İmana gelebilir miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Allah isteseydi ilk baştan bozulamayacak bir kitap gönderemez miydi?
Allah zaten kimin cennetlik kimin cehennemlik olduğunu daha bizleri yaratmadan biliyordu, ona bakarsan direkt bu imtihana gerek kalmadan bizleri cennet cehenneme de koyabilirdi. Dediğin gibi bozulmayacak bir kitap da gönderebilirdi ama o zaman yine imtihan olmazdı.

﴾30﴿Bakara
" Hani rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Biz seni eksiksiz bilirken ve durmadan övgü ile tenzih ederken orada fesat çıkaracak ve kan dökecek birini mi yaratacaksın?” dediler. Allah “Şüphe yok ki, ben sizin bilmediklerinizi bilirim”

İşte olay da burda bitiyor. Allah biliyor, biz bilmiyoruz. Allah : "Her işi anlamlı, her işi hikmetli" HAKÎM
Böyle bakmak gerekiyor.

Son düzenleme:
Bana aynı cevaplarla karşılık veren sizsiniz :)
Yoo aynı mesajı sen yazdın ben sadece soru soruyorum:) Benim sorduğum şeylerle az gelişmiş insan veya ateistin ne alakası var ki? Ben irade ve kader olgusunu soruyorum sen bana kısıtlı insan niye yaratmadı diyorsun. Tarih boyunca nesli tükenmiş bir tonla tür var sonuçta.
Kaymak akan nehir varsa alırım oradan Bir arsa, Yanına da Bal Kova'nı ve Ahır yaptım mı tamamdır ;)
Aldım siparişleri:) 1 TL farkla ketçap mayonez de olsun mu üzerine🤣

Yoo aynı mesajı sen yazdın ben sadece soru soruyorum:) Benim sorduğum şeylerle az gelişmiş insan veya ateistin ne alakası var ki? Ben irade ve kader olgusunu soruyorum sen bana kısıtlı insan niye yaratmadı diyorsun. Tarih boyunca nesli tükenmiş bir tonla tür var sonuçta.

Aldım siparişleri:) 1 TL farkla ketçap mayonez de olsun mu üzerine🤣
2 TL vereyim, Sınırsız Kırmızı ET olsun olsun 🤣 🤣

Siz programlanmış gibi yaşayın, yaşamaya devam edin o halde. Bir şey demiyorum size. Ben kendi kararlarımın, tercihlerime bakarım. Bunlara göre de kendi sonumu kendi yarattığıma inanırım. Allah biliyormuş, bilmiyormuş bana bugüne kadar ne artı kattı, ne eksi.

En azından istemediğim bir şey olunca ulan zaten Allah benim sonumu böyle yazdı diye sızlanmıyorum :)

Hem, kim cehennemde yanmak ister değil mi?
İslama göre 1 kez kelime-i şehadet getiren cehennemden mutlaka çıkar. Hiç riske atma 😀 huşu içinde gönlünden 1 kez getir, cenneti garanti et ondan sonra ne yapmak istiyorsan yap. İslama göre eninde sonunda kelime-i şehadet getirdiysen cennete girersin. Diyelim 500 yıl yandın sonra cennete geçtin...

Ben şöyle düşünüyorum sanat varsa sanatkar vardır mesela şöyle düşün bir tablo var bu tablo kendi kendine oluşmaz bunu yapan bir sanatkar vardır sen bir milyon yıl beklesen de oluşmaz biz yoktan var nasıl olacağız kendi kendine bir telefon bir tablo nasıl olmuyorsa bizde öyle olmuyoruz. Ateistlik hafife alınacak bir şey değil sen seni yaratan bu kadar mükemmel şeyleri yaratan Allah'a inanmıyorsun. Şimdi bunu görüp dalga geçenler olacak çünkü basit bir yorum yazdım ama insanlar bu kadar basit anlaşılan şeyleri zorlaştırıyor bu kadar basit niye inanmak istemiyorsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı