İmana gelebilir miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki çocuk tacizcisi ve tecavüzcü ama iman dolu kişiyi alıp almamasına karışabiliyor muyuz
Boşuna demiyoruz "onun Allah belasını versin" diye.
Şimdi çıkıp "Allah'a ne yapması gerektiğini söylemeyin" diyen çıkar diye susuyorum

Boşuna demiyoruz "onun Allah belasını versin" diye.
Şimdi çıkıp "Allah'a ne yapması gerektiğini söylemeyin" diyen çıkar diye susuyorum
Kafir in da House Bence de Allah'ın işine karışmayalım

Son düzenleyen: Moderatör:
İster inan ister inanma ama durum bundan ibaret.

Semavi (din) kavramı Yahudilere aittir. Dünyaya geldiği söylenen bütün peygamberler Beni İsrail, yani Yahudidir. Araplar Yahudilerin kuzenlerdir Dünyada Yahudi olmayan tek peygamber Hz Muhammed'tir. Bir anlamda Hz Muhammed Yahudi peygamberlerin sonunu getirmiştir. Eğer Hz Muhammed Peygamberliğin son temsilcisi olduğunu ilan etmeseydi en az 2 Yahudi peygamber daha görecekti bu dünya.

Orgin olarak semavi dinlerin atası Abraham, yani İbrahim peygamberdir. İbrahim peygamber Yahudiliğin temelidir. Hiristiyanlıkta Jesus yani İsa peygamber de Yahudidir.

Özet olarak semavi dinlerin ve tanrı elçisi peygamberliğin mucidi Beni İsrail' yani Yahudiliktir. Yahudilikte cennet cehennem yani ahiret kavramı islamdaki cennet cehennem ahiret kavramları ile alakası yoktur.

Yahudilerin dünyada bu kadar zengin varlıklı başarılı olmalarının nedeni öbür dünya kavramına sahip olmadıkları içindir. Müslümanlar ise bu dünyaya leş, boş ve değersiz muamelesi yaparlar. Durumları ortada

Kutsal kitap kur'an'daki cennet cehennem ahiret tasviri tamamen Arap gelenek ve kültürünün ürünü olmakla birlikte Arap mitolojisine çok uygundur.

Araplarda binbir gece masallarını bilmeyen yoktur. Arap dili ve edebiyatı dünyanın en zengin dili ve edebiyatlarından biridir.

''Tanrı öldü'' diyen Nietzsche'de öldü bildiğiniz gibi

Evrimi kabul eden bir din bulursan haber et beraber imana gelelim

Sunları deyip bir de saygı bekliyorsunuz kendi mesajlarınıza Ne desem bilemiyorum, genellemeler içinde boğuluyorsunuz yakıştı sanırım
Gördüğünüz gibi bir soru sordum, farklı bir nedenden dolayı inanıyorsanız açıklayın lütfen Ayrıca saygısızca bir mesaj yazdığımı da düşünmüyorum. Sizi bu fikre iten nedir?

Gördüğünüz gibi bir soru sordum, farklı bir nedenden dolayı inanıyorsanız açıklayın lütfen Ayrıca saygısızca bir mesaj yazdığımı da düşünmüyorum. Sizi bu fikre iten nedir?
Açıklamaya gerek yok. Burası neden inanıyorsunuz konusu değil. Kimin, ne için inandığı da yine kimseyi bağlamayan bir şey.

Ben bir mesajımda çoğu liseli - üniversiteli Ateistin arkadaş ortamında farklı olma heyecanı yüzünden inandıklarını söylemiştim. 6-7 tane mesajla yüklendiler üstüme. İşte buradaki bazı arkadaşlar inanmadıklarına sallamayı bilirken, laf kendilerine gelince çok gocunuyor

Bunlara ise içimden içimden acıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…