IMEI süresi dolan telefon kullanılmaya devam edilebilir mi?

muhammetsc

Decapat
Telefonum Redmi 9C IMEI sanırsam okulların açılmasına az bir zaman kala kapanacak. 20k kayıt ücretini de veremem, zaten o kadar param olsa yeni cihaz alırım.

Acaba IMEI kapanan cihaz kullanılmaya devam edilebilir mi?

2024 1 Ocak ayında şebeke tekrar gelir 4 ay kullanırsın varsa 2. SIM yuvasına geçersin bir 4 ayda öyle kullanırsın.

Telefoncu cüzi miktarda fiyata IMEI atar içine kapanmaz.

Hocam şöyle kullanırsınız (iphone cihazlarda) toplam 8 ay bitince ve cihaz kapanınca. Atıyorum bir tane iPhone 6 alın sonra aynı iCloud hesabını hem ana cihazınıza hem de iPhone 6 ya giriş sağlayın. iPhone 6 ya SIM kartınızı takın (TR cihazı iPhone 6 olacak) ve ayarlardan hücresele gelip diğer cihazlarda aramaları açıp yakındayken izin ver seçeneğini açın. Ve ana cihazınızın süresi dolsa bile iPhone 6 telefonunuz TR cihazı olduğu için oraya gelecek tüm aramalar ana cihazınıza da gelecek çünkü aynı iCloud hesabı ve yakındaki cihazlara aramaya izin verilmiş. iPhone 6 sadece bir köprü görevi görür herhangi bir yılın 8 ayı ana cihazınızı normal kullanır sonraki 4 ay da ise iPhone 6 ve ana cihazınızı taşırsınız dışarıda falan vs. zaten her yeni yıla geçince tekrar cihazınız 8 ay açılacak. Ben bunu yaşamamak için 14 Pro Max cihazımı kaydettim zam gelmeden önce :D

Burada atıyorlar. 3 4 ay önce annemin telefonuna attım 100TL'ye şu an bir şey yok.

Atılıyor ama cihazınız devlet tarafında yolcu beraberliğinde gözüküyor. Ve bu da BTK da 43 defa yapıldığında kara listeye düşmenizi sağlıyor soncunda ise tamamen kalıcı olarak cihazınız BTK tarafından kilitleniyor kullanılamaz hale geliyor imeiniz de patlıyor cihaz da çöpe atılıyor :) yoksa millet enayi mi zamdan önce bende kaydımı yaptım 14 Pro Max cihazımı ben enayi miyim veya millet halen 20 bin ödeyip kayıt yapıyor deli gibi millet enayi mi yapmayın hocam sizi düşündüğümden söylüyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı