Rehber iMessage ve diğer servisleri OpenCore ile düzeltme

  • Konuyu başlatan 453482
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 18B
Bu konu iMessage ve bunun gibi iServislerinde sorun yaşanlar için, gayet basit bir rehber ve bundan dolayı farklı rehberler gibi hatalara çok değinilmeyecek. Bu rehber çevirilmiş ve yeniden düzenlenmiş bir iServislerini düzelten AppleLife Rehberi'dir:
Как завести сервисы Apple - iMessage, FaceTime, iCloud.

Apple ID'niz iServislerini Doğru Kullanabilmek İçin En Önemli Bir Etken

Eğer Apple ID'niz ile bir Apple cihaz kullandıysanız, iPhone gibi, Hackintosh cihazlar için oluşturulmuş bir seri numarası kullanarak hiçbir sorun yaşamamanız lazım. Fakat hesabınızı kısa süre önce oluşturduysanız ve Apple ID'niz ile hiçbir Apple cihazı kullanmadıysanız veya App Store gibi uygulamalardan satın alma işlemi yapmadıysanız Apple'ı hesabınıza giriş yapmak için bir kez Apple'ı aramanız gerekebilir.

Aşağıdaki gereksinimleri oluşturacağız ve bunlar iServislerini kullanabilmemiz için gerekli olacak:

  • MLB
  • ROM
  • SystemProductName
  • SystemSerialNumber
  • SystemUUID
*ROM için, internet arayüzümüzün Mac adressini kullanacağız, küçük harflerle ve ":" harfi olmadan.*

Not: Siz veya sen kendi Apple ID'in için sorumlusun, rehberi dikkatlice oku ve bütün sorumlulukların sesin olacağından emin ol eğer işleri batırırsan. Dortania ve diğer rehberlerin yapımcıları dahil yapabileceğiniz şeyler hakkında sorumlulukları kabul etmiyor (bunu yazıyorum ve evet ben dahi olabilecek şeylerin sorumluluklarını üstlenmiyorum).

GenSMBIOS Kullanma

GenSMBIOS programını buradan indirin. macOS kullanıyorsanız"GenSMBIOS.command" , eğer Windows kullanıyorsanız "GenSMBIOS.bat" dosyalarını açın. Dosya açıldığında 1. seçeneği seçerek MacSerial'ı indirin ve bundan sonra 3. seçeneği seçerek yeni bir seri numarası oluşturun. Aradığımız şey geçerli bir seri numarası ve geçerli bir satın alma tarihi olmaması lazım.

1234.png


İpucu: 3. seçeneği seçtikten sonra SMBIOS girmeniz istenen bir kısım gelecek ve burada eğer 1'den çok SMBIOS oluşturmak istiyorsanız SMBIOS'unuzu "iMacPro1,1 10" gibi girerseniz 1'den fazla SMBIOS göreceksiniz ve eğer birçok seri numarası istiyorsanız bu işinize yarayacaktır.

"macserial" Kullanma

Bu yöntem Linux kullanıcıları için ve GenSMBIOS yerine bir alternatif. Bu program GenSMBIOS gibi aynı şekilde Serial ve Board Serial (MLB) seri numaralarını üretecek. Bu gerekli şeyleri üretmek için Macserial'e ihtiyaç duyuyoruz. Bu dosyayı OpenCorePKG'nin kendi sitesinden indirebilirsiniz ya da buradan geliştiriciler için olan Macserial'i indirebilirsiniz.

Kod:
git clone --depth 1 https://github.com/acidanthera/OpenCorePkg.git
cd ./OpenCorePkg/Utilities/macserial/
make
chmod +x ./macserial

"config.plist" dosyanızda (EFI - OC kısmında bulunması lazım eğer bitmiş bir EFI dosyasına sahipseniz) "SystemProductName" kısmını bulun (PlatformInfo - Generic kısmında bulunuyor). Bu sizin model numaranız olacak.
Orada eğer farklı bir SMBIOS varsa onu kullanacağınız SMBIOS ile değiştirin (örnek olarak "iMacPro1,1"). Bundan sonra seri numarası gibi şeyleri aşağıdaki kod ile oluşturacağız.

Kod:
./macserial --num 1 --model "iMacPro1,1"

Örnek olarak çıkması gereken kod bu.

Kod:
$ ./macserial \
 --model "iMacPro1,1"
Warning: arc4random is not available!
C02V7UYGHX87 | C02733401J9JG36A8

Sol kısımda yazan (C02V7UYGHX87) bizim seri numaramız. Sağ kısımda yazan ise MLB olacak.

-MAC adresi Seçme
Gerçek bir Apple Inc. Servislerine karşılık veren Organizationally Unique Identifier (OUI) sahip bir MAC adresi seçin.
Aşağıdaki listeye göz atın:
Örnek:

Kod:
00:16:CB Apple Apple, Inc.

Son 3'lüyü, sekizli olarak tamamlayın.
Örnek:

Kod:
00:16:CB:00:11:22

-Gerekli ROM Değerini Üretme

ROM, Mac adresimiz ile hesaplanıyor. ROM adresindeki büyük harfleri küçük harflere ve sayıların arasında olan ":" iki noktayı kaldırın.

Örnek:

Mac: 00:16:CB:00:11:22

ROM:: 0016cb001122

-UUID Oluşturma
Terminal programını açın ve "uuidgen" yazın.

Kod:
$ uuidgen
976AA603-75FC-456B-BC6D-9011BFB4968E

Bundan sonra kolayca az önce oluşturduğumuz verileri "config.plist" dosyamıza işliyoruz:

Anahtar (Key)Veri (Data)
MLBC02733401J9JG36A8
MAC Address00:16:CB:00:11:22
ROM0016cb001122
SystemProductNameiMacPro1,1
SystemSerialNumberC02V7UYGHX87
SystemUUID976AA603-75FC-456B-BC6D-9011BFB4968E
Not 1: Üst kısımda olan yersadece örnektir. Bunları kendinize göre ayarlayın.
Bunları ayarladıktan sonra Config dosyamızda böyle gözümesi lazım:

Kod:
 <key>MLB</key>
 <string>C02733401J9JG36A8</string>
 <key>ROM</key>
 <data>0016cb001122</data>
 <key>SpoofVendor</key>
 <true/>
 <key>SystemProductName</key>
 <string>iMacPro1,1</string>
 <key>SystemSerialNumber</key>
 <string>C02V7UYGHX87</string>
 <key>SystemUUID</key>
 <string>976AA603-75FC-456B-BC6D-9011BFB4968E</string>

Not 2: App Store'u kullanırken veya farklı iServislerinde sorun yaşıyorsanız EN0 için olan çözümü uygulamanız gerekebilir donanımınıza göre. Bunu uygulamak için de aşağıya inip "EN0 çözümü" kısmına inin.

Yeni Apple ID'ler çoğu zaman çalışmıyor. Başka gerçek Apple cihazların hesabınızda olması fayda edecektir çoğu zaman. Eğer destek hattı ile alakalı bir hata alıyorsanız "Müşteri Kodu olan Hata" kısmına gidin.

Seri Numarası Geçerliliği

Seri numaramızı kontrol etmek için Apple Check Coverage adlı siteye gidin. Buraya seri numaranızı girerek kontrol edin. 3 tane alabileceğiniz cevap var:

Özür dileriz, ancak bu seri numarası geçerli değilGeçerli Satış TarihiGeçersiz Satış Tarihi


1.png


2.png


3.png

Bizim istediğimiz "Geçersiz Satış Tarihi" olacak. Bunun nedeni ise seri numarasının kayıtlı ancak kimsenin kullanmıyor olması. Eğer "Geçerli Satış Tarihi" veya "Özür dileriz, ancak bu seri numarası geçerli değil" yazılarını görüyorsanız GenSMBIOS ile veya macserial ile yeni bir seri numarası üretmeyi deneyin. Şimdi geri kalan verileri Config dosyamızın config.plist -> PlatformInfo -> Generic kısmına işliyoruz:
  • Type = SystemProductName
  • Serial = SystemSerialNumber
  • Board Serial = MLB
  • SmUUID = SystemUUID
Not 1: "Özür dileriz, ancak bu seri numarası geçerli değil" çoğu kullanıcı için işe yarıyor fakat iServisleri ve Apple servislerini çalıştırmakta çok iyi bir şansınız olmayacağını not alın. Daha iyi bir çalışma şansı için "Geçersiz Satış Tarihi" olan seri numaralarını kullanmanız daha iyi olabilir.

Not 2: "Geçersiz Satış Tarihi" olan bir seri numarası kullanmak eğer başka bir sistemde bu seri numarası etkinleştirilirse sorunlara yol açabilir, ilk kurulum yapılırken işinize yarayabilir ancak uzun bir kullanımdan sonra "Özür dileriz, ancak bu seri numarası geçerli değil" olan bir seri numarasına geçmek daha mantıklı olabilir.

Not 3: Çok fazla seri numarası denemek bir süreliğine sizin giriş yapma gibi özellikleri kullanmanızı kısıtlayabilir. Bunu geçmek için bütün Cookie'leri temizleyebilirsiniz ya da IP'nizi değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

EN0 Çözümü

Başlamadan önce ilk olarak buradan Hackintool'u indirin (GitHub linki) ve bundan sonra System -> Peripherals kısmına gidin (eski Hackintool versiyonlarında Info -> Misc şeklinde olacaktır). Burada olan "Network Interfaces" kısmından (yani Ethernet kartı görseli) burada "EN0" yazısını arayın ve sağ kısımda olan "Yerleşik" (builtin) tikinin olduğunu veya olmadığını kontrol edin. Eğer orada bir tik var ise "ROM'u düzeltme" kısmına geçin. Eğer yoksa burayı okumaya devam edin.
Not: "EN0" Wi-Fi, Ethernet hatta bir "Thunderbolt" portu bile olabilir.

Eğer ben de EN0 hiç yoksa?1?

MacOS'i aşağıdaki kodlar ile yeniden başlatmak (normal bir yeniden başlatma değil, aşağıdaki kodlar ile internet ile alakalı şeyleri sıfırlayacağız) istiyoruz. Nedeni internet ayarlarının kurcalanmamış ve sıfırdan başlanmış olması gerektiği ile alakalı. Bunu yapmak için MacOS'de Terminal'i açın ve aşağıdakai kodları sırasıyla girin:

[CODE title="Kod"]sudo rm /Library/Preferences/SystemConfiguration/NetworkInterfaces.plist
sudo rm /Library/Preferences/SystemConfiguration/preferences.plist[/CODE]

Bu kodları girdikten sonra sisteminizi normal bir şekilde yeniden başlatın ve "Yerleşik" (builtin) tikini yeniden kontrol edin.

Eğer bu çalışmaz ise, NullEthernet.kext ve ssdt-rmne.aml dosyalarını EFI dosyanıza ve Config dosyanıza koyun veya işleyin. SSDT önceden derlendiği için ekstra bir işlem yapmanız geremiyor.
Hatırlatma: Önceden derlenmiş bir SSDT dosyası ".aml" uzantısına sahip olur ancak önceden derlenmemiş bir SSDT ".DSL" uzantısına sahip olur.

12.png


Bundan sonra PCI sekmesine geçin (PCI-e olarak da görünebilir) ve açılan kısımdan alttaki görselde belirtilen kısma tıklayın. Bu buton masaüstünüze birkaç tane dosya koyacaktır ancak bizim için önemli olacak "pcidevices.plist" olacak.

165.png


Bundan sonra masaüstünüzde olan "pcidevices.plist" dosyasını "ProperTree" ile açın ve "DevicePropertries", "Add" kısmına gidip internet kartınızın PciRoot kısmını bulun. Bizim için "PciRoot(0x0)/Pci(0x1F,0x6)" olacak.

84.png


Şimdi PciRoot'umuzu bulduğumuza göre EFI dosyamızın Config dosyamızı "ProperTree" ile açıyoruz ve DeviceProperties -> Add kısmına girip az önce bulduğumuz "PciRoot(0x0)/Pci(0x1F,0x6)" yazısı ile "Dictionary" şeklinde bir kısım oluşturuyoruz ve içine "built-in", "Data" ve "01" verisine sahip bir bölüm oluşturuyoruz.

PciRoot(0x0)/Pci(0x1f,0x6)Dictionary
built-inData01

484.png


ROM'u Düzeltme

Bu ayar genel olarak unutulan ve Config dosyanızda PlatformInfo -> generic -> ROM kısmında bulunur. Kendi Mac adresimizi/ROM değerini birkaç yerde bulabiliriz.
  • BIOS
  • macOS: Sistem Tercihleri -> Ağ -> Ethernet -> Gelişmiş -> Donanım -> MAC adresi
  • Windows: Ayarlar -> Ağ & İnternet -> Ethernet -> Ethernet -> Fiziksel MAC adresi

Not: "EN0" Wi-Fi, Ethernet hatta bir "Thunderbolt" portu bile olabilir. Sadece aşağıdaki şeylere göz atarak yaşadığınız sorunun çözümünü arayın.

Bazı kullanıcılar gerçek bir Mac cihazdan gerçek bir Apple MAC adresini config dosyaları için kullanıyorlar, bu rehber için biz cihazımızın gerçek MAC adresini kullanacağız ancak gerçek bir Mac cihazın MAC adresini kullanmanın da bir seçenek olabileceğini bilin.

Bunları config dosyanıza eklerken, "c0:7e:bf:c3:af:ff" olan bir ROM ":" işaretleri kaldırılarak "c07ebfc3afff" şekline dönüştürüp bunu "Data" şeklinde PlatformInfo -> Generic -> ROM kısmına koyun.

2318564.png

NVRAM'i Doğrulama

Çoğu kişinin unuttuğu bir iServisin önemli parçası olan NVRAM'i doğru çalıştırabilmek önemli. Bunun nedeni iMessage anahtarları ve benzeri şeyler NVRAM'de saklanıyor. NVRAM olmadan iMessage ve diğer bunun gibi servisler anahtarları göremeyecek veya saklayamayacak.

Bundan dolayı NVRAM'in çalıştığını doğrulamanız lazım, bazı firmware'lerde "çalışması lazım" denebiliyor ancak bazı firmware'lerde de eziyet olabiliyor.

NVRAM'in doğru çalıştığını veya yoksa nasıl emülasyon edileceğini buradaki rehber ile görün.

Eski Denemeleri Temizleme

Bu iMessage gibi servisler için eğer çok fazla deneme yapılmış ve başarısız olunmuşsa, başlamadan önce NVRAM'in temizlendiğine emin olmamız lazım. Bu ayarı OpenCore'un menüsünde görmek için config dosyanızı ProperTree ile açın ve Misc -> Security -> AllowNvramReset kısmına gidip bunu "True" yapın.

Bundan sonra macOS'den "Terminal" programını açın ve aşağıdaki kodları sırasıyla girin:

Kod:
bash
sudo rm -rf ~/Library/Caches/com.apple.iCloudHelper*
sudo rm -rf ~/Library/Caches/com.apple.Messages*
sudo rm -rf ~/Library/Caches/com.apple.imfoundation.IMRemoteURLConnectionAgent*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.iChat*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.icloud*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.imagent*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.imessage*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.imservice*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.ids.service*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.madrid.plist*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.imessage.bag.plist*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.identityserviced*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.ids.service*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.security*
sudo rm -rf ~/Library/Messages

Bütün Yaptığımız İşlemleri Son Kez Kontrol Etme

"macserial" programını aynı şekilde OpenCorePKG'in kendi sayfasından indirin ve bu kodu çalıştırın:

Kod:
path/to/macserial -s

Bu kod bize sistemimizin kısaca bir özetini ssunacak ve yaptığımız işlemlerin doğru mu olduğunu kontrol edececk.

Apple ID'yi temizleme

  • Bütün cihazları Apple ID'nizden kaldırın: Cihazları yönetme
  • 2 faktörlü doğrulamayı etkinleştirin
  • Tüm iServislerini anahtar zincirinden kaldırın, örneği aşağıda var:

Kod:
ids: identity-rsa-key-pair-signature-v1
ids: identity-rsa-private-key
ids: identity-rsa-public-key
ids: message-protection-key
ids: message-protection-public-data-registered
ids: personal-public-key-cache
iMessage Encryption Key
iMessage Signing Key
com.apple.facetime: registrationV1
etc ...

