IMEI klonlanmıştır mesajı geldi, ne yapmalıyım?

BurakDamarcan

Hectopat
Yer
Antalya/Serik
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Annemin telefonuna bugün yasaluyarı adından aşağıdaki mesaj gönderildi. e-Devlet'ten sorguladığım zaman da "bu IMEI numarasının başka cihazlara kopyalandığı tespit edilmiştir." mesajını alıyorum, annemin telefonu çift hat, rehberden tuşlayıp sorgulayınca da ilk IMEI ile mesajdaki IMEI uyuşuyor. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyiz? Şimdiden çok teşekkürler.

InkedWhatsApp Image 2021-01-28 at 18.23.37_LI.jpg

InkedWhatsApp Image 2021-01-28 at 15.50.25_LI.jpg

Annemin imei e devlet sorgulama karalı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Gönderilen mesajda yazdığı gibi satın aldığınız yere başvurmanız gerekiyor. Onlar size gerekli yönlendirmeleri yapacaktır.

İlginize ve verdiğiniz cevaplara çok teşekkür ederim... Çok garibime giden bir olay yaşadım, aynı mesaj bana da gelmiş yaklaşık 1 saat önce. Bu çok garip değil mi? Hadi annemin IMEI sallayıp tuttursalar, benimki nasıl oluyor? Telefoncudan kaynaklı desem, annemin telefonunu aldığımız yer ile benim aldığım yer farklı. Çok tuhaf... IMG_20210128_213009.jpg
İlginize ve verdiğiniz cevaplara çok teşekkür ederim... Çok garibime giden bir olay yaşadım, aynı mesaj bana da gelmiş yaklaşık 1 saat önce. Bu çok garip değil mi? Hadi annemin IMEI sallayıp tuttursalar, benimki nasıl oluyor? Telefoncudan kaynaklı desem, annemin telefonunu aldığımız yer ile benim aldığım yer farklı. Çok tuhaf... IMG_20210128_213009.jpg
Pardon, annemin numarası da benim numaramla aynı kişi üstüne kayıtlı olduğu için mesaj bana da gelmiş. Herkese tekrardan teşekkürler.

Faturalı ise servis ile iletişime geçin düzeltilir. Yoksa da IMEI atılır.

Düzelmiyor dostum. Sadece tek bir numaraya eşleştirmek sureti ile ağzına bir parmak bal çalıyorlar. Sonra telefonu eşine dostuna vereceğinde ya da satacağında satamıyorsun. Zira telefon senin hattına tanımlı olduğu için başka hat takınca şebekeye bağlanmıyor. Benim bu sebeple bir telefonum çöp oldu, yeni telefon almıştım. Eskisini babama vereyim dedim veremiyorum, neden? Benim numaraya tanımlı çünkü, istesek de babamın numarasını tanımlatamıyoruz, devlet izin vermiyor. Burada bir tek yol kalıyor, malum yol.

Düzelmiyor dostum. Sadece tek bir numaraya eşleştirmek sureti ile ağzına bir parmak bal çalıyorlar. Sonra telefonu eşine dostuna vereceğinde ya da satacağında satamıyorsun. Zira telefon senin hattına tanımlı olduğu için başka hat takınca şebekeye bağlanmıyor. Benim bu sebeple bir telefonum çöp oldu, yeni telefon almıştım. Eskisini babama vereyim dedim veremiyorum, neden? Benim numaraya tanımlı çünkü, istesek de babamın numarasını tanımlatamıyoruz, devlet izin vermiyor. Burada bir tek yol kalıyor, malum yol.
Firma bunu düzeltme olarak tek numaraya mı tanımlıyor? Bu nasıl saçma iş.

Benim telefonuma da aynı mesaj gelmişti. BTK'yı aradığımızda yardımcı olmuşlardı. Şu an benim SIM kartım dışında telefonu kimse kullanamıyor.

İşte devletin çözüm diye sunduğu garabet bu. IMEI'yi çalan suçlu şahıs telefonuna başka bir IMEI numarası yazıp hiçbir şey olmamış gibi devam ederken, IMEI'si çalınan masum vatandaşın telefonu tek numaaya tanımlanıyor. Sonra istese de başkasına veremiyor satamıyor, kısaca iki sene sonra çöp oluyor.

Muhteşem(!) bir çözüm gerçekten, anca bizde olurdu böylesi.

İşte devletin çözüm diye sunduğu garabet bu. IMEI'yi çalan suçlu şahıs telefonuna başka bir IMEI numarası yazıp hiçbir şey olmamış gibi devam ederken, IMEI'si çalınan masum vatandaşın telefonu tek numaaya tanımlanıyor. Sonra istese de başkasına veremiyor satamıyor, kısaca iki sene sonra çöp oluyor.

Muhteşem(!) bir çözüm gerçekten, anca bizde olurdu böylesi.

Şu an telefonumu satmak istesem satamıyorum. Sonuçta zamanında verilen bir ücret var, çöpe de atmak istemiyorum. Bu yüzden telefonum bozulana kadar kullanmak zorundayım ne yazık ki 🙁

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı