Imgur Yasağı

Bu yasakla ilgili güvenlikçi tutumun zamanaşımına uğraması ve artık bu yasağın kalkması gerek, bir hafta kadar önce şehit savcı Selim Kiraz'ın ölüm yıldönümüydü ve ben o gün anlamlı olması açısından yasağın kalkması lüzumu ile ilgili resmi makama mail gönderecektim fakat unuttum, belki malumunuzdur bu yasak merhum Savcı'nın şehit edildikten sonraki nahoş görüntüleri oradan paylaşıldığı için uygulanmıştı fakat bana kalırsa koca bir Imgur'un uzun süre kapalı kalması, kabul edilebilir bir durum değil ve her yasaklayıcı mantığın bir zamanaşımı olsa gerektir diye düşünüyorum. Nitekim VPN ile Imgur'da takılmak türbülanslı ve sıkıcı bir deneyim oluyor.

Bu yasakla ilgili güvenlikçi tutumun zamanaşımına uğraması ve artık bu yasağın kalkması gerek, bir hafta kadar önce şehit savcı Selim Kiraz'ın ölüm yıldönümüydü ve ben o gün anlamlı olması açısından yasağın kalkması lüzumu ile ilgili resmi makama mail gönderecektim fakat unuttum, belki malumunuzdur bu yasak merhum Savcı'nın şehit edildikten sonraki nahoş görüntüleri oradan paylaşıldığı için uygulanmıştı fakat bana kalırsa koca bir Imgur'un uzun süre kapalı kalması, kabul edilebilir bir durum değil ve her yasaklayıcı mantığın bir zamanaşımı olsa gerektir diye düşünüyorum. Nitekim VPN ile Imgur'da takılmak türbülanslı ve sıkıcı bir deneyim oluyor.
Yasak zaten kalkmış durumda. Eğer i.imgur.com açılmıyorsa DNS adresini 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 olarak değiştirin, girecektir. Bu dediğim durum TTNET için geçerli. Bazı diğer servis sağlayıcılarda yasak halen devam ediyor olabilir.
Mesela ben sorunsuzca Imgur'a erişebiliyorum. Hem imgur.com hem de i.imgur.com açılıyor. Eğer sizde i.imgur.com açılmıyorsa DNS'i dediğim gibi 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 olarak ayarlayın.

Dostum Wikipedia yasağı tam olarak kaldırılmadan evvel de kimi kullanıcılar bu taktiklerle işlerini görebiliyorlardı, benim dediğim daha doğrusu istediğim şey resmi olarak Imgur yasağının kaldırılması hususu. Tavsiye ettiğin metot için teşekkür ederim fakat bende giriş olmadı maalesef.
Hangi servis sağlayıcıyı kullanıyorsun?

Bu tarz metotlar işlevsel olabilir lakin bu yasak kalkmış değil resmi olarak söylediğim gibi, çünkü bu şekilde son kullanıcılar çitlerin üzerinden atlamaya çalışıyorlar fakat örneğin bugün herhangi bir ön metot olmadan Wikipedia'ya girebiliyorsun, Imgur için de böyle olmalı, bu mevzu hakkındaki aksiyonu hükümet almalı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı