IMEI'si kapanmış iPhone'u başka telefon ile kullanmak

crossmoment

Hectopat
Üniversite dolayısıyla KKTC'ye geldim. Buradan uygun olduğu için iPhone 15 Pro almayı düşünüyorum. Fakat ilk dönem hazırlığı yarım dönem okuyacağım için yılbaşından Eylül'e kadar Türkiye'de bulunacağım. Ayrıca arada gel git de yapacağım için 4 ay sürenin yeteceğini düşünmüyorum. Bir tane de iPhone 7 gibi bir cihaz alıp SIM kartı ona takıp IMEI kapalı yeni telefona yönlendirmede bulunabiliyor muyum?

iCloud'la falan yapılabiliyor galiba. Tek lazım olan internet erişimiydi sanırım. Tam bilgim yok ama daha evvel 2 cihazla falan halledilebildiğini duymuştum. Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlar.

İki iPhone cihazda aynı iCloud hesabını açarsanız arama aktarma yapabilirsiniz. SIM kart takılı IPhone'a gelen aramalar yurt dışı cihazınıza geliyor. Tek şart SIM kart takılı cihazdan yurt dışı cihaza internet açmalısınız. Powerbank taşımakta cabası.

İki iPhone cihazda aynı iCloud hesabını açarsanız arama aktarma yapabilirsiniz. SIM kart takılı IPhone'a gelen aramalar yurt dışı cihazınıza geliyor. Tek şart SIM kart takılı cihazdan yurt dışı cihaza internet açmalısınız. Powerbank taşımakta cabası.
Peki belli bir sürüm lazım mı? En düşük telefon nedir mesela iPhone 6 alsam olur mu?

Üniversite dolayısıyla KKTC'ye geldim. Buradan uygun olduğu için iPhone 15 Pro almayı düşünüyorum. Fakat ilk dönem hazırlığı yarım dönem okuyacağım için yılbaşından Eylül'e kadar Türkiye'de bulunacağım. Ayrıca arada gel git de yapacağım için 4 ay sürenin yeteceğini düşünmüyorum. Bir tane de iPhone 7 gibi bir cihaz alıp SIM kartı ona takıp IMEI kapalı yeni telefona yönlendirmede bulunabiliyor muyum?
Hocam son durum nedir ne yaptınız? Ben iPhone 6 ile birlikte kullanmaya çalışıyorum ama beni baya zorluyor. İMEİ'si kapanan telefon internete bağlı olduğu halde İPhone 6'ya gelen aramalar diğerinde gözükmüyor. Ayarlardan çağrı yönlendirmeyi açtım ama çözüm olmadı. Belki İOS sürümü çok eski kaldığı için olabilir. Onu geçtim, internet bağlantısı sürekli kopuyor. Her seferinde ayarlara gidip Wİ-Fİ'den bağlamak gerekiyor. Ekranı her kilitlediğimde bağlantı yine kopuyor. Bu gidişle ikinci telefonu androide çevireceğim. En azından internet paylaştığım zaman bi daha kopmaz.

Bende yurt dışı almayı düşünüyorum ama bu dediğinizi nasılsın yapabilirim sen yaptın mı

Ikos K7 veya Mag2Sim gibi cihazlara bakabilirsin. Ben de yurtdışı iPhone kullanıyorum ve süresi bitince bunlarla kullanmayı düşünüyorum.
Benim tek sim 4ay normal 4 ayda esim e simle uğraşmak istemiyorum uğraşsam da nasıl uğraşırım onuda bilmiyorum

Technopat Haberler

Geri
Yukarı