İmam Hatip'lerin Ülkemize Etkisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Işık hızının %99.99'una ulaştık diyenlerin imam-hatip lisesindekilerini cahil olarak görmesi çok saçma.
İmam-hatip Lisesi'nin de tıpkı Anadolu liselerinde ki gibi sınıf farkı var. Üstünkörü eleştirmek doğru değil. Kötü liselerden (ne lisesi olduğu önemli değil) zaten bir cacık çıkmıyor. Yapılan yatırım da bence liselerden ziyade, üniversitelere yapılmalı.
Tercih meselesi. Herkes istediği şeyi tercih eder. Bunu sorgulamak pek doğru değil.

Bence de öyle olmalı. İmam Hatip'e gidenler yaklaşık 20 saat Din eğitimine maruz kalıyor ki bu oran çok fazla. Devlet destekli fen liseleri de olmalı. İmam Hatip'te de bilim ve teknoloji dersleri artmalı. Az puan aldı diye bilimden maruz kalamaz.

İşte bazı aileler ona o yönden bakmıyor. Küçüklükten beri din bilgisinin beyninize yüklenip, sonra da imam hatibe yollandığınızı düşünün. Tabi o yaşta çocuk nereden bilecek? Sevap işlerim mantığıyla gidiyor.

Ben cahil olarak görmedim, ama öyle eğitiliyorlar. Ve hiç bir şeyden haberleri olmuyor sonra bu neslin.

Evet, bütçe, puan ve teşvik haksızlıkları mevcut. Ama bunu imam hatipleri kapatmadan çözemez miyiz? Yani siz bilgisayarınızda bir sorun meydana gelince bilgisayarınızı çöpe mi atıyorsunuz?

Benim gereksiz teşvik lafımdan komple kapatılmasını desteklediğimi nerden çıkardın? Kapatılmasını destekleyenlere sor o soruyu.

Ben cahil olarak görmedim, ama öyle eğitiliyorlar. Ve hiç bir şeyden haberleri olmuyor sonra bu neslin.
Genelleme yapıyorsunuz. Bu doğru değil. Emin olun imam-hatip mezunu olup sizden daha bilgili insanlar da vardır.
Ha, eğitimi çok mu iyi? Bence çok iyi değil ama bu kadar da kötülenmemeli.

Hayatınız boyunca azınlık psikolojisi diye bir şey duydunuz mu? Bundan bir süre önce insanlar baş örtüsünden, okuduğu okuldan dolayı dışlanıyordu. Japonlar, Almanlar ve Yahudiler aldıkları yenilgilere rağmen neden çok seri büyüdüler? Azınlık psikolojisi denilen bir faktör var da ondan. Siz bir güruhu ezerseniz günü gelir sizi iki kat ezerler. Vurdu, vurdu, vuruldu misali. Bu doğanın bir kanunu ve ezilenin içgüdüsüdür.

İmam hatiplerin sayısı fazla, az diyen de yok zaten. Lakin o kadar saçma yorumlar var ki. Yok dershaneler bu yüzden kapatılmışmış, sadece imam yetişiyormuş... Okulların açılış amacı ve öğrenci kalitesi farklı kavramlardır. Daha çok dini bilimler üzerine kurulmuş bu okullarda sapık zihniyet boldur. Fakat bunun sebebi okul değil, öğrencilerdir. Kaliteli bir fen lisesinde okuyan birey olarak soruyorum. Ülkemizde orta düzey anadolu liseleri ve bunun altında kalan okulların katkıları neler? Yerleştirme-başarı ortalamaları, öğrenci kalitesi, okula giriş dilimi ve okuldan çıkış dilimi gibi değerler nasıl? Topu başarısızlığa atacaksanız tüm labutlara çarptırın.

Genelleme yapıyorsunuz. Bu doğru değil. Emin olun imam-hatip mezunu olup sizden daha bilgili insanlar da vardır.
Ha, eğitimi çok mu iyi? Bence çok iyi değil ama bu kadar da kötülenmemeli.

Benden bilgili yok demedim hocam. Elbette ki var ama biz burada İmam Hatip'lerin ülkemize katkısını tartışıyoruz. İmam Hatip'lerde nasıl iyileşme olabilir...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…