IMEI kayıtlı Bootloader kapalı telefona güncelleme

Daha fazla  
Merhabalar öncelikle;
Benim yurt dışı kayıtlı ve Bootloader'ı kapalı bir Redmi 9'um var. Telefonuma güncelleme gelirse yani MIUI veya Android güncellemelerinde IMEI silinir mi? Veya kolay bir yolu varsa söylerseniz sevinirim. Ota'dan yaparsam IMEI silinir diye korktuğum için dokunmuyorum. Sorunum bu kadar. Teşekkür ederim.

Twrp yüklü mü ?
Ayrıca "Ota" güncellemesi Imei'yi götürmez, yinede siz bilirsiniz. (Redmi9 için söylüyorum)

Merhabalar öncelikle;
Benim yurt dışı kayıtlı ve Bootloader'ı kapalı bir Redmi 9'um var. Telefonuma güncelleme gelirse yani MIUI veya Android güncellemelerinde IMEI silinir mi? Veya kolay bir yolu varsa söylerseniz sevinirim. Ota'dan yaparsam IMEI silinir diye korktuğum için dokunmuyorum. Sorunum bu kadar. Teşekkür ederim.

Konu buradan gelmekte;

IMEI kayıtlı cihazda nasıl Bootloader kapalı oluyor.
Sorduğunuz soru ise ayrıntılı bir şekilde bir sitede yazıyor link vermem yasak mı bilmiyorum.

IMEI kayıtlı cihazda nasıl Bootloader kapalı oluyor.
Sorduğunuz soru ise ayrıntılı bir şekilde bir sitede yazıyor link vermem yasak mı bilmiyorum.

Bootloader yani OEM kilidi kapalı gözüküyor ama aldığım kişi yurt dışı demişti. Peki güncelleme yaparsam IMEI varsa tabii gider mi?
TWRP yüklü mü?
Ayrıca "ota" güncellemesi IMEI'yi götürmez, yine de siz bilirsiniz. (Redmi9 için söylüyorum)

Bilmiyorum TWRP yüklü mü değil mi? En kolay nereden bakabilirim?

En kolay yolu telefonu nasıl Recovery Mode'a alıyorsanız, yine Recovery Mode'a alın eğer TWRP açılırsa yüklüdür, değil ise TWRP yüklü değildir. Ayrıca telefonunuzu yeni aldıysanız Bootloader kilidini açın çünkü sonradan lazım olabiliyor, şimdiden açarsanız veri yedekleme derdi ile uğraşmazsınız çünkü Bootloader kilit açma işlemi telefonu sıfırlıyor.

En kolay yolu telefonu nasıl Recovery Mode'a alıyorsanız, yine Recovery Mode'a alın eğer TWRP açılırsa yüklüdür, değil ise TWRP yüklü değildir. Ayrıca telefonunuzu yeni aldıysanız Bootloader kilidini açın çünkü sonradan lazım olabiliyor, şimdiden açarsanız veri yedekleme derdi ile uğraşmazsınız çünkü Bootloader kilit açma işlemi telefonu sıfırlıyor.

Telefonda baktım da TWRP yok. Direk OTA üzerinden güncelleyeceğim.

Telefonda baktım da TWRP yok direk ota üzerinden güncelleyeceğim.

Bootloader da kapalı ve IMEI gitme riski var açarsam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı