IMEI klonlanma bildirisinde ne yapılmalı?

Mr. Knight_37

Hectopat
Daha fazla  
Tam 1.22 saatinde cep telefonuma IMEI adresimin kopyalandığı ve 30 gün içinde cihazın kapanacağı bildirildi. Benim bu durum karşısında ne yapmam lazım. Telefon hediye ve yaklaşık 1 sene 1 aylık bir kullanım süresi var. Ne yapmalıyım?

Bizim bir telefonumuzun IMEI'si klonlanmıştı ve cihaz bir süre sonra kapandı bizde satın aldığımız yerden fatura sureti çıkartarak forum doldurup belirlediğimiz bir numara üzerinden görüşmelere yeniden açılmıştı.

Büyük ihtimalle IMEI atmak zorundasınız. Size cihazı alan kişi 2. el falan mı aldı? Yoksa sıradan bir telefoncudan mı?

Hocam ikinci el mi yoksa sıradan telefoncu mu bilmiyorum. Pandemi döneminde bana cihaz olarak yardımcı olmuştu derslere katılım için. Bende sınıf birincisi olmuştum onun hediyesi olarak bir telefon göndermişti cihaz Redmi 8A ama nereden aldı ya da kimin telefonuydu (eğer öyleyse) bilmiyorum.

Bizim bir telefonumuzun IMEI'si klonlanmıştı ve cihaz bir süre sonra kapandı bizde satın aldığımız yerden fatura sureti çıkartarak forum doldurup belirlediğimiz bir numara üzerinden görüşmelere yeniden açılmıştı.

Galiba bizde aynı şekilde yapacağız abim ile iletişim kurup çözmeye çalışacağım kendisinin bu konularda bilgisi var.

Hocalarım şimdi telefoncuya gidip IMEI attıracağım ama şunu öğrenmek istiyorum eğer yeni IMEI ile telefon eklenirse nasıl oluyor telefon ekleme olayı onu tam anlamış değilim. Bir de Vodafone, Turkcell gibi mağazalar bu işlemi yapıyor mu?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı