İmam Hatip lisesine gitmek mantıklı mı?

İmam-hatip ortaokulunda okuyup bunları söylemiştim aslında. Sizden farklı derslerimiz yok dostum.

Ön yargı değil, kendimde ortaokulda gittim ve bizzat deneyimledim. Normal bir Anadolu Lisesine gitmek çok daha mantıklı bir karar.

Ben de imam-hatip'i ortaokul'da okumuş olamaz mıyım?
Ön yargı değil, kendimde ortaokulda gittim ve bizzat deneyimledim. Normal bir Anadolu Lisesine gitmek çok daha mantıklı bir karar.

O okuduğunuz okulun imam-hatip olduğunu sanmıyorum.

İmam-hatip ortaokulunda okuyup bunları söylemiştim aslında. Sizden farklı derslerimiz yok dostum.

Ben de imam-hatip okumuş olamaz mıyım?

Olabilirsin? Aksini iddia etmedim zaten, sadece ön yargıyla yaklaşıyorsunuz gibi bir ithamda bulunmuşsun ve bende ortaokulda imamhatipe gitmiş birisi olarak tavsiye etmiyorum. Bu önyargı değil, kendi görüşüm. Ayrıca arkadaşın puanıda gayet güzel, o kadar lise varken ben hayatta imamhatip tercih etmezdim.

. Kazanamadığınız puanları kazanan insanları neden yargılıyorsunuz? Kıskanıyor musunuz yoksa?

Olay kıskanmak değil. Açın lise türlerinin üniversite sınavında yaptığı net ortalamalarını inceleyin. Akademi başka şey dini eğitim başka şey. Gönül ister ki okulda ikisi de idare edilebilsin ama maalesef böyle bir şey yok. Eğitim sistemi yarış ve mücadeleye dayalı.

Ben de imam-hatip okumuş olamaz mıyım?

O okuduğunuz okulun imam-hatip olduğunu sanmıyorum.

Kanka 9.da arapça kuran ve 3 tane falan din dersi var. 10 da 11'de 12 daha ağır.
Ayrıca kuran arapça 5 ve 6 saat ortalamayı çok etkiler.
Fıkıh var tefsir var hadis var bir sürü din dersi var.
Lise bayağı zor mezunum önermem. Şu an Akdeniz üniye gidiyorum 1 yıl da mezuna kaldım. Düz bir lise okumasını şiddetle öneriyorum

. Kazanamadığınız puanları kazanan insanları neden yargılıyorsunuz? Kıskanıyor musunuz yoksa?
Yoo böyle bir şeyi neden kıskanayım? 450 yapan adam çalışmıştır hak etmiştir.

Hani aşırı kaliteli hocaları olan Anadolu ve Fen liseleri varken imam hatip ne alaka diyorum???

Bol keseden sallıyorsunuz, bu liselerin son iki yılda öğrencileri soktuğu kamptan haberiniz dahi yok. Dini eğitim attığım imam hatiplerin ana amacı değil zaten, ek amaç.
Attığım liseler de kaliteli zaten?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…