İmana gelebilir miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Müslüman ve Mumin olmayan herkes doğrudan ebedi cehennemliktir hocam bu net.
Belirttiğiniz ayet var fakat bir ayette de "sahil amel işleyen (müslüman olma şartı olmayan) birey de cennete gidebilir" cümlesi mevcut.
Ne yapıyoruz bu durumda? :)

Öncelikle şunu söyleyeyim, İslam dininde Müslüman olmayan herkes cehenneme gidecektir diye bir şey yok. Ek olarak, din kitaplarının çevirilerini okumayın. Hepsinde yanlış çeviriler var, aklınız karışır ve yanlış bilgilenirsiniz. Araştırın, tartın, gönlünüzden geçene odaklanın.
Nasıl yok? Dinimize göre Müslüman olmayan herkes cehenneme girecektir. Müslamanlardan da girecek olanlar vardır ama eğer Müslüman olarak ölmeyi başarabildiyse yani imanını son nefeste dahi koruyabildiyse geri çıkacaktır cehennemden cezasını çekip.

“Kim, İslâm’dan başka bir din ararsa, o kimseden bu din asla kabul edilmez ve o, âhirette kaybedenlerden olur.” (Âl-i İmran, 3/85)

“Doğrusu Allah katında din ancak İslâm’dır.” (Âl-i İmran, 3/19)

Nasıl yok? Dinimize göre Müslüman olmayan herkes cehenneme girecektir. Müslamanlardan da girecek olanlar vardır ama eğer Müslüman olarak ölmeyi başarabildiyse yani imanını son nefeste dahi koruyabildiyse geri çıkacaktır cehennemden cezasını çekip.
Allah kendi koyduğu kurala uymak zorunda mı? Sonsuz kudrette olan bir şeyin bunun dışında bir şey yapma şansı yok mu? Kesinlik mi var?

“Kim, İslâm’dan başka bir din ararsa, o kimseden bu din asla kabul edilmez ve o, âhirette kaybedenlerden olur.” (Âl-i İmran, 3/85)

Cezasını çekip çıkacaktır demişsin.
Ayet var mı?

Bu ayette mesela müslüman olmayanlar demiyor, Yahudi veya Hristiyan bile olsa kafirler cehennemde yanacaktır diyor. Tamam ama kafir demek tanrıyı reddeden veya ona küfreden kişi demektir. Bu kişiler tanrıyı reddetmiyor ki.

Bu ayette de sanki müslüman olmayanlar için değil de İsa mesihi tanrıya eş tutanları anlatıyor gibi geliyor açıkçası.

Diğer ayetlerin ise o konuyla pek alakası yok gibi zaten. Sadece cehenneme gidecekleri anlatıyor o kadar.
İmanın şartları bellidir, Allah sadece bana inanmanız yetmez diyor. Biri eksik olsun hepsi eksik gibi muamele görüyorsun.

İmanın şartları bellidir, Allah sadece bana inanmanız yetmez diyor. Biri eksik olsun hepsi eksik gibi muamele görüyorsun.
Tamam da o şartları sadece islamiyet dini için verdi. Diğer semavi dinlerde böyle şartlar yok ama başka şartlar var mesela. Kime göre neye göre şimdi doğru olan.

Dinler yüzyıllardır İnsanları yönetmet ve onları geliştirmeye engel olmak için vardır, ancak araştırmaktan zarar gelmez. Ben araştırdım o kadar ancak, Hiçbir sonuca ulaşamadım çünkü hem mantıksız hem de çelişkiliydi.

Tamam yanlış öğrenmişim, bilgimi tazeledim. Teşekkür ederim 👍
Neden bağırıyorsunuz ki :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı