@
Mikail Fidan Türkçe kurallarına uymadığımı belirtmiş ve bu nedenle tarafınızdan cezalandırılmışım. Anlamıyorum hepiniz Türkçe alimi siniz sanırım? Diğer üyelerin yazımlarına baktığımızda Türkçe kurallarını adam akıllı kullananı göremedim. Örneğin, bir üst yorumda ki shadow. kullanıcısı "KemalALKIN" yazmış, burada isimden sonra boşluk bırakmamış. Yazımın devamında "teşekkürler.Benim için" ifadelerinde "." dan sonra boşluk bırakmamış.
Yine aynı konuda Recep Baltaş'ın yazmış olduğu yorumda "Hangi çözümleri denediniz," ifadesi yer almaktadır. Fakat burada soru işareti olması gereken yerde "," vardır.
Yine aynı konuda Kemal Alkın'ın yazdığı yorumda "Not: Gene" ifadesi yer almaktadır. Türkçe'ye baktığımızda "Gene" diye herhangi bir ifade bulunmamaktadır. "Gene" sözcüğü halk dilinde yaygın olarak kullanıldığından dolayı Türk Dil Kurumu tarafından kabul edildiğini biliyorum. Yani işin özü aslında olmayan bir sözcüktür.
Forumlarda yazılanlarla bu örnekleri sizlere daha çok sıralayabilirim. Sitedeki amacımızın birbirimize yardımcı olmak olduğunu düşünüyorum. Eğer bu tür yazım yanlışlarına takılacak olursak sadece yazım denetimi için çalışan bir gurubun olması gereklidir ! Burada yöneticiler dahil Türkçe kullanımı konusunda bir çok hata yapan arkadaşlar mevcuttur.
Tabi ki de kısaltmalar kullananları elememiz gerekmektedir. Örneğin, "tamam" yerine "tmm" yazılması vb. Bende bu şekilde kullanımlara karşıyım.
Özet olarak anlatmak istediğim, burada sizler dahil herkes Türkçe yi tam anlamıyla kullanmıyor. En ufak ayrıntıya takılacak isek site yönetimi olarak Türk Dil Kurumuyla çalışmanızı öneririm. Madem yazım yanlışı yaptım ve ceza aldım, bunu nerede yapmışım çok merak ediyorum. Bunları üyelerle paylaşırsanız eğer, üyelerde nerede hata yaptıklarının farkında olurlar ve daha sonraki yazımlarında daha dikkatli olurlar diye düşünüyorum. Madem Türkçe yi bu kadar önemsiyorsunuz, bu sadece ceza vermekle olmaz. Hatalarımızı da söyleyin, öğretici olun. Buradan kesinlikle benim Türkçe ye saygımın olmadığını düşünmeyiniz, aksine bende temiz Türkçe kullanılmasından yanayım. Kesinlikle güzel Türkçemizde dezenformasyon olmasın, istemiyorum.
Başka merak ettiğim konu ise, bildiğiniz üzere Türkçe'de "Q,W,X" harflerinin kullanımlarının önünü açtılar. Burada bu harfleri kullanan çıkan olur ise onlara da ceza verecek misiniz acaba? Lütfen iğneyi önce kendimize batıralım ve ona göre insanlara muamele yapalım. Kimseye haksızlık olmasın.