IMEI ile eşleşmiş telefon

Makaleler
3
Selamlar, iyi forumlar.
Belirli bir süre önce eski cihazımın IMEI numarasının kopyalanmış olduğunu öğrendim. Ardından gerekli araştırmaları yaptım ve bu konuda çözümün gerekli makamlara başvurarak hattımızı IMEI numaramıza tanımlamak olduğunu öğrendim.
120 hattından gerekli işlemi gerçekleştirdim.
Bugün yeni cihaza geçmiş bulunmaktayım. SIM kartımı taktım ve sorunsuz bir şekilde çalıştı.

Sormak istediğim nokta şu ki eksi cihazım halen daha sinyal alıyor olarak gözüküyor. Herhangi bir şekilde SIM kartı takılı değildir uyarısı ya da uyarı işareti yok.
Sanırım IMEI ile hattımızı birleştirirken hattımızı çıkarsak da telefon sanki o hat ile bağlantılıymış gibi algılıyor. Eski cihazdan herhangi bir arama yapılamıyor ve numaram aranmak istendiğinde SIM kart takılı bulunan yeni cihaz çalışıyor.
SIM kartı söktüğüm cihazda ise WhatsApp çalışmaya devam etti. (ta ki ben SIM kart takılı olan yeni cihazla WhatsApp kurup giriş yapana kadar)
Henüz 120 ile konuşmadım ama buradan da bilgi almak isterim.
Eski cihazımı bu şekilde bırakırsam yeni cihazdaki hattım üzerinden herhangi bir çekim kaybı, güvenlik sorunu vb. problemler oluşturur mu?
Bilgi sahibi olan var mı?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
SIM kartı söktüğüm cihazda ise WhatsApp çalışmaya devam etti. (ta ki ben SIM kart takılı olan yeni cihazla WhatsApp kurup giriş yapana kadar)
Gayet normal.
Eski cihazımı bu şekilde bırakırsam yeni cihazdaki hattım üzerinden herhangi bir çekim kaybı, güvenlik sorunu vb. problemler oluşturur mu?
Sıkıntı olmaz. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.
Sanırım IMEI ile hattımızı birleştirirken hattımızı çıkarsak da telefon sanki o hat ile bağlantılıymış gibi algılıyor
Böyle bir şey yok.

Gayet normal.

Sıkıntı olmaz. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.

Böyle bir şey yok.
Selam, cevap için teşekkür ederim.
Son kısımda yazdığınız "Böyle bir şey yok." cümlesinden sonra kafamda şu soru belirdi.
Dediğiniz gibi ise ben hattımı sökmeme rağmen telefonun çekim gücü göstermesi ve "sim kart yok uyarısı" vermemesi, sim kartım ile entegre olarak çalışan (bildiğim kadarı ile belki telefon kimliği ile entegre çalışıyordur) Whatsapp'ın çalışmaya devam etmesini nasıl anlamalıyım?
Bu konuda da aydınlatırsanız sevinirim.

Selam, cevap için teşekkür ederim.
Son kısımda yazdığınız "Böyle bir şey yok." cümlesinden sonra kafamda şu soru belirdi.
Dediğiniz gibi ise ben hattımı sökmeme rağmen telefonun çekim gücü göstermesi ve "sim kart yok uyarısı" vermemesi, sim kartım ile entegre olarak çalışan (bildiğim kadarı ile belki telefon kimliği ile entegre çalışıyordur) Whatsapp'ın çalışmaya devam etmesini nasıl anlamalıyım?
Bu konuda da aydınlatırsanız sevinirim.
Her zaman SİM YOK! diye uyarı gelmeyebilir. Telefonun yazılımına bağlı. Whatsapp'ta ise, uygulama sim kartınınıza bağlı olarak hesabınızı size göstermiyor. Oraya girdiğiniz telefon numarasının hesabını kullanırsın. Bu yüzden sim çıkarıldıktan sonra çalışması doğal. Başka bir telefonda o hesabı açmadığınız takdirde o sistemde çalışmaya devam edecektir.

Her zaman SİM YOK! diye uyarı gelmeyebilir. Telefonun yazılımına bağlı. Whatsapp'ta ise, uygulama sim kartınınıza bağlı olarak hesabınızı size göstermiyor. Oraya girdiğiniz telefon numarasının hesabını kullanırsın. Bu yüzden sim çıkarıldıktan sonra çalışması doğal. Başka bir telefonda o hesabı açmadığınız takdirde o sistemde çalışmaya devam edecektir.
Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı