fuat Cebesoy İHL mezunu kuzenim 4 yıllık PDR kazanmıştı. Taban puanı 460 gibi bir şeydi. Telefon yasaktı okulda.

Eşit ağırlık dersleri ile ek din dersleri alıyorlardı.

Arapça dersi dışında düz Anadolu'dan farksız lise türü sadece. Çok ön yargılısınız arkadaşlar. Varsayımlara ihtiyacımız yok.

Ön yargı değil, kendimde ortaokulda gittim ve bizzat deneyimledim. Normal bir Anadolu Lisesine gitmek çok daha mantıklı bir karar.

ilk olarak uyarım yapayım. Hiçbir şekilde ön yargım yok.

Eğer amacın imam olmak veya dini alanlarda çalışmak değilse imam hatip lisesini tavsiye etmem. Rakiplerin haftada seçmeliler ile beraber onlarca saat sayısal dersleri görürken sen imam hatip dersleri ile zaman kaybedeceksin. Hep bir adım arkalarında yarışacaksın. Artı olarak eğer en üst sıralarda bulunan ilk 5 liseye yerleşemezsen o kadar kaliteli ve dolu bir dini eğitim de alamayacaksın. Dini konularda kendi kendini yetiştirebilirsin ama derslerde bu o kadar kolay olmayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…