Son olarak eğer Apple ID'niz sizin için önemliyse, kurcalamak için yeni bir Apple ID oluşturmanız ve yeni Apple ID'niz yasaklanırsa şüpheniz olmayacağından emin olmanızı sağlar.

İpucu: Yeni oluşturulmuş bir Apple ID için bir ödeme yöntemi ekleyerek ve birçok uygulama satın almak yeni Apple ID'nizin yasaklanmasını azaltacaktır. Yani Apple ID'nizi bir kredi kartı gibi düşünün. Birçok alışveriş yaptığınızda puanlar kazanıp size giriş yapmanıza ve bunun gibi yasaklanmanızın oranı azaltılan puanlar kazanıyorsunuz gibi düşünün.

Müşteri Kodu Hatası

4654.png


Evet... bunu becerdin. Apple ID'ni yasaklattın. Bunun aslında çözümü gayet kolay ancak çok hoş bir seçenek olarak olmayan şey, "kesinlikle" Apple'ı aramanız gerekiyor. Onun dışında Apple'ı aramak istemiyorsanız başka bir hesap oluşturmak dışında şansınız yok. Üstte yazılan ipucuları gibi en azından Apple ID'nize bir ödeme yöntemi eklemek hesabınızın bir bot olmadığına kanıt etmeye olanak gösterebilirdi.

Apple'ı ararken 2 tane kullanabileceğiniz yöntem var:

  • Apple'ın sizi araması: Apple'ın Destek kısmı. Buraya girdikten sonra "Apple ID" butonuna tıklayıp "iCloud", "Facetime & Messages" kısmında gidin ve buradan "Apple ile şimdi konuş" kısmına tıklayın (İngilizce olan versiyonu "Talk to Apple Support Now"). Bundan sonrar buraya telefon numaranızı girin ve Apple'ın sizi aramanızı bekleyin.
  • Eğer Apple'ın sizi aramanızı değil de kendiniz Apple'ı arayacaksanız buradaki sayfadan ülkeniz için olan numarayı bulun ve telefonunuz ile bu numarayı araryıp gerekli işlemleri yapın.
Kaynak: Fixing iMessage and other services with OpenCore | OpenCore Post-Install

Eğer bir Hackintosh kurduysanız iMessage ve Facetime çalıştıramamanız gayet normal. Bunun yapılması gereken ayarları bulunuyor. Bu ayarlara makalenin devamında ele alıyoruz.

Facetime ve iMessage çalıştırabilmek için Clover veya da Chameleon/Chimera bootloader kullanıyor olmanız gerekiyor. Bazı kullanıcılar Ozmosis bootloader kullanıyor. Onlar için tek çözüm yolu mevcut. Ancak Clover ve Chameleon/Chimera için oldukça çözümler bulunuyor.

1. Yöntem
– Ethernet bağdaştırıcısını EN0 olarak ayarlamak.

Sorun genellikle ağ kartının yapılandırılmasından kaynaklanıyor. Eğer bir Wireless modülü kullanıyorsanız %90 ihtimalle bağlantı kurduğunuz yonga 2. sıraya düşüyor ve iMessage bağlanmayı engelliyor. Aşağıdaki gibi olması gerek normalde.

Eğer tüm aygıtlarımız kurulumda çalışır hale geldiyse o zaman Finder üzerinden /Library/Preferences/SystemConfiguration dizinine gidelim ve aşağıdaki listedeki dosyaları silelim.
  • CaptiveNetworkSupport
  • com.apple.AirPort.preferences.plist
  • com.apple.eapolclient.configuration.plist
  • NetworkInterfaces.plist
Bu dosyaların silme işlemini yaptıktan sonra Hackintosh’u yeniden başlatın. Sistem olması gereken yapılandırmayı sağlayacaktır. Hemen ardından Sistem Tercihleri > Ağ ayarlarına girdikten sonra Ethernet’i ilk sıraya alın.

Ardından değişiklikten emin olmak için yine DPCI Manager kullanarak kontrol edebilirsiniz.

2. Yöntem
– SMBIOS Ayarlaması,

Clover Configurator yardımı ile sistemimize bir güncel SMBIOS ayarlamamız gerekiyor. Aynı gerçek bir Mac gibi işlem görebilmesi için bu gerekli. Clover Configurator açıp, SMBIOS kısmına tıklayalım.

SMBIOS kısmındaki sihirbaz kısmından bir SMBIOS oluşturabilirsiniz. Mac’e en yakın özellikteki Mac SMBIOS seçmeniz yararınıza olacaktır.

Daha sonra iMessage veya da FaceTime açın, size bir müşteri numarası verecek. Apple’ı arayarak onaylatmamız gerekiyor. Bu kodu onaylattıktan sonra iMessage kullanıma hazır.

Eğer yukarıdakı işlemleri uygulayıpta yine etkinleştirme hatası veriyorsa, Unibeast ile Vanilla bir Mac OS kurulumu yapın. MultiBeast ile sadece sistemin çalışması için gereken sürücüleri kurun. Bootloader olarak ise Chimera kullanın.

Eğer Clover bootloader kullanmıyorsanız bir sonraki adımda Chameleon/Chimera bootloader için SMBIOS oluşturmaya bakınız.

Kurulum tamamlandı. Artık anlatıma Chameleon Wizard ile devam edeceğim.

Clover Configurator ile oluşturduğumuz SMBIOS Chameleon Wizard ile sisteme gireceğiz. Onun için Chameleon Wizard çalıştıralım ardından SMBios bölümüne girelim.

Clover configurator’de yer alan ayarların karşılığı olan Chameleon Wizard’a tek tek el ile giriyoruz. Generate Serial bölümünü atlıyoruz. Advanced kısmınıda olduğu gibi bırakıyoruz.

Aynı yukarıdaki resimdeki gibi ayarlamaları yaptıktan sonra Save diyerek işlemleri bitiriyoruz.
Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda iMessage çalıştırınca etkinleştirme kodu vermesi gerekiyor. Eğer bu seferde olmazsa 3. adımdaki işlemleri uygulamanız gerekiyor.

3. Yöntem
– MLB Generator ile MLB Seri Numarası üretmek
  • Buraya tıklayarak MLBGen.txt dosyasını indirin. MLBGen.txt dosyası daha çok profesyoneller için hazırlanmış ancak biz onu terminalde çalışabilir şekilde ayarlayıp kullanacağız.
  • MLBGen.txt uzantısını command olarak değiştirin. Dosyanın yeni adı “MLBGen.command” olmalıdır.
  • Terminali çalıştırın, ve aşağıdaki kodu girin. Ancak MLBGen.command dosyası İndirilenler kısmında olacak yoksa aşağıdaki kod çalışmaz.
  • chmod +x Downloads/MLBGen.command
  • Artık MLBGen, bir MLB oluşturabilir hale geldi. Terminali kapatıp, MLBGen.command dosyasını çalıştıralım.
  • Seçili olan kısımda MLB Generator ile oluşturduğumuz Seri numarası bulunuyor.

Bu kodu not edin. Mac adresi olarak kullanacağız.

Sistem Tercihleri > Ağ > İleri Düzey > Donanım sekmesine geçelim. Orada görmüş olduğunuz Mac adresini not edin. Mac adresi “74:d4:35:88:ca:2e” olması gerekiyor. Ancak onu “74d43588ca2e” bu hale getirmemiz gerek. Aradaki iki noktalıları kaldırıp işleme devam edelim.
  • Clover Configurator çalıştıralım. SMBIOS bölümüne girelim.
  • RT Variables MLB ROM değerlerini girin. Bunun dışında SMBIOS’tan hiçbir ayarı değiştirmeyin.
  • İnterneti kapatın ve Hackintosh’u yeniden başlatın.
  • iMessage debug buradan indirin ve çalıştırın. Girdiğiniz değerler ile aynı olduğundan emin olun.
  • İnterneti tekrar açın ve iMessage çalıştırın.
  • Eğer etkinleştirme için Apple Müşteri Hizmetlerini arayın hatası alırsanız işlem tamamdır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı