IMEI ile harç ödemek

Türkiye olduğunu unutuyoruz ama kanunları unutmuyoruz. Bu bir dijital tüketim kardeşim. Tekrar zam yapıp başvuru gereksinimini dahi değiştirebilirler ama zamanından önce talep edilen bir meblağ ödendiği zaman bunun üstü ve ikincisi istenemez. Zaten yürürlüğe girme süreci açıklama süreci de bunların yaşanmaması için var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Kanun yasa mı dediniz?

Kanun yasa mı dediniz?

Hocam of ya neyse :D konuyu dağıtmayalım siz haklısınız iyi günler

Dostum mesele haklı çıkmak diye bir şey yok. Gerçekte ne yaşadığımız önemli maalesef. Kağat üzerinde her şey güzel zaten:)

Kağat üstünde değil kağıt üstünde öyle ama :D neyse üstadım haklısın sağlığınıza duacıyız konuyu dağıtmayalım son defa belirteyim iyi günler :D

Öyle bir şey neden olsun? Bu zaman kadar hep interaktif vergi dairesinden kayıt yapan milyonlarca insan olmuştur. Ben zam gelmeden önce ücretini verdiğim şeyin neden zam geldikten sonra tekrar ödemesini yapayım ki? Bir defa alınan bir şey ve zamdan önce almışım ben bu hizmeti. Zamdan sonra tekrar alacak olsam 20 bin lira vermek mantıken doğru ama dediğinizin yanlış olduğuna %90 eminim. Eğer kaynağınız yoksa?
İnteraktif vergi dairesinden ödeme yapmış olabilirsiniz ama o platform kayıt platformu değil. telefonun imei numarasını BTK’ya kaydedilme işlemi için E-Devlet kaydı önemli olan. Bu işlemi bugün yapmazsanız E-Devlet yarın ödemenizin eksik olduğunu söyleyecek.
Parayı ne zaman verdiğiniz değil. Gerekli şartları(yurt dışı gir çık yapmak, vergiyi ödemek gibi) sağlayıp bunu devlete beyan ettiğiniz tarih önemli olan burada.

İnteraktif vergi dairesinden ödeme yapmış olabilirsiniz ama o platform kayıt platformu değil. Telefonun IMEI numarasını BTK'ya kaydedilme işlemi için e-Devlet kaydı önemli olan. Bu işlemi bugün yapmazsanız e-Devlet yarın ödemenizin eksik olduğunu söyleyecek.
Parayı ne zaman verdiğiniz değil. Gerekli şartları(yurt dışı gir çık yapmak, vergiyi ödemek gibi) sağlayıp bunu devlete beyan ettiğiniz tarih önemli olan burada.

Hocam kaynak nedir? Ve yanlış anlamayın neye dayanarak bu bilgiyi paylaşıyorsunuz?

Bilmeyenler ve daha yurtdışına çıkmamış bananeciler doluşmuş. O halde durumu açıklıyalım:

Kaydımı zamanında yaptırmazsam ne olur?
- Ücretini bugün yatırıp kaydınızı yaptınız yaptınız. Yapmadığınız taktirde 20.000TL en baştan ödeyeceksiniz.

6091 Tl ödedim. Arada kalan farkı nasıl ödeyebilirim?
-Gib ve btk arasında entegrasyon bu şekilde çalışmıyor. Btk gibe diyorki arkadaş şu şu tc numaralı kişi 20.000 tl ödedimi. Ödedi kayda devam et; ödemedi o halde tamamını ödede gel diyor.

6091 TL ödedim paramın akibeti ne olacak ? nasıl iade alacağım?
-Ödemeyi yaptığınız vergi dairesine yazılı başvurup paranızı iade alabilirsiniz. Süreç genelde 10 gün sürüyor ama duruma göre değişir :) 70 gün iade alamayan adamlar var

Son düzenleme:
Hocam kaynak nedir? Ve yanlış anlamayın neye dayanarak bu bilgiyi paylaşıyorsunuz?
Yok hocam neden yanlış anlayayım. Bizim şirketten biri aynı durumu yıl başında yaşadı, Gürcistan’dan telefon getirdi ama kaydı yeni yılda yaptı. Umarım yanılırım ve farklı olur bu sefer ama sanmıyorum.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